Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • archie17

    tag

    Sziasztok!
    Tanácsot szeretnék kérni, mert netes kutatással nem sikerült megoldanom a problémát, és új vagyok robotporszívózásban.
    A múlt héten érkezett meg a Viomi SE, 60nm-es lakás porszívózása lenne a feladata. Beüzemelés (Mi Home app) és feltérképezés gond nélkül ment, térképszerkesztés (zónák stb) és ütemezés is. Másnap menetrend szerint, a mentett térkép alapján hatékonyan kitakarított.
    Harmadnap azonban az induló szoba körvonala után kb 45 fokban elfordítva ráillesztett egy térképet az eredetire, és így félrepozícionálta magát. Többszöri újratérképezés sem oldotta meg. Ezután áthelyeztem a dokkolót kicsit arrébb, ment még egy kör térképezést, mindent újra beállítottam, de ma reggel ismét a szélek takarítása után méterekkel arrébb helyezte magát a térképen (amin ismét babrált valamit).
    Két dologra gondolok egyelőre, az egyik, hogy a TV állvány alatt "lakik", aminek króm lábai vannak. Ez megzavarhatja a lézert?
    A másik, hogy gyakran az erkélyajtó környékén téved el, lehet, hogy ott pl. szőnyegre felmászás közben "kilát", és ezért zavarodik meg?
    Lényeg a lényeg, szeretném visszakapni az első napos élményt :D hogy gond nélkül, 25 perc alatt átsuhan a lakáson.

    Köszi előre is!

  • archie17

    tag

    válasz pooty #18517 üzenetére

    Nekem is ezt csinálta, és egy teraszajtó volt a ludas. Raktam oda egy tiltott területet, hogy ne zavarodjon meg az üvegajtótól (vagy kilátott a lidar rajta, vagy a függöny állt naponta másképp, nem tudom) és azóta öröm bódottá'.

Új hozzászólás Aktív témák