Új hozzászólás Aktív témák

  • Sutter

    csendes tag

    Sziasztok, a mai (igazából a tegnapelőtti) nappal én is beléptem a boldog LE40B650 tulajdonosok táborába.

    A pcdreamshopban vásároltam, ahogy azt korábban írtam, és nem bántam meg! A megrendelés után két nappal kicsomagolva, beüzemelve állta a TV a nappaliban. A cég nagyon korrekt, a telefonon megbeszélteket tartják, ingyenes kiszállítás után az orrod előtt csomagolják ki a TV-t, és rakják össze (a talpával és az egyéb kütyükkel mint mediabox, dvd lejátszó). Ajándék kábeleket adnak mellé (1 HDMI, 1scart, 1 USB), amiből az egyiket egyből ki is cseréltettem másra, mert másra nagyobb szükségem volt, ez sem volt probléma.
    A garanciajegy szürke (ha valaki szerint ez még számít - szerintem nem), de amit mellé adnak, hogy meghibásodás esetén eljönnek a TV-ért, elszállítják márkaszervízbe, majd visszahozzák, és erre az időre cserekészüléket hagynak nálad, az igazán korrekt és végre szolgáltatás, amit a pénzedért kapsz.
    A bolt tehát részemről csak ajánlható!

    A TV....a TV nagyon tetszik! :) Elárulom, hogy egy Thomson 55cm-es képcsöves teljesen más kategóriájú TV helyére került, és az élmény mindenféle kalibrálás, beállítás, menüvel ismerkedés előtt is lehengerlő volt. A kezdeti lelkesedést azóta több dolog is tovább növelte:
    - a hdtv.co.uk tesztje alapján beállítottam a képernyőt, és a különbség meggyőző. Nekem talán egy picit zöldes ez a beállítás, de még szokom.
    - a szervizmenüben tett rövid és óvatos látogatás során meggyőződtem róla, hogy a TV oldalán lévő SQ04 felirat a típusszám szerint is Samsung által gyártott panelt rejt, ez öröm. Viszton azoknak, akik ész nélkül ragaszkodnak a Samsung panelekhez: szerintem a fekete kék, akárki akármit mond. :) Lehet mélyíteni, de akkor nekem az egész kép túl sötétté válik, az én szememnek megnyugtató beállítások mellett a fekete kicsit kék. Ezzel viszont együtt élek, mert általában nem 3,5cm-ről bámulom a pixeleket, hanem ugyanennyi méterről, és ha elmúlik a kezdeti fellángolás, akkor talán nem a feketét fogom nézni, hanem az éppen futó filmen izgulok majd.
    - Rájöttem hogy a FullHD felbontás, monitorként használva, 3,5m távolságból olvashatatlan kis betűket redményez :)
    - Többekkel ellentétben a hangával meg vagyok elégedve. Nem házimozi élmény, de talán azért mert nem is házimozi. Komolyabb hangszórókat ilyen keskeny készülékbe nem leet rakni, illetve ha mégis, akkor az nem ennyibe fog kerülni, és még mindig nem közelíti meg azok elvárásait, akik normális hangszórókkal élveznék a filmeket. Talán rosszabb is lenne a speckóban 2.1-es rendszert olvasni, mélysugárzóval, szép Wattokkal, aztán olyat kapni, ami mégsem annyira jó.
    - Akárhogy állítom az országot, nekem USA Today akar csak lenni a harmadik widget, és ez bosszant. A szervizmenüben nem akartam állítgatni egyelőre, legalább az első pár napban ne tegyek benne kárt.
    - Firmware-em 2005-ös, már nézegetem az idevágó témákat, de még nem tudom hogy mire, és hogy mennyire érdemes frissítenem. A patchelés menete ebben a topikban is le van írva korrektül, de hogy melyik fw mire jó, érdemes-e frissíteni, azt még nem sikerült maradéktalanul megtudnom.

    Szóval örülök, és élvezem az új TV-t, amit az utols darabok közül sikerült megvennem, legjobb tudomásm szerint már nem kapható. Nem lett volna érdemes tovább várni a vásárlással, főleg, hogy január óta figyelve az árakat, az említett boltban 5-6e Ft-tal lett csak olcsóbb.

Új hozzászólás Aktív témák