Új hozzászólás Aktív témák

  • hedgehog

    senior tag

    válasz fraba #182 üzenetére

    Félreértitek.

    A következő van. KHB-s forintos számlámon van a pénz, amit szeretnék feljuttatni a Revolutra (ráadásul EUR-t szeretnék belőle).

    Számoljunk mindent a mai árfolyamon, ami persze lutri, mert mire lekönyvelődik, bármerre mozoghat, de összehasonlításnak jó lesz:

    Ha bankkártyával töltöm fel, akkor mivel a khb deviza eladási árfolyama most 318,3 Ft/EUR, ezért kapok a 100K HUF feltöltésért 314.17 EUR-t.
    Ha Transferwisevel megy a feltöltés, akkor az oldaluk szerint most 100K-ért 318.43 EUR-t kapnék (tehát már jobb a Transferwise, mint kártyával feltölteni KHB-ról)
    Viszont, a Revolutra lehet nemzetközi forint-átutalással is feltölteni forintot, de ott a költségek számolása jóval bonyolultabb, ugyanis a terheket háromféleképpen lehet elosztani: vagy a küldő áll mindent, ekkor a khb felszámolna kb. 17EUR-t, vagyis értelmetlen, vagy az indítást állja a küldő, a fogadó pedig a köztes költségeket (forint swifttel megy, "levelezgetik" egymással a bankok, és pénzt kérnek a levelekért), vagy pedig minden költséget a fogadó áll.
    Az utóbbi két esetben a khb csak 2,15 EUR-t kérne, de ugye nem tudom a fogadás költségeit, amit gondolom nekem kell majd állni, mivel én vagyok a fogadó is.
    Ez utóbbi költség érdekelne.

    Egyébként most hogy számolgattam itt konkrétan, kiderült hogy nincs a dolognak jelentősége, mert a Revoluton 100KHuF-ért csak 321 EUR-t kapnék, vagyis nagyjából ott lennék a 2,15EUR-os indító költséggel mintha a Transferwise-n ment volna az egész, és akkor még hol van a fogadó költség ugye.

    Szóval konklúzió, jelenleg KHB-sként nem éri meg kártyával feltölteni, jobb a Transferwise-s utalás.
    (a Gránitbankos számlámnak jobbak az árfolyamai, de ott most nincs pénz, ha meg átutalom a KHB-sról, a tranzakciós adó, oppardon könyvelési díj miatt ugyanott vagyok.

    -- aka p3d3str1an

Új hozzászólás Aktív témák