Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz zseko #725 üzenetére

    A natolás elvileg nem érdekes. A kívülről látható IP címem nekem is más volt tegnap, mint ma, de mindez mindaddig elvileg nem számít, ameddig magyarként szerepel az adatbázisokban. A WAN IP címen nem tudom, hogy mit kell(ene) érteni: az én routeremnél mindig azt látom külső IP címként, amit pl. a whatismyip oldal mond. Nyilván a SkyShowtime is ezt fogja látni, azaz ennek a földrajzi elhelyezkedése számít, mármint hogy mit mondanak róla az adatbázisok.

    Az, hogy a fentebb linkelt kereső nem ad vissza lokációt, az lehet maga a SkyShowtime anomália oka, de az is lehet, hogy véletlenül rossz IP-t sikerült bemásolni (pl. a lokálist).

    Az, hogy a router által osztott wifi-n megy, kábelen meg nem, az egészen meglepőnek tűnik. (Sőt, számomra kissé hihetetlennek is... :F )

    Szerk: illetve ha mobilon nem böngészőn keresztül történik a használat, hanem az app-on keresztül, az lehet magyarázat, mert az app-nak lehetnek egyéb forrásai a lokációra (telefonszám, mobil szolgáltató, stb.), azaz a mobilos appnál nem feltétlen IP cím alapján történik a földrajzi lokáció ellenőrzése.

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák