Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz norbert1998 #782 üzenetére

    Adathasználat: Ahol írtad, ott napi, heti, havi, múlt havi opció van. Ehavi 1,4Gb.
    Biztonság, Adatforgalom: Itt kéne lássam a számlázási perióduban mennyi fogyott, ez 11,3Mb-ot ír (21-ével van a zárás). Yettel alkalmazás szerint 300Mb körül fogyasztottam 22 óta. És természetesen a mobilnet gyorskapcsolóra hosszan koppintva nem jön be mint gyárilag, samukon stb (amiken a számlazárásom utáni aktuális fogyasztásom látom).

    Mindent megadtam a novának (most mindent beraktam).

    Google photosban állítva látszik a Tiltás és Engedélyezés gomb, fekvőben (ahogy általában képeket nézek, válogatok) nem látszik (samun látszik, pixelen másmilyen az ablak, de nyilván ott is megy).
    Minden más telefonon ha lezártan csináltan egy képet, ott van a megosztás ikon is(!), majd szépen kéri az ujjlenyomatomat, és megoszthatom! Nézd meg nálad más-e a helyzet, de nekem nincs megosztás, csak galéria, (ami nem jelenít meg egyes képeket, meg egy csomó töröltet továbbra is megjelenít) akkor ujjelnyomat, majd megnyílik a galéria, de áttekintő nézetben, újr aki kell választani a képet, ott már megjelenik a megosztás ikon, és meg is jelenik a 6,28"os kijelzőn 4 és fél kicsi ikon, és már görgethetem is vízszintesen tovább, (samun is) hogy kiválaszthassam a megfelelő alkalmazást. Igaz, pixelen 3 alkalmazás jön fel, de a többre kattintva az első 8+ az összes többi megjelenik a kijelzőn.

    Az irányítóközpont ami kicsit almás, megjegyzem több tesztben is említik, nem csak nekem tűnik így. Nem nyerek vele semmit (helyet) úgy hogy lóméretű kapcsolók vannak. DND-t mindig gyorskapcsolóról nyomom, mert általában rákoppintok hogy meddig tartson - kikapcsolásig, beállítható ideig, vagy a következő ébresztőig. A harmadikra nem jöttem rá hogy megy a xiaomin, mert nem a kövi ébresztő van, most például csütörtök 5:28-at dob fel (6:28kor van ébresztőm). Áh, úgy tűnik mindig egy órával a következő ébresztő előttig, az annyira nem szupcsi, ezt is hagyhatták volna gyári formájában, vagy lehetett volna negyedik opció akkor. Az akkukímélő, időzített dnd értesítései is... nem túl letisztultak, nem nagyon harmonizálnak semmivel. itt sajna egyféle kikapcsolhatatlan töltési animáció van, kislányomnak tetszik, nekem nem.
    Samu menüje se a kedvencem (főleg hogy letér a UI a J, A és S szériában :U ).

    Ja, kifelejtettem az adaptív/optimalizálált töltést, ami harmadik próba után is felkúrja egyből 100ra az akkut és reggelig ott is tartja :W . Sonykon és pixeleken ment, nem tudom ez stock dolog (azaz elbaszta a xiaomi) vagy gyártófüggő hogy kik rakták bele. Samuba 85%ös max limitet lehet beállítani (adaptívvel is csaltam hogy ne legyen teli, hamarabb vettem le mint amikorra telitöltötte volna). Meg keveseket zavarhat a gyári kevés helyet foglaló és jól látható akkukijelzés (függőleges akkun látszik a töltés/energiatakaréskos mód és mellette a szám) helyett a vagy jól látható, vagy kevés helyet foglaló kijelzés (pedig nem rossza a szemem, de a sárga meg öld alapon nem látom, és AOD-vel is pont szürke az akkutöltöttség, nappal nem mindig látni jól).

    Nem tudom mennyi egyedi cuccot akarok, idáig a stock droid+nova elég volt. Mertem remélni hogy ezek itt is működnek. Nem számoltam azzal hogy olyan mint a nova, smartlock és egyéb gyári anroidos dolgok nem mennek/máshogy működnek, esetenként korlátozva mennek. A tesztekben ezekre nem tértek ki. Mondjuk samut sem szeretem részben ezek miatt.

    LineageOS esetén viszont akkor lehet én voltam felületes. Az nem úgy van hogy google cuccok nélkül tud legális maradni, és azokat vissza kell pattintani (ami úgy tűnik gyors keresgélés után) hogy nem szokott 100%os lenni, vannak appok amikkel probléma lesz az utólagos googlesítéssel?
    EU romnak este próbálok utánaolvasni, meg a Lineage-nek is.
    Maradna még a Zenfone (8at a proci/alap miatt nem merem bevállalni), 9 ami k..a drga, akár a sony, meg a P6a, aminél meg rootolni kell (bár állítólag a banki appok nem akadnak ezen fenn, de 1-2 user visszajelzése alapján, ami egyelőre nem sok.

    Nem rinyálni akarok hogy milyen a miui, értem hogy vannak benne hasznos dolgok, van akiknek tetszik vizuálisan is, és nem hiányolnak olyat ami az előző telefonjaikon ment; csak kérdezted mik a problémáim vele. Nem adtam még fel :R

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák