Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • OldAkita

    aktív tag

    válasz OldAkita #20787 üzenetére

    Éjjel azt álmodtam hogy sikerült. Sajnos felébredtem :))
    Azonban, ahogyan mindig lenni szokott az életben, egy kicsit tovább tudtam lépni. Tegnap este nem jól hajtottam végre a Restore műveletet. Egyrészt a PC-men lévő Firmware állományokat feltételezem csak akkor tudom feltölteni, ha az UTP kábelt nem a szolgáltatói Cisco-ba, hanem az éppen várakozó állapotban lévő Asusba dugom. Másrészt, ha tényleg úgy csinálom hogy kihúzom a routerből a tápellátás dugóját és úgy dugom vissza hogy közben nyomva tartom a restore gombot, akkor tényleg abbahagyja a folyamatos világítást és villogni kezd. Hozzáteszem, én nem tudtam biztonságosan nyomni egy tollal a Restore gombot, visszadugni a hálózati kábelt és figyelni a ledet is hogy villog-e már hanem hasrafektettem a routert és nyomva tartottam 5mp.ig a restore gombot miután már be volt dugva a tápellátás dugója. 5mp nem volt elég neki, újabb próbálkozásra 10mp-ig tartottam lenyomva, ekkor már tényleg villogni kezdett ha visszfordítottam fekvő helyzetéből. Innentől már valóban reagál a 192.168.1.1-re és tényleg bejön az ASUSTeK - CFE miniWeb Server. Itt valóban kiválasztható a gépemen lévő firmware verzió és az Upload ikonra bökve megtörténik a nagy semmi :)). Azaz dehogy, elindul a feltöltés. Csakhogy erről a világon semmiféle visszajelzés nem érkezik, hacsak az nem hogy a weblap fülön egy forgó jel mozog, amit akkor szokott csinálni ha éppen tölt be egy weblapot. Persze ezt akkor is szokta csinálni ha éppen sikertelenül próbálkozik betölteni valamit. Amíg ezen agyaltam és terveztem hogy most törjem össze az egészet vagy várjak még :) kiírta hogy a feltöltés sikeres. Mindezt azért írom le ilyen szájbarágósan hogy ha valaki ugyanebbe a problémába futna bele, csak várjon higgadtan míg feltölti a firmware-t.
    Ezután ez jelenik meg:
    Receive file size=13426734
    Upload completed. System is going to reboot.
    Please wait a few moments.
    Continue
    Vártam kb 10mp-et és ráböktem a Continue-ra. Rövid várakozás után ott voltam ahol az elején. Természetesnél hosszabb várakozás után kiírta hogy megváltozott az IP blablabla, használhatatlan volt mint az elején.
    Újra próbálkoztam a feltöltéssel, de most, mielőtt feltöltöttem volna a firmware-t Az ASUSTeK - CFE miniWeb Server lapon először klikkeltem a "Restore default NVRAM values"-n.
    Utána töltöttem fel a Tomato firmware-t.
    Kis várakozás után klikkelve a Continue-ra valóban feldobta a bejelentkező ablakot ahol a név:root, jelszó:adminra megjött a Tomato kezelőfelülete. A mennyekben éreztem magam :), megérkeztem :)
    Asus routeren egyelőre változatlanul csak a tápellátás ledje ég. Szolgáltatói Cisco EPC3925-öt újraindítottam, Asuson változatlanul csak a tápellátás ledje ég, Asusba dugott PC-men net nincs, nyugtalanság kezd költözni a szívembe.
    Nézegetem a Tomato kezelőfelületét, kizárólag azt állítottam be hogy engedélyezem hogy adatot gyűjtsön anonim módon a Tomato. Legalábbis remélem hogy ezt engedélyeztem, mivel angolul annyit tudok amit a Duolingo-val eddig megtanultam, az pedig 177 szó :)))
    Végül választottam a reboot-ot aminek végén rábökhettem a Continue ikonra minek eredményeképp megkaptam azt az üzenetet ami miatt az egészet el kellett kezdeni: "A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
    Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-AC56U közötti kapcsolat bontásra kerül.
    A(z) RT-AC56U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot."
    Itt tartok most :(
    Asszem átdugom az UTP kábelem a szolgáltatói Cisco-ba hogy ez az irományom felkerüljön a fórumra, aztán teszem szombati dolgom és közben tanakodok, miért tudta a gyári szoftver minden gond nélkül életre kelteni a routert amikor megvettem?
    Ja, a hálózati kapcsolatoknál ki kell iktatni a fix ip-t és vissza kell állítani az automatát hogy a Cisco adjon netet.
    Kicsit tovább olvastam Intruder leírását és az is lehet hogy újra törölni kellene az NVRAM-ot. Ha lesz időm ezt fogom tenni és próbálkozok tovább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák