Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kokyt

    senior tag

    válasz Ivan15 #63 üzenetére

    "az biztos, hogy ma többsegeben 1,5-2MW teljesimenyü szelerömüvek vannak föleg Ausztriaban es No-ban is telepitve"

    Nos, ezek az adatok a csúcsteljesítmények. Ha nincs szél, vagy épp csak lengedez akkor mi van? Jó esetben is csak ennek átlag 50%-át adják le, azt sem folyamatosan.
    Erre a problémára találták ki az alaperőműveket, amik valamilyen energiatárolóból nyernek energiát, vagy a vízerőműveket, amik folyamatosan termelnek. Előbbiek jelentős többsége súlyosan környezet szennyező (szén, kőolajszármazék, stb.), a másik részét a sötétzöldek támadják (atom). A vízerőművek jó megoldások. Lennének, ha lehetne még telepíteni, ugyanis egyrészt a lehetséges helyek már betelepítettek, másrészt a sötétzöldek itt is óbégatnak.

    Erre most biztos jön majd az, hogy akkor majd hozunk onnan villamos energiát, ahol épp fúj a szél, no de akkor szállítani kell, és az áramot nagy távolságra nem olyan egyszerű. Nem, nem a pénz a gond, hanem a fizika. Az azért kicsit keményebb érv, nem? No, de ne legyünk ennyire korlátoltak, építsünk annyi szélerőművet, hogy ha épp kevés szél van, akkor is legyen elég energia. Szerinted kik óbégatnának először? Segítek, a sötétzöldek, mert ugye a madaraknak is repülni kell, és nem akadálypályára tervezték őket.

    Olyan energetikusok, akik egész életükben a szakterületükön dolgoztak, nem tudták megoldani ezeket a problémákat, de Neked sikerült! Gratulálok :C

    És ez még csak az energetikai része volt a dolgoknak, ami idővel még változhat is, de akkor is ott van az a szociológiai probléma, amit már többen is említettek, de Neked sikerült elsiklani felette. Nevezetesen, hogy a társadalom jelentős része akkor sem hajlandó dolgozni, ha rá van kényszerítve.

Új hozzászólás Aktív témák