Új hozzászólás Aktív témák

  • Sati1984

    tag

    Sziasztok, a meglévő DIGI routeremhez (ZTE H168N) szeretnék egy AP-t kapcsolni, ami kiterjeszti a wifi hatókörét. Ehhez beszereztem egy Mercusys AX1800-ast, és a következő beállításokat tettem meg rajta:

    - Beállítottam a Mercusys router IP-jét 192.168.1.2-re, mivel a ZTE IP címe ugyebár 192.168.1.1

    - Beállítottam a Mercusys router Default Gateway-ét 192.168.1.1-re

    - Kikapcsoltam a DHCP server funkciót a Mercusys routeren.

    Eddig jutottam, de IP-ütközésveszély miatt nem akartam még összekötni a két routert, mert nem vagyok benne biztos, hogy így műköni fog.

    Mivel totál noob vagyok a témában, és gugliban talált guide-ok alapján kattintgattam össze a fentieket, nem tudom, hogy jól gondolom-e, hogy a ZTE routeren még át kellene írni a DHCP-tartományt úgy, hogy ne legyen benne a 192.168.1.2, ugye?

    Ha igen, vagy ha bármi egyebet be kéne állítani a ZTE-n is, akkor itt a "gond". Ugyanis a 192.168.1.1-gyel el kellene ugyebár elérnem a PC-mről a ZTE adminfelületét, de nem jön be. Sőt, nem is pingel (request timed out). Pedig ipconfig szerint ez a default gateway a gépen. Közben internet van, minden rendesen működik, csak a router adminfelületére nem tudok bejutni.

    Tehát kettős a kérdés: jó-e az AP-beállítás így, illetve hogyan tudok bejutni a router adminfelületére? Köszönöm előre is a helpet :)

    Háttérinfó: gyakorlatilag az ebben a guide-ban leírtakat próbáltam követni.

    [ Szerkesztve ]

    Intel Core i5-9600K | 56 GB RAM | RTX 4070 12GB | Oculus Quest 2 | Beat Saber magyar csúcs pár pályán :-)

Új hozzászólás Aktív témák