Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zLegolas

    őstag

    válasz Miazhogy #941 üzenetére

    Nem gond, csak tudnám mit mikor csinál... szal ha pl. kontakthibás a kazi, akkor se ké, se hang??? :F Miféle gagyiság ez?

    Most tartok a tisztításnál meg a kontaktok javításánál, no meg a vezetékek ellenőrzésénél, ha nem jön össze, akkor szétszerelés (+hozzá szerszámgyártás...) meg a többi lépés...

    Köszi 1ébként az infót!

    Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!

  • GombócArtúr

    senior tag

    válasz Miazhogy #941 üzenetére

    Ehhez kapcsolódóan hadd osszam meg néhány tapasztalatomat. A kazetta tisztítássnak nem a ''korrózióleszántás'' a legjobb módja. Érdemes készíteni vagy szerezni egy spéci csavarhúzót a kazettákhoz. A műanyagburokból kiszedni magát a chipet, és az érintkezőket egy cif (karcmentes) súrolószeres ronggyal áttörölni, az eredmény meglepő lesz, a rongy rendesen elszineződik a sok korrózió miatt, ami rákerült a kazettáról, utána frankón fog menni a kazi.

    Tudtommal a kazetták meghalnak egy idő után, mivel egy kondenzátor (vagy hasonló) ami a kezdőlökést adja neki indulásnál, meghal. A halott kazettákat az érintkező egyik pinjének az átforrasztásával, átvezetésével lehet megoldani, az esetek 3/4-ében segít.

    Ezeket a trükköket köszönjétek PHMnek, és valóban működnek!

    Viszont nekem is van egy furcsa problémám.

    Van egy CDX kazim, MegaCDhez, és a betett cédéről kiderült hogy amerikai, ezért szükség volt a kazi berakására a megadriveba. A probléma itt történt, ugyanis NEM kapcsoltam ki a gépet, mikor betettem a kazettát. Azóta - mint kitapasztaltam - csak úgy hajlandó elindulni az a kazetta, ha előtte kihúzom a 9v-os tápkábelt a megadriveból, és utána teszem be a kazettát. Ha egyszer elindult, utna lehet resetelgetni a gépet, megy, de ha ismét kikapcsolom, akkor megint ki kell húzni a tápkábelt, hogy működjön. Ez elég érdekes. Annál is inkább, mert kipróbáltam egy játékkazettáaval is, hogy valóban tönkreteszi-e a kazettát, ha működés közben dugom be. De ott nem volt probléma, rendesen ment utána.

    Valakinek esetleg van ötlete?

    ''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

Új hozzászólás Aktív témák