Új hozzászólás Aktív témák

  • toad

    csendes tag

    Sziasztok!

    Igazandibol nem vagyok benne biztos, hogy router gond, kesobb reszletezem miert ide irtam megis.

    A problemam a kovetkezo. Edimax router mogott van 2 gep. Batyame es az enyem. Arra lettem egyszercsak figyelmes, hogy nala akkor is volt net, amikor nalam nem. Ekkor a halokartyara gyanakodtam, rendje modja szerint ki is csereltem, beallitottam a dolgokat. A hiba ujbol jelentkezett. Eppen bongesztem oldalakat, amikor jott a bongeszoben a hibauzenet. Bongeszotol fuggoen a kovetkezok: A tavoli kiszolgalo nem talalhato, kapcsolat nelkuli uzemmod felajanlasa stb. Tegnap uj fejlemenykent azt tapasztaltam, az eppen futo torrentem nem allt meg, szepen volt ketiranyu forgalom, azonban minden mas megmurdelt. Se oldalak nem jottek be, levelezoben pop es smtp szerverek eleresere is hibat dobott, viszont a pingeles ment. Ma reggel megint "megjott", neztem helyi hálózat kapcsolatok allapotat es tudjatok a forgalom rovatban, ahol 2 monitor + egy t elagazas van oda egy sarga lakat kerult. Nem tudom hogy tudnam kideriteni, hogy mi korlatoz. Ujrainditas utan (nem a router ujrainditasa, hanem a szg. ujrainditasa utan) megint mukodik minden rendre kb 1 oran keresztul. A vicc az, hogy mar a portokat is osszevissza (nem a szo szoros ertelmeben) cserelgettem, a masik gepet dugtam arra a portra, amin addig az enyem logott es forditva. De a problema csak nalam jelentkezett ekkor is. IP DHCP-vel kiosztott, a vicc annyi, hogy 2005 ota nem tortent semmi valtozas/valtoztatas, amikor eloszor jelentkezett a problema (ugy 1 hete) ujrahuztam a rendszert (amugy is rafert volna mar) + halokartyat csereltem. A gond az, hogy direktben router nelkul nem tudok felmenni, mert a beregelt mac cim, ami a routernek is klonozva lett, az a halokartya mar par eve megmurdelt.

    Egyebkent, ha routert inditom ujra akkor sem oldodik a korlatozas, csak ha a pc-t inditom ujra. Router resetet is csinaltam, mindent visszaallitottam utana, mac cim, dhcp, ip kiosztas stb., de a hiba tovabbra is ugyanaz.

    Nagyon halas lennek, ha valaki tampontot tudna adni azugyben hogy tudnek fenyt derinteni arra, hogy a lakat milyen korlatozast vagy miert takar.
    Mar az is megnyugtatna, ha valaki azt mondana, hogy ismeros a problema, de nem talalt ra o sem megoldast. Legalabb tudnam, hogy nem egyedi. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák