Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Menthirist

    veterán

    válasz mrfire #27013 üzenetére

    Minden csúszik, ahogy nő a projekt. Ezt jobb ha megemésztik az emberek. Az sq42 is csúszni fog várhatóan. Egész egyszerűen a projekt jóval túlnőtte magát, és maga a CIG is hirtelen nőtt sokat. Ez minden területen külső (backer) és belső feszültségekhez is vezet. Most van/volt a fórumokon egy elég erős topic a cig üzleti döntéseiről (ami abból pattant ki, hogy több korai backernek nem tetszett hogy a gemini lti-vel jött). Voltak jó és értelmetlen érvek mindkét oldalon, és NEM lett bezárva a modik által (pedig beírták hogy fáj ezt olvasniuk, de tisztelik a backerek véleményét (és viszonylag nem hőzöngő és alpári megfogalmazását), hogy ne zárják be (ugyanakkor a pereskedés lehetőségeiről inkább vonuljanak más fórumra társalogni mert tényleg bezárják)

    Szóval van igazság mindkét oldalon, bár én azért kevésbé vagyok azok pártján akik a 10-20 milliós méretű játékra tett ígéreteket szóról szóra akarják behajtani, mint pl az offline PU. Én amellett vagyok, hogy a játék kinőtte az eredeti méretét, ez már nem az a játék, amire fogadkoztak még 10-15 millió körül. Azok az ígéretek igazak lehettek egy 20-30 milliósra is akár, de már ennél is jóval nagyobb projektről van szó. Egyetértek hogy nem kellene állandóan mindig mindent újra legyártatni csak hogy a szint megjelenés nélkül is a legmagasabb legyen, hogy új sale-ek helyett inkább a ccu-val kellene foglalkozni és tisztázni a pénzügyi terveket, mert sokakban megkopott a bizalom. Ugyanakkor azt erősen kétlem hogy mindez gonoszságból vagy számításból fakadna, saját szememmel olvastam tucatnyi topicot amikben a backerek gyakorlatilag könyörögtek olyan lehetőségekért, amikben még fizethetnek ilyen vagy olyan dolgokért. Persze hogy a cig sem veti meg ha pénzt akarnak adni nekik, sőt ők is gondolkodnak hogy lehetne még több pénzhez jutni (azért vannak a marketingeseik), ugyanakkor abban egy szemernyit sem kételkedek hogy a fejlesztők maguk nagyon akarják ezt a projektet és marha sokat dolgoznak rajta, tehát az elhivatottságuk számomra megkérdőjelezhetetlen.

    Sok dolgot csinálhatnának jobban, több dologban nagyon amatőrök, de ezt megint a robbanásszerű növekedés számlájára is írnám (nem véletlen volt ennyi szó a különböző pipeline-okról). Ugyanakkor a backerek egy része is, akik nem is követik a fejleményeket (de vannak akik igen, és sok pénzt adtak bele) egyre elégedetlenebb, mert valóban nem lehet már elhinni azokat a dátumokat, amiket mondanak. Ami elkészül az tetszik, és nem érzem hogy rosszabbat kapnék annál mint amit ígértek, de nem feltételezem hogy bármi is akkor készülne el amire mondják. Legyen az fps vagy social modul, ac2.0 vagy sq42. Mondjuk én ráérek, bőségesen ki tudom tölteni az időmet mással, és úgyis riftben akarom majd leginkább tolni, ami meg úgyis 2016 q1.

    Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

  • _Gugu_

    tag

    válasz mrfire #27013 üzenetére

    Az ac 2.0 időpontja nyár volt amennyire emlékszem, szóval akár aug is lehet.

Új hozzászólás Aktív témák