Új hozzászólás Aktív témák

  • Ba cy lus

    őstag

    válasz Kátai #228 üzenetére

    Szituációtól függ. Ha kell a 2x vagy 4x-es szenzorzoom, akkor a pro mód nem jöhet szóba, mert úgy vettem észre, hogy ott még 2x nagyításnál is digitális nagyítást csinál, nem szenzorzoom-ot. Érthetetlen, miért így csinálták meg.
    A 200 MP-es módot én viszonylag gyakran használom (pro módban általában), mert igenis van értelme. Kevésbé hajlamos abban a módban a túlélesítésre, természetesebb a látványa. És igenis sok-sok plusz részlet kinyerhető. Ha jó fényviszonyok között készíti az ember, még akár 50 MP-en sem esik nagyon szét a kép. De a széle felé nem az igazi, a 200 MP-es képet 12 MP-re lekicsinyítve a szélek felé haladva jobban romlik, mint az alapból 12 MP-es felvétel esetén.
    Este pro módban lövök, az expozíciót általában 1-2 fényértékkel vissza lehet venni (ez ízlés kérdése is, személy szerint azt utálom a legjobban esti képeknél, ha kiég a kép itt-ott).

    A HDR-nek még nem láttam a hatását, hiába próbálgattam vele/nélküle többféle fényviszony mellett. Az Mi A1-en mindig egyértelmű volt a hatása, ha bekapcsoltam.

    Összességében nekem így két hét után az a benyomásom, hogy a főkamera szenzora elég jó, az előtte lévő lencse is igen jó, viszont egy jól megírt szoftverrel ebből még többet ki lehetett volna hozni szerintem. :R

    Amúgy itt PH-n/mobilarénán a szerzők/tesztelők kicsit alulértékelték, a DxO véleménye, pontozása szerintem közelebb áll a telefon kamerájának valós képességeihez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák