Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kisninja

    őstag

    válasz iceQ! #479 üzenetére

    Hm nem is olyan vészes :D Ezért kellene szakembert hívni, de megpróbálom. Először is töltsd le a telepítési leírását. Ne felejtsd el eléggé vacak széria a 4000-es széria a gyenge táp miatt. Tudd melyik kábel melyik szobába megy és csinálj egy zónakiosztást. A legfontosabb, alapesetben 4 vagy 6 eres bekötés van.
    Két ér a TÁP + - Két ér a ZÓNA Két ér a SZABOTÁZS (sajnos sokan elhagyják ezt hiszen e nélkül is jelez.
    Alapesetben a központ nem zónaduplázós módban van (ATZ a zóna duplikálás)
    A központ alapesetben a zónabemenetre rövidzárat vár, ha az eszköz pl infra mozgást lát akkor megszakítja a a kört és ilyenkor az 1Kohm (később 1k) os ellenálláson keresztül folyik az áram, az za nyitott a zóna. (ekkor az ellenállás be van rakva az infra két zóna csatlakozóba. De van egy másik bekötés is csak, hogy jó legyen. A másik bekötés mikor az ellenállást ráforrasztod az az sorsosan rakod rá zónára. Ebben az esetben zárt a zóna ha az 1K-n keresztül zárt az áramkör és mikor nyitott akkor a központnál szakadás van. Ezt mind be kell állítani a központban, Az első esetben a központon soros beállítás kell !! A második esetben párhuzamos beállítást kell választani. Első esetben bonyolultabb a bekötés és 4 vezetéken lehet zónaszabotázst alkalmazni. Második esetben sokkal könnyebb és ha kell szabotázs az felemészt egy külön zónát. Mindkét esetben lehet zónát duplázni de csak a központon a bővítőkön nem csak 8 at mivel zx8 ad van.
    Bekötések.
    Központbemenet alapban
    1. 1k(ellenállás)
    2. 1k(ellenállás)
    3. 1k(ellenállás)
    4. 1k(ellenállás)
    Központbemenet ATZ vel
    1/5. 1k(ellenállás) / 2,2k(ellenállás)
    2/6. 1k(ellenállás) / 2,2k(ellenállás)
    3/7. 1k(ellenállás) / 2,2k(ellenállás)
    4/8. 1k(ellenállás) / 2,2k(ellenállás)
    Tehát kb úgy kösd be a rendszert, hogy bekötöd a tápokat (két ér) majd jönnek a zónák itt lesz megint két ered, az egyik megy az adott zónába majd a másik a C-be (com). Az infra oldalán meg bekötöd az egyik eret a c-be a másik ér végére ráforrasztod az ellenállás egyik felét és a szabad részét a zóna másik felébe ami elvileg nc-nek van írva. Ahol zónát dupláznál az az felső zóna mindent ugyan így teszel de nem 1k ellenállást teszel rá hanem 2,2k-t és bekötöd a megfelelő helyre. Pl: ha 5-ös zónára akarod akkor azt megint a központ 1 es bemenetére kötöd ha 6-os lenne akkor a köpont 2 es bemenetére kötöd. természetesen a másik ér megont megy a C-be. (ebben az esetben a ahol zóna van duplázva 2 ér van a zónabemenetben és több a com-ban) (a C az az com-ok mind egyforma akár egy alá is kötheted de fele annyi van mint zóna.)
    Ha szeretnél szabotázst védelmet, pl: központ doboznak vagy szirénának akkor azt is zónaként kell kötni a megfelelő helyre.
    Fenti írásban lehetnek hibák, csak gyorsban egy kiindulási alap ! :R

    [ Szerkesztve ]

    powered by: ®MAJORMÜVEK®

Új hozzászólás Aktív témák