Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Luser2000

    addikt

    Sziasztok!

    Segítségre van szükségem és csak bízok benne, hogy megfelelő topicba írok. (Ha esetleg máshol kellene a kérdésemet feltegyem, akkor kérlek írjátok meg, hogy melyik topik legyen az. Köszönöm előre is!)

    Van egy D-Link COVR-X1860 típusú 3db egységet tartalmazó MESH routerem, ezzel fedtem le a ház összes helyiségét. Vidáman elketyegnek rajta az eszközeim, van vagy negyven, közötük vegyesen olyanok, ami csak 2.4GHz képesek és olyanok is, amelyek az 5GHz-t is tudják.

    Vettünk egy "okos" mosógépet, AEG márkájú, wifi képes. Ennek a leírásában szerepel, hogy csak 2.4GHz-es hálózatot támogat. És itt lehet valami probléma.

    Sehogy sem tudom rácsatlakoztatni a wifi hálózatimra (ami feltételezem, hogy egyszerre sugároz 5GHz-en és 2.4GHz-en is, hiszen már lógnak rajta csak 2.4 képes eszközeim).

    Egy iPohe15pro a telefon, amin a mosógép applikációja fut és ami segítségével az eszközt a hálózatra (internetre) lehet tenni.

    Volt már itt mosógép szerelő is, neki Androidos készülékkel volt sikeretelen a párosítási folyamat.

    A kérdés:
    Hogyan tudnám kierőszakolni, hogy eben a folyamatban a routerem 2.4GHz-es jelét "vegye észre" a mosógép / telefon? A D-Link COVR-X1860 beállításai között nem találok olyan opciót, hogy szét tudnám választani a két frekvenciát, vagy hogy csak az egyiken üzemeljen. (Bár lehet valami olyan helyre van rejtve, ahol nem kerestem/találtam).

    Tudtok segíteni? Köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

    Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

  • Luser2000

    addikt

    válasz Essejó #41517 üzenetére

    Köszönöm a tippet!

    Ki kellett vegyem MESH üzemmódból, akkor aktívvá vált egy Smart Connect kapcsolód, ami kikapcsolásával lett külön 2.4 és 5 GHz beállítási lehetőség. Itt lekapcsoltam az 5GHz-s sugárzást, így már csak 2.4-en ment a router. Sajnos ennek ellenére nem tudtam kapcsolatot összehozni az eszközzel, nem tudom mi lehet az oka.
    Szerencsémre eszembe jutott, hogy van a házban (a DIGI mellett) egy TELEKOM router is (igaz sosem volt bekapcsolva), így azt üzembehelyeztem és azzal működik. Nem egy elegáns megoldás, de legalább megy.

    Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

  • Luser2000

    addikt

    válasz unicumnext #41538 üzenetére

    Csak egy ötlet: nincs "túl sok" eszköz a routeren? Mennyi van rácsatlakoztatva?

    Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

Új hozzászólás Aktív témák