Új hozzászólás Aktív témák

  • Beantech

    tag

    válasz Lajmund #978 üzenetére

    Igaz Fold 3-ról van szó esetemben, de mivel itt mondtam hogy szervízbe került ezért itt irom meg mi lett az eredmény.

    Az előzmény kb. 2 éves Fold 3-at heti/havi szinten elmostam járt bent medencében is párszor, hiba nélkül. Az utolsó elmosás után kb. 1 óra múlva kikapcsolt és többet be sem kapcsolt, egyértelműen beázott mert bepárásodtak a kamera üvegek belülről.

    Levente07, Jacis: Most látom hogy kérdeztétek mit takar hogy szétszedtem.
    Azt takarta, hogy mivel úgy gondoltam úgyis elutasítják a javítást ezért nem akartam nagyobb bajt okozni a telónak azzal hogy napokig hagyom nedves környezetben lesz mire szervízbe tudom vinni. Leszedtem a hátlapját és szépen kiszedtem mindent a telefonból, alaplap, usb panel, kamerák, átkötő kábeleket. Kiszedtem belőle a vízet amennyire tudtam és hagytam 1 napig kb. szétszedve hogy kiszáradjon minden eleme. Szerencsémre a víz érzékelős papir minimálisan lett elszíneződve oda pont nem annyira ment víz.
    Utána összeraktam a telefont visszaraktam a hátlapot az eredeti ragasztójával és így adtam be szervízbe. (Itt azért hozzátenném hogy van telefon szervízes tapasztalatom és tudom hogy kell úgy szétszedni a telefont hogy az ne legyen feltünő.) Szétszedve egyébként nem láttam hol a fenébe ment be az átvezető kábelek szígetelése jónak tünt ránézésre és a hátlap ragasztó is azért viseltes volt de nem volt elengedve sehol, ezt más sose tudom meg.

    A szervizről pedig, múlthéten kedden adtam be (02.13-án) az Oktogon Samsung szervízbe.
    Ott megnézték körbefényképezték a telefont, azt mondták szép állapotban van :DDD . Ami igaz is de a sarkán volt egy minimális ütés (tényleg minimális) ami ugyan nem a zsanér része de féltem belekötnek. De még meg is dicsérték a telefont hogy szép állapotban van.

    Mondták 1-2 hét lesz attól függően milyen alkatrész kell hozzá. Pontosan 1 hét múlva hívtak meg írtak hogy kész a telefon. Tegnap hoztam el.
    A javításról pedig, igazából magam se hiszem el de gyakorlatilag adtak egy új telefont.
    Könnyebb lenne az leírnom mi maradt meg a régi telómból.
    Kicserélték az alaplapot, az usb-c panelt, 1 szalagkábelt, a házat a 2 kijelzővel, az aksikkal.
    Csak a hátlap és a kamerák maradtak az eredetiből. Használtan vettem a telefont még sose láttam ennyire befóliázva. :C
    [kép] [kép]

    Nem hittem volna hogy ennyivel megúszom a beázást őszintén szólva most is alig hiszem el. Egyrészt kiváncsi lennék hogy tényleg szükséges volt-e az egész ház csere a kijelzőkkel. (Talán az egyik átvezető kábel csatija sérülhetett és ezért kellett az egészet cserélni ez lehet a tippem.) Másrészt az azért "sajnálom", hogy nemrég tettem fel whitestone fóliákat és kiváncsi lettem volna meddig bírják meg maga az eredeti kijelző meddig bírja. De persze örülök az új kijelzőnek meg a zsanérnak, ami nagyon feszes. :Y

    Már terveztem egyébként hogy javítom meg házilag a telefont ha visszadobják vagy beszámoltatom valami másba. Meg gondolkoztam rajta hogy ha már igy alakult cserélek oneplus open-re tesztelésből. Bár még most is gondolkozom rajta de most azért mert gyakorlatilag új a teló és lehet igy jobb áron eltudnám adni mert gyakorlatilag új. :DD

    Másrészről viszont ez az eset csak abban győzőtt meg hogy maradjak a Samsungnál és várjam meg a Fold 6-ot. (5-re már nincs értelme váltanom úgy érzem.)
    Nekem eddig 3 garanciás problémám volt a Samsunggal és mindháromnál nagyon gyorsak voltak és hibátlanul megcsinálták a készüléket. (2 telefon volt náluk meg egy óra (amit mondjuk a Samu nyirt ki egy frissitéssel szóval ott nem is kérdeztek semmit kb.))
    Sok helyen olvasom hogy a samsung szervíz elég vacak de szerencsére nekem eddig mindig jó tapasztalatom volt velük. (Mindig csak a Samsung Oktogon szervízbe megyek).

    A TMX-be csak egyszer voltam akkor is állásinterjún. Van egy ismerősőm ő adott be oda készüléket de szét szívatták pedig nem volt törve meg semmi ilyesmi, szóval oda annyira nem szívesen adom be (meg amúgyis messzebb van.)

    Na kb. ennyi a történet, bocsi kicsit hosszú lett.

Új hozzászólás Aktív témák