Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kissgy1028

    csendes tag

    válasz Lenry #2873 üzenetére

    Szia!

    Én a Sony Vegas 7-et tudom neked javasolni a probléma megoldására. Persze más alkalmazásokkal is megoldható, de én ezt ismerem jobban.
    Lehet hogy elég felületesen tudom csak elmondani, hogy mit is kéne csinálnod, mivel nem az otthoni számítógépem előtt ülök.
    Először beilleszted a szerkesztendő filmet a projektedbe. Csak simán bele kell húzni az adott fájlt a munkablakba. Itt történik a kép és hansávok szerkesztése.
    A képsávok sorrendje fontos, mivel a felül lévő lesz a felső, ami az alatta lévőt eltakarja.
    Én olyan megoldást tudok neked javasolni a felirat eltűntetésére, hogy készítesz egy fekete színű képfájt, amit beillesztesz a legfelső videósávba. Az alatta lévő videósávba pedig beteszed a filmet. A behelyezett kép helyzetét és méretét a képernyőn lehet változtatni. lehet, hogy nem emlékszem jól, de talán csak a szerkeszteni kívánt objektumra kell kattintani kétszer és megjelenik a méretező ablak. A beillesztett fekete képet, pedig oda tudod helyezni a képernyőn, ahová csak szeretnéd, az időtartamát pedig az egér segítségével tudod állítani, minél jobba széthúzod a projekt szerkesztő ablakában annál hosszabb időtartamig fog látszani. Ha a filmet megszerkeztetted , úgy ahogy azt te elképzelted, akkor már csak ki kell renderelni.
    A renderelési beállítások igen széleskörűek. Itt tudod megadni a fájlformátumot, hangminőséget, képminőséget, használt codec-et, képméretarányt, stb.
    Az ezek után a kirenderelt filmről el is fog tűnni a felirat.

    Üdv.!

Új hozzászólás Aktív témák