Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kisninja

    őstag

    válasz ArthurShelby #748 üzenetére

    Van értelme nem is kevés, de ki hogy látja van akinek nem kell ott nincs is. A mai risztók sőt már egyik sem, az az nem lehetnek bekötve a rendőrségre. Minden komolyabb riasztós cégnek van saját diszpécserállomása és saját vagy bérelt vonulós biztonsági szolgálata.
    Igen a riasztó hangot ad de egy jól telepített rendszer eléggé kellemetlen hangot ad bent is. Az a népcsoport akik általában betör az már felismeri, hogy van riasztó és oda nem igazán térnek be. (elég egy kültéri szirénai is)
    Mai modern riasztók tudják a héjvédelmet, ami annyit tesz, hogy az ablak védve van nyitás érzékelővel és üvegtörés érzékelővel ami éjjel aktív míg a benti mozgás érzékelők inaktívak. Igy védve van a lakás úgy hogy bent vagy. Aztán vannak kültéri érzékelők amik már a lakásba bejutás előtt jelez, noha itt az olcsó rosszul kivitelezett rendszerek adnak téves jelzéseket. Van ahova nem is érdemes kültéri védelmet rakni mert nem lehet, vagy biztosak a téves jelzések. Egy jól megépített rendszer sajnos drága a mi pénztárcánknak, és ezeket karban is kell tartani. Akkut mi már 4 évente cserélünk van, hogy még ennyi időt se bír ki pedig FIAMM. (ez is matricázott kínai szerintem)
    Mivel ez a szakmám én látom értelmét még egy minimális kis riasztórendszernek is. Ahova be akarnak törni oda be is fognak!
    Én a riasztó és kamera rendszer kombóban hiszek, sőt ezek akár a saját telefonodra is jelezhetnek illetve innen vezérelheted. Persze ez pénz pénz pénz.....

    SPeti1984:

    Szia nem vagyok DSC-s de ez a távszab ehhez a rendszerhez való ennyi az ára... Olcsóbb megoldás egy univerzális táv és vevő ami mulcsos kapcsolóként üzemel, valahogy ezt már nem preferálom én. Átjelzés terén van olyan átjelző ami úgymond a CiD kommunikációból amit küldene a központ generál neked sms-t akár zónára is. Sőt itt akár kulcsos kapcsolóként lehetne vezérelni a központ ki be kapcsolását.( sms-re meghúz a gsm modul reléje ami jelet küld a központra és az beélesedik és vica vezra) Jobban javasolnám a DSC saját programját az az egy plusz modul ami netre rakja a riasztót te meg a telefonról app-al vezérled a riasztódat. Van előnye van hátránya is, pl nincs net akár neked akár riasztónak megint csak meg vagy lőve....

    powered by: ®MAJORMÜVEK®

  • Ulenspiegel

    tag

    válasz ArthurShelby #748 üzenetére

    A mai világban van igazán értelme.

    A riasztó kivonuló szolgálat nélkül vajmi keveset ér, azonban akár az olyan esetekben, mint amit említettél, nagy szolgálatot tud tenni.

    Ahogy kisninja említette a korszerű biztonsági rendszerek héjvédelme lehetővé teszi, hogy a lakásban szabadon mozogj, de külső behatolási kísérletnél riaszt.

    Egyetértek kisninja-val, a riasztó + kamera rendszer az ideális. Én két kamerát telepítettem, amelyek segítségével a telefonomról bárhol vagyok valós időben követhetem, hogy mi történik az adott környezetben. A kamerák mozgásérzékelővel ellátottak, értesítést küldenek képpel vagy videoval.

    [ Szerkesztve ]

  • kisninja

    őstag

    válasz ArthurShelby #751 üzenetére

    Nem kell havidíjas ha a te telefonodra jelez. Minden akku tönkremegy egyszer....
    Kamera a GDPR miatt óvatosan kell addig nincs gond míg fel nem jelentenek.
    Raktam már fel üres sziréna házat, olyat kell ami alapból nem villog pl: ilyen a solo sziréna is.
    Én újat raknék ki, egyszer kibírható az ára :) 1x ezer.

    powered by: ®MAJORMÜVEK®

  • embe

    nagyúr

    válasz ArthurShelby #767 üzenetére

    Próbáltam ott, de nem kaptam választ.
    Router módban használom. Port forwardingot én beállítottam, arra amivel korábban működött - most nem működik. Más eszközhöz beállított port forwarding működik.
    Szerelő is nézte a gépen, táveléréssel, állítgatta - nem működik.
    Szolgáltató tagad, szerintük nincs semmi sem tiltva.

    Mindegy: kapok kölcsönbe egy 4G routert, akkor kiderül az i gazság.

    Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

  • embe

    nagyúr

    válasz ArthurShelby #769 üzenetére

    Van routerem, de fél óra mire megkérem az ügyfélszolgálatot, vagyis elérem, hogy kapcsolják modem módba. Utána meg vissza - eredménytől függően.
    A port forwarding beállítás jó, szerintem, de a szerelő szerint is, mert alkalmazással, illetve asztali gépről elérem, csak a beállított google smtp-re nem akar emailt küldeni. Pontosabban elindítja, de jelzi utána hogy sikertelen.

    Azért akarom 4g routerrel kipróbálni, mert akkor egyértelmű lesz a dolog, hogy beállítás probléma, vagy szolgáltatói oldalról van valami gabesz. Eddig akivel beszéltem lerázott, mondván a hiba a nem náluk van. Ennek végére akarok pontot tenni.

    Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

Új hozzászólás Aktív témák