Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brainticket

    aktív tag

    válasz Iginotus #1793 üzenetére

    pedig igazuk van, semmi köze ahhoz hogy melyik valutában van az egyenleged a revolut automatikusan az adott pénznemmel kezd, aztán ha ott nincs elég akkor abból von amelyiken van.
    Viszont ez a Magyországon EUR-t veszek fel automatából teljesen speciális eset, sok köze nincs a revoluthoz, gondolom úgy van kitalálva hogy mindig szarul járjál, ha én otthon ott akarnék az osztrák euró alapú számlámról (és kártyával) ezekből az automatákból eurót felvenni gondolom akkor 100 euró nekem se 100 euróba kerülne, hanem duplán lenne átváltva, forinton keresztül 100 + X euró levonva

  • _ATi_1

    senior tag

    válasz Iginotus #1793 üzenetére

    A "szolgáltatás" neve DCC. Ha használja az adott ATM, akkor idegen kártya esetében felkínálja a lehetőséget, hogy majd átváltja az összeget. Revolut esetén a felkínált lehetőség a GBP-re váltás szokott lenni, de ebben az időpillanatban az ATM még nem tudja a kártya egyenlegét, és a mögöttes számla devizáját sem. Így tehát simán előfordulhat, hogy külföldön EUR pénznemben fizetsz, elfogadod a DCC által kínált GBP/EUR konverziót, majd a revoluthoz érkezett GBP terhelést a Revolut vissza váltja EUR-ra(Üres GBP zseb esetén).

    "Külföldön FT számláról is le tudsz venni EUR-t vagy helyi valutát ott a bankod vált, persze ott sem közép árfolyamon, és még tranzakciós dij is van."
    Külföldön is létező dolog a DCC, így ott is előfordulhat hogy az ATM konvertál HUF-ra, mielőtt elküldi a terhelést a banknak.

    Ebben az esetben ilyen nem történt, és nincs is magyarázatom erre a szituációra. Talán egy ideiglenes Revoluton belüli rendszerhibára tudnék gondolni.

    brainticket: Ez már egy harmadik dolog lesz, a fórumtárs HUF-ot szeretett volna felvenni két különböző ATM-ből.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák