-
IT café
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ROBERTOH
őstag
Tekintve hogy még nem vettem ilyen jóárusított belga sör pakkot, ezért ehhez a témához nem tudok hozzászólni, ellenben kóstoltam mostanában néhány érdekes sört:
Mad Scientist Candy Man:
baromi drága ezzel szemben teljesen középszerű stout. Éppen ezért szerintem nem éri meg megkóstolni.Mad Scientist Uborkasaláta:
Volt szerencsém a csakajóban nemrég csapról megkóstolni: teljesen olyan, amikor házi készítésű kovászos uborkába beleharaptok Érdekességnek jó, de nem innék meg belőle egy korsóval.Aecht Schlenkerla Fastenbier:
füstölt sör kedvelőinek kötelező darab. Hasonlóan jó, mint az urbock, talán valamivel lágyabb. Egyszerre kéne őket kóstolni, hogy jobban meg tudjam határozni a kettő közti különbséget.[ Szerkesztve ]
ez a kedvenc aláírásom
-
perempe
addikt
ígérte valaki a 0.4 literes kiszerelés itthoni eltörlését?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
[CsuCsu]
őstag
Brewdog-nal volt most jo ajanlat, AGM hetvege van. Reszvenyeseknek 30% kedvezmeny minden sorre. Be is vasaroltam: Northern Monk, The Bruery es par specialis Brewdog sor.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz #68686080 #15211 üzenetére
A Punk nem rossz, de nem egy nagy szam manapsag. Sima ivosor, nem maradsz le semmirol. A maga idejeben nagyon menonek szamitott, de eljart felette az ido, nem szamit kulonlegesnek. Filmezeshez haverokkal kivalo.
Akkor lesz itt kiralysag, ha hozzak a Hazy Jane-t. Szaftos NEIPA, ami azonnal elfogy amint csapra teszik vagy felrakjak webshopra.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jhonny06
veterán
válasz #68686080 #15213 üzenetére
Az a baj, hogy ami igazán jó IPA/Ale, az általában nagyon ütős és nem jó nyárra (egyrészt az ára miatt, másrészt hamar beüt). Ritkán találják el a balanszot, hogy ivósörnek jó, de még minőségi is. Nekem pl. a 5AM Saint és a Dead Pony Club nagyon bejön, de ezeket most annyira nem tartják itthon, meg ahhoz drága, hogy 3-at leguríts (ugye csak 0,33) és 3 rugónál vagy. Ezért nem is nagyon tolok komolyabb söröket nyáron, mert ilyenkor azért jobban fogy, elég csúnya lenne a számla a végén. Marad a Pilsner, a Soproni IPA meg néha valami Brewdog, de ezekre valahogy sajnálom a pénzt, míg egy komolyabb imperial stout-ért simán kifizetek többet.
-
válasz Jhonny06 #15217 üzenetére
meg a Mikkeller American Dreamje.
mondjuk itt ugy nezve, hogy ugyanugy 1.8-2eur a 0,5os nemet import Löwenbrau, a szlovak import Zlatyi, a cseh import Pilsner meg a Punk, ugy kb kiegyensulyozodik (meg a Timmermans Kriekje is, ha nagyon nyar van). aztan akkor mar 2.5ert ott a Sculpin.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz jookomak #15219 üzenetére
dehogynem, ott is olt ket eve 10 fok nyaron meg itt is
nezd, en a 35 fokban is letoltam az evi rochefort 10 / la trappe quad adagom a belgaban harom eve (egy uveg), meg a mikkeller blacket is hutes nelkul 30 fokban feleztuk meg ketten
egyebkent meggyozheto vagyok, hogy egy szellos belga saison nem jo nyarra, bar nehezen
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #15220 üzenetére
Hat igen, jol elfeledkezunk itt az utos saison-okrol es farmhouse ale-krol. Azok eleve a melegben a foldon dolgozo parasztoknak keszultek. Vannak koztuk eszement jo nyari sorok, de meg nem mainstream.
A spontanerjesztesu gyumolcsos sorok is megernek egy kulon miset.
@perempe
Visszaertem Oxfordba szavazas utan, baratnommel betoltunk egy Very Big Moose-t es egy Dog G-t a sarki Brewdogban[ Szerkesztve ]
-
jsk
Topikgazda
válasz perempe #15221 üzenetére
Cloudwater IPA Citra Vic Secret
Cloudwater DIPA Citra Enigma
Electric Bear DeliveranceSzigorúan csak a szavazás után.
[ Szerkesztve ]
-
válasz [CsuCsu] #15222 üzenetére
vagy siman a kriek.
a delerium red 35 fokban a vilag legveszelyesebb sore, szorosan mogotte a Kasteel Rougeval. illetve nekem meg a du bocq saison 1858 nagy kedvencem, bar en ezt tavasszal szoktam venni, mert frissen kaszalt mezo illata van. Corsendonkot is ok fozik egyebkent.
en kaveztam.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
ROBERTOH
őstag
válasz perempe #15221 üzenetére
Aecht Schlenkerla Helles Lagerbier-hez volt szerencsém. Tudtommal ez az utolsó a gyártótól, amit még nem kóstoltam és árulnak is. Érdekességnek jó, de a 700Ft-os árát nem hiszem, hogy megérné hosszú távon. Azért hosszú távon, mert a gyártó többi sörével ellentétben ez nem füstös sör, hanem ivósör. Igaz van egy nagyon minimális füstös íze, de tényleg minimális. Ízre kb. ivó sör/búzasör/köleses sör keveréknek mondanám, persze biztos távol vannak ezektől az összetevők, de nem is néztem meg, hogy miből van; én ezt éreztem
ez a kedvenc aláírásom
-
jsk
Topikgazda
A ma nap híre, hogy eladó a Csakajósör. Egyelőre úgy gondolom, hogy egy hirtelen felindulás ez Gergő részéről. Aztán ki tudja mi lesz a vége.
-
jsk
Topikgazda
válasz looser #15228 üzenetére
Nagyon sajnálnám én is. A világot nyitotta meg számomra
A Hopát lehet meghagyná. Az tuti jobban megy. A Csakajósör nem tudja eldönteni, hogy bolt legyen vagy kocsma. Kocsmának kicsi, boltnak meg már nem az igazi. Ritkán vannak újdonságok, és a sok sörrajongónak az fontos.
-
Nunder
őstag
Az a gond, hogy ezt más boltok is megérzik. Egészen pontosan a szegedi tuti, mert a tulaj jó barátja Gergőnek, és együtt járnak mostanában sörbeszerzésre. De az egésznek a lelke a Gergő, az ő kapcsolatai, és a kiutazásai nélkül semmit nem fog érni a Hopa és a Csakajó. Ha a Hopa marad netán Gergő kezeiben, akkor oda át lehetne tenni a bolt részét is, mert a hely szerintem elbírná. De mikor azt mondja, hogy a Csakajót mint céget adná el, abba nem tartozik bele a Hopa is?
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Luser2000
addikt
válasz Nunder #15236 üzenetére
Nekem / szerintem az "eladásba" az is bele tud férni, hogy tőkét lehet bevonni, hatékonyságot és üzleti eredményt lehet javítani, meg lehet szabadulni "adminisztrációs terhektől", de meg lehet maradni szakmai vezetőként akár.
--
Ugyan én évek óta nem jártam már a Csakában (a Hopa meg egész egyszerűen nem tetszik), de az elvitathatatlan, hogy a "faszi" nagyon sokat tett az itthoni craft kultúráért. Sokaknak távlatokat nyitott, sokakat elindított valami addig ismeretlen úton, felfedezett és megismertetett olyan dolgokat (söröket, fődéket, eljárásokat), ami addig itthon rejtve volt, és sarkallta a pályán mozgókat (akár a versenytársakat is), hogy jobbak, ügyesebbek, többek legyenek. Évekkel ezelőtt gyakorlatilag (értsd helyesen) szakmailag megkerülhetetlen volt, mára nem tudom, hogy ez hogyan változott. Ha leradírozza magát a hazai craft pályáról, az hiányozni fog mindenkinek. Nekem is és sajnálni is fogom.
Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
ROBERTOH
őstag
válasz Luser2000 #15237 üzenetére
A bejegyzéseiből ítélve (korábbi kérdésre válaszolva: a privát facebook profilja alattiakra gondolok) azért akarja eladni, mert kiköltözne külföldre. Tehát nem anyagi okok miatt, azaz nem tőkebevonást szeretne; csak megunta ami Magyarországon zajlik..
ez a kedvenc aláírásom
-
[CsuCsu]
őstag
Ez nagyon szomoru. Apukammal hagyomany, hogy amikor hazalatogatok Angliabol, rendelunk par extrabb sort a Csakajo-bol. Velem az elso fozdefeszt ismertette meg a kraft soroket, es abban is szerves resze volt Gergonek (ugy emlekszem mintha fozott is volna egy IPA-t), nagyon sokat letett az asztalra.
Ha igy alakul, webshop teren marad a Mikkeller ami szallit hasonlo dolgokat Magyarorszagra, csak ok sajnos dragak.
-
tomazin
veterán
Bp nagykoruton belul olyan helyet tudtok ajanlani aminek van kiulos resze es nem aranyarban van?(cseh/kezmuves vonal)
-
Jhonny06
veterán
válasz [CsuCsu] #15240 üzenetére
Amúgy a Csakajóban is sokszor előfordul, hogy hónapokig nincs semmi újdonság, szóval ilyen szempontból _annyira_ nem lesz érvágás, ha megszűnik, már sok helyről be lehet szerezni komolyabb söröket. Nem tudom, hogy a Hopaholic mennyire használta Gergő kapcsolatait a beszerzésben és emiatt mennyire fog változni a kínálat a jövőben, de ezen kívül is ott van még a Beerside vagy a Beerselection.
Néhány éve szopó lett volna, ha bezár, de sok minden változott azóta.
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
-
mekker
őstag
Na, most került polcokra a Borsodi Mester. Hát.. kb az ilyen Giebelhof-magyar Kozel kategóriát súrolja, nem tudom hogy sikerült ez nekik. Se nem könnyed, se nem kelt bizalmat elsőre. Még egyszer próbálkozok majd vele azért.
Több ember mondta, hogy neki a Tüzes ízlett, de szerintem baklövés lett az is, a jeges meg főleg. Ez szépem bele illik a sorba. A Nitróból is ittam egyszer. Megjegyzás, hogy azt nem itthon gyártják, viszont az egész vállalható volt, még ha lehetett is volna testesebb sör.Azt hallottam, régen próbálkoztak valami gyenge búzával. Na, olyanból szisszentenék egy normálisat. Mondjuk 300 alatt van már Edelweiss és kétfajta Valentins is, szóval az is veszélyes terep.
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
[CsuCsu]
őstag
Cloudwater - TIPA Citra BBC: narancsle. Izre es kinezetre is. Elso kortyra keves banan, utana jon a narancs-mango-ananasz kombo. Alkoholt abszolut nem erezni, nagyon veszelyes. Citrusos utoiz. Komlo es keseruseg nem tolakodik, pont annyi amennyi kell. Legjobb IPA amihez valaha volt szerencsem. Kimondottan ajanlott.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz mekker #15246 üzenetére
Az a Borsodi Búza egy köpedelem felmosólé volt. A Jegest nem kóstoltam, de a Tüzest kiöntöttem kb. kicsivel a fele után. A Borsodi nem sör. A Borostyán emlékeim szerint már vállalható volt, nem is gyártják.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen