Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fordfairlane

    veterán

    válasz Peethy #612 üzenetére

    Tisztában vagyok azzal, hogy a haladó szellemiségű internacionalizmus nem tud megbirkózni a Trianon jelenséggel, ezeket a vitákat én már 5-10 éve lefolytattam, és ez a része nem érdekel, de nem is erről volt szó. Arról írtál, hogy mi gyakorlatilag egy selejt nép vagyunk, mert, mert csak, mert trianonozunk, ahelyet, hogy mondjuk nem trianonoznánk, hanem mondjuk betonoznánk a te házad alapját, vagy éltetnénk a népek örök barátságát, vagy mittomén. Mindegy, csak kussoljunk, mert téged ez a dolog zavar, mert azt hiszed, hogyha ez nem létezne, akkor mi micsoda szuper ország lehetnénk. A kárpáti tigris, vagy fene tudja, micsoda. De nem, ez az álnok trianonozás, ez mindenhol ott ólálkodik, belopakodik a munkahelyekre, és megakadályoz minket abban, hogy Kelet-Európa Svájca legyünk. Jól értem? Persze, hogy jól értem, hisz ismerem a jelenséget.

    Ugyanakkor nem veszed figyelembe, hogy ezek az azonosulási pontok egy nép életében fontosak. Mi nem vagyunk gyarmatosítók, az utóbbi néhányszár évben inkább negatív hatások éltek minket. Nekünk ezek az azonosulási pontjaink, akár tetszik a haladó értelmiségnek, akár nem. Ezek a kollektív tudat, a nemzeti karakter részei. Semmivel sem rosszabbak, mint pl. az íreké, a katalánoké vagy a lengyeleké, aki Észak Írország, az elvesztett önállóság vagy a II. VH alatti szétrablás miatt "siránkoznak", ahelyett, hogy könnyes szemmel az oroszok, spanyolok, angolok nyakába borulnának, hogy utána minden energiájukat pl. mikroprocesszorgyártásba fektessék.

    Vagy mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy a zsidók ne siránkozzanak, örüljenek, hogy van országuk? Én lennék a nem is mondom, mekkora hibás.

    Semmivel sem vagyunk rosszabbak a környező országok nemzeteinél. Egy fikarcnyival sem különbek nálunk, legfeljebb mások, mint mi.

    Maradjunk annyiban, hogy csak annyian hisznek a mi népünk kiválasztottságunkban, ami nem töltene meg egy nagyobb ír kocsmát sem, úgyhogy ez messze nem akkora tragédia, mint amilyennek próbálod beállítani.

    [ Szerkesztve ]

    x gon' give it to ya

Új hozzászólás Aktív témák