Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz denko #907 üzenetére

    Ráadásul nekem riasztós kollega megsúgta, hogy a fenti biztosítási feltételek csak akkor élnek, ha rendszeres karbantartási szerződésed van, tehát nem csak hogy magad által telepített rendszer nem érdekli őket, de még éves díjat is fizetned kell riasztós cégnek azért hogy évente 1x kijön, kinyitja a belső dobozt, ránéz és aláírja a papírt.
    Hogy mennyibe kerül azt még nem tudom.

    De valós tapasztalatom ilyen téren nincs, tehát hogy az ilyen szintű apró betűkön szürcsögés káresemény alkalmával mennyire valóság, azt nem tudom. De kinézem a biztosítókból hogy ahol csak lehet spórolnak, persze ezt az elején nem közlik. Fontos hogy ha bármire rákérdezel, mindenképp adjanak a válaszról írásban bizonyítékot. Ne az legyen hogy "de a telefonba ezt meg azt mondta az ügyintéző".

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

  • fjudors

    aktív tag

    válasz denko #907 üzenetére

    egy átlagos lakás 100-200 között kihozható
    ha van távfelügyelet, jár kedvezmény

    200 fölött már családi ház, közintézmény, extra dolgok vannak

    kezelő:10-20 e
    központ:40-80e
    pír: 8-40e
    reed: 500-6000e
    duda:10-30e

    A rádiós rendszerek drágábbak.egy átlagos lakásba (10+40+5x8+8x500+10+2x5000) nincsenek akkora költségek.ehhez még a munkadij (~35e) jön, meg a kisszállás, kábel, csatorna.és ez 5pir,5reed.

    de egy magasemeleti panelnál jellemzően központ+ kezelő+ sziréna+2db reed+1-2 db pir szokott lenni az elképzelés.2. emelet felett nem feltételezzük az ablakon be illetve ki jutást. Egy pír az előszobába, a közlekedőbe

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák