Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz Sinesol #29 üzenetére

    Igen, szerintem is hozzá vagy szokva.
    Én nem, ezért nem tűnik fel ez. Mint ahogy a 144 Hz után már másnak feltűnik a 60 Hz. Mondjuk ehhez a gépnek tudnia is kell a 144 Hz-et. Nekem szerencsére ezzel nincs gondom, mindegy, hogy 144 vagy 120 Hz után váltok 60-ra. De azért igyekszem 100 Hz fölötti monitort venni már.
    Az feltűnt, mikor a 27-es WQHD-ről (5 évig használtam) váltottam 27-es FHD-ra (3-ra).
    Hozzáteszem, hogy ezt is meg lehetett szokni. A WQHD 60 Hz-es volt, az FHD-k 144 Hz-esek voltak.
    27-es 4K-ról még nem is hallottam. Mondjuk mostanában nem is kerestem. Próbálkoztam 28-assal, de nagyon gagyi volt az egész, úgyhogy hamar megváltam tőle. Aztán jött a 48-as. Annak így hirtelen nem tudom a dpi számát, de nem zavaró. Mindenképp jobbnak tűnik, mint a 27-es FHD.
    A mostani 49-es LG-nél a színekkel is bajom van. Az OLED mellett nagyon más. A Dell-nél ez nem tűnt fel, pedig az is IPS paneles volt. Talán ez a QD-OLED is lesz olyan szép, mint az OLED.
    Viszont, ha neked 27-es 4K-sod van, akkor el tudnék képzelni egy 49-es 8K2K-t. Persze az ára kérdéses, nameg legyen ami kihajtja játék alatt. És kábel is kell hozzá. Ahogy olvastam, már ennél a DWQHD-nál is kérdéses a 10 bit egy kábellel. De annyi mindent összeolvasok mikor keresgélem az igazit, hogy már elveszek a sok infóban.

Új hozzászólás Aktív témák