Új hozzászólás Aktív témák

  • PudingZoli

    csendes tag

    Sziasztok!

    3 napja van meg a RW4-em, előtte e Huawei Watch GT2-m volt. Meg voltam elégedve a GT2-vel, de megkotlott, így ezt találtam jó alternatívának.

    A 3 nap tapasztalatai:
    - Kinézet, minőség: Rendben van, ragyogó napsütésben is jól látható a kép.
    - Üzemidő: Hozzá voltam szokva a 2 hetes üzemidőhöz, ezért nem váltottam Samsung órára (az Apple Watch szóba sem jött), ez is hozni fogja a két hetet a fölösleges dolgok kikapcsolása mellett.
    - GPS: Erdőben, szurdokban túráztam az órával és jól talált jelet, a kirajzolt útvonalam 1-2 helyen tért el a műholdkép által mutatott úttól, akkor is csak néhány métert. Útvonalat exportálni nem próbáltam, gyanítom nem is lehet. Szerintem 1-2% töltést vesz le óránként, ha megy a GPS is, de ezt számokkal nem tudom alátámasztani, csak érzetre.
    - Hanghívás: Alap volt számomra, mert nagyon hasznosnak találom. Beltéren és csendes kültéren rendben hallható és engem is tisztán értettek. Városban, tömegben nem próbáltam, de ott nem is használnám, gagyi lenne.
    - Óraszámlapok: Sok van, szerencsére olyat is találtam, ami az én kívánalmaimat teljesíti (sötét alapszín, analóg óra, dátum mutatása, nap mutatása, lépészszám mutatása, hőmérséklet mutatása, töltöttségi szint mutatása). Szívesen készítenék egy sajátot, ha viszonylag egyszerűen le lehetne programozni – valakinek van infója erről?
    - Messenger, G-mail értesítések: A GT2-m egy 3 éves konstrukció és pont ezeket tudta az is, azt gondoltam ennél már előrébb járunk, de ezek szerint nem (azaz nem ebben az árkategóriában). Küldött kép nem jelenik meg, üzenetek korlátozottan jelennek meg, sőt, valamiért a korábbi Messenger üzenetek eltűnek, csak a telefonon tudom visszaolvasni.
    - Személyre szabás: Előbb-utóbb minden funkciót megtalálok, amire nekem szükségem van, csak máshol kell keresnem, mint a korábbi órámnál.
    - Számomra felesleges funkciók: Véroxigén Stressz Pulzus VO2 Vérnyomás. Ezek mind-mind olyan értékek, amiket nem tud pontosan mérni az óra, mert nem húzom elég szorosra a szíjat, vagy a csuklóm apró szőrszálai bezavarhatják a mérési értéket. Nem is figyelek rájuk.
    - Alváselemzés: GT2 és ez az óra is azt mutatja, ami nekem az érzésem alvás minőségben, azt én elfogadom. Az ébredés minősége meg nem egyenlő az alvás minőségével, tehát nem az alapján legyen megítélve! Az ébredés minősége sokkal inkább attól függ, hogy az alvási ciklus melyik fázisában szólal meg az ébresztő.
    - Korona: Sajnos ezzel nem leszünk barátok. Földön ülve, a kezemre támaszkodva folyamatosan benyomom a korona gombot és azt érzi az óra, hogy újra akarom indítani. Rezeg össze-vissza. Aki legózik a gyerekkel, vagy földön ülve virágágyást gyomlál, az találkozhat majd ilyennel.
    - Töltő: Családban van már egy RW3, annak a töltője hasonló, de nekem nem sikerült a 3-as töltőjével tölteni a 4-est. 4-es töltőjével 3-ast tölteni nem is próbáltam.

    Összegezve: Vannak drágább órák pontosabb egészség mérésekkel, jobb értesítésekkel, de egyik sem hozza ezt az üzemidőt. Nem bántam meg ezt az órát. Ára rendben van.

    +1 A hivatalosnak mondható magyarországi forgalmazójától vettem az órát és egy örökkévalóság volt, amíg megjött. Onnan rendeltem, mert nagy betűkkel ki volt írva, hogy RAKTÁRON, aztán valahol kis betűkkel mégis ott volt, hogy külső raktáron, értsd Kína (gondolom). Szóval nincs jó tapasztalatom velük, lehet később beáll ez náluk a készlet és akkor már nem lesz gond.

Új hozzászólás Aktív témák