Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz nismoka #69025 üzenetére

    Akkor csak tisztázzunk valamit, mert megy itt a nagy szájkarate, a sok fotelnindzsa csak úgy szórja a billentyűvel a dobócsillagokat.
    Jöttök ezzel a szürkeimport szóval. Mit is jelent ez a szó? Néhány esetben ezt nevezzük annak: A szürke import az, amikor az adott dolog országba behozatala csak félig legális az ország importtörvényei alapján. Vagyis az országban az adott dolog nem illegális, illetve ki van fizetve minden fizetendő dolog, azonban a gyártó/tulajdonos cég teljesen ki van hagyva az importból, hivatalosan a cég nem forgalmazza az adott terméket (pontosabban azt a terméket amit szürke importban hoztak be). Vagyis pl ha a gyártó hivatalosan nem forgalmazza az adott dolgot, pl nincs rá garancia az adott országban, csak ott ahonnan behozták.

    Ez a mi esetünkre nem vonatkozik, minden törvényesen ki van fizetve, a gyártó is megkapja érte a pénzét, nem lopott, nem hamis a termék és nálunk is forgalmazzák, szóval ez nem vág ide. Nézzük tovább:
    EU-n belül nem import az import
    - Import kifejezésen a harmadik országból (tehát nem EU tagországból) történő behozatalt és a behozott áru szabadforgalomba bocsátását értjük. – kezdte kérdésünkre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Sajtó- és Kommunikációs Osztálya.

    Szlovákok épp úgy eu ország mint mi, szóval nincs import a két ország között. Akkor hogy lehet import, pláne szürke?
    Itt csak 1 dolog van. Van a gyártó, aki eladja a márkanév használati jogot és az ezzel járó minden előnyt egy cégnek, aki ezzel birtokolja egy ország piacát. Mivel fizetett a zrt, ezért nem csak kötelezettségeket akar(javítás, csere), hanem extra bevételt is, szóval olyan áron adja a terméket a boltoknak, amilyen drágán csak tudja. Mivel ő intézi a garanciális hátteret, kedvezőbbé tudja tenni extra gari idővel a nála vett cuccot, szerződik néhány nagy céggel akiknek megszabja az eladási árat és ők cserébe megkapják azt a kegyet, hogy az olcsón árusító webshop-ok nem kapnak tőlük árut. Ezért kénytelenek más forrásból szerezni, de az amit ők adnak el nem hamisítvány, nem lopott, és samsung ugyanúgy megkapja az eladása után az árát, mintha itt veszem a MM-ban.
    Anélkül hogy gondolkodnának itt sokan, csak nyomatják a hülyeséget :W Jól teszi a samsung hogy nem támogatja a szürkeiportot, ugye? Rá kéne jönni hogy a samsungnak tök mindegy hol veszed. Akinek nem mindegy az a samsung magyar képviselete, akik nem egyenlőek a samsung céggel, csak a helyi képviselete.

    [ Szerkesztve ]

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák