Új hozzászólás Aktív témák

  • tannoyfan

    tag

    Sziasztok, egyelőre még csak teoretikus kérdésem lenne a Worx felhasználókhoz. A multizónás beállítást olvasgatom a leírásban, de valami nem kerek. Adott két nagyjából téglalap alakú terület, az egyik hosszanti oldalán van a töltőállomás nagyjából középen. Ugyanezen téglalap másik hosszanti oldalán van az átjáró a másik területre, legyen ez is nagyjából a hosszanti oldal közepén. Az átjáró kb. 1 m x 1 m. A leírás szerint, ha megadom, hogy két zónát szeretnék, és megnyomom a start gombot, a technika elindul a vezeték mentén a bázisról, és óramutatónak ellentétes irányban elkezdi követni azt. Az egyes zóna mintegy felénél jön az átjáró, ahol is a stop gombbal kijelölöm, hogy ennyi volt az egyes zóna. A start gombot megnyomva szépen folytatja a kábel követését, körbemegy a kettes zónán, amikor visszaér az átjáróba, megint stop, meg is van a kettes zóna. Ez idáig úgy vélem písz of kék, na de, mi van ilyenkor a maradék kábellel, ami az egyes zóna visszirányú kábele, ami mentén visszajuthat a bázisra? Azt iq-ból megálmodja, hogy az még az egyes zóna része, vagy valami titkos kézfogás szükséges hozzá?
    Láttam olyan videót, ahol a számomra nem érthető nyelven (németül) beszélő ember azt mutogatta, hogy az egyes és kettes zóna közti átjáróban kb. 10 cm-re teszi az egyes zóna végét, illetve az egyes zóna folytatását, majd az átjáróban, kb. fél méterre széthúzza a két kábelt, hogy aztán a kettes zóna kezdeténél megint kb. 10 cm-re legyen egymástól az elmenő és visszajövő kábel. Kb. olyan, mintha egy teljes kör lenne az egyes zóna a 10 cm hiányában, majd lenne az átjáró, ahol fél méterre van a két irány egymástól, végül a kettes zóna, ami szintén a 10 cm híján egy teljes zárt kör. Ez így működhet vajon?
    Sajnos ezt sehol nem találtam meg jobban kifejtve, pedig elég fontos lenne számomra. A Worx-höz csináltak OpenHAB binding-et, így tudnám használni az otthoni IoT technikával, ami nagyon örömteli lenne. Az eddig látottak, illetve az olvasgatásom alapján most őt választanám, de ez a zónás dolog szürke még. Talán a Husqvarna vagy a Bosch tud harmadik szál kábelt használni, amivel átvezethető a másik zónába, ott ez érhetőbbnek tűnik.
    Valaki esetleg megküzdött már ezzel a kérdéskörrel?
    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák