Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viharhozo

    addikt

    válasz MasterMark #19005 üzenetére

    Ezzel nem ert egyet mindenki.

    Nem csak a bankok, de a Mastercard szerint is a Revoluton döntése, hogy milyen kóddal érkezik be a tranzakció a hitelintézetekhez, amelyek kártyáival feltöltik a fintech-cég egyenlegét. A kártyás tranzakciók során az úgynevezett MCC kódok (merchant category code) a tranzakcióban részt vevő kereskedő, ez a mostani esetben a Revolut, besorolását jelölik. Az MCC kódok listáját a fizetéstechnológiai cégek (kártyatársaságok) bocsátják a kártyaelfogadást biztosító pénzügyi szolgáltató rendelkezésére.

    A kártyaelfogadást biztosító pénzügyi szolgáltató döntése, hogy a fenti listából melyik kódot használja, melyik felel meg leginkább az adott kereskedő tevékenységének. A kártyaelfogadást biztosító pénzügyi szolgáltató az MCC kiválasztása után mindig ezt a kódot küldi el a kártyabirtokos bankjának az egyes tranzakciók során - nyilatkozta a Mastercard.

    Miután beérkezett a kód, a kártyabirtokos bankja dönt arról, hogy az egyes tranzakció típusokhoz milyen költséget, korlátozást, vagy akár jutalmat (hűségpontot, visszatérítést) társít. Ezeket a kondíciókat a bank és a kártyabirtokos között létrejött szerződés rögzíti, ha ezekben változás történik, arról a bank értesíti a kártyabirtokost és nyújt szükség szerint bővebb tájékoztatást.

    Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Új hozzászólás Aktív témák