Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz #65675776 #2019 üzenetére

    Rákerestem az idézetre, nem vagyok helikopter. Pl:

    Reddit

    denofgeek.com: Star Trek: Discovery Season 2 Episode 14 Easter Eggs & References

    trekmovie.com: Review: ‘Star Trek: Discovery’ Flies Forward In Season 2 Finale “Such Sweet Sorrow, Part 2”

    Vagy akkor szerinted mit értett alatta Burnham? Csak egy általános csöpögős szöveg volt? Bárcsak... :O

    Egyébként én Kirk és Spock kapcsolatáról a Kelvin Timeline-ból informálódtam leginkább, s ez is maradt meg sajnos. És ugye azt ugyanúgy Kurtzman írta, szóval biztos erre utal, mert ennek a barátságnak ott is nagy szerepe volt.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz #65675776 #2019 üzenetére

    Azért probléma, mert egy olyan dolgot akarnak elérni és úgy, amit és ahogy nem lehet.
    Te azt hiszed, hogy ez az egész csak azért van, vagyis azért nyomják a meleg témát a tévébe mert akkor így jobban el fogják őket fogadni globálisan.
    Ezzel szemben a valóság az, hogy nem fogják, ráadásul a lobbinak az a célja, hogy a melegséget, mint kisebbséget fel tudják használni érdekérvényesítésre, alanyi jogon.

    Nem véletlenül van a gúglinál is diverzitásért felelős alelnök. Neki kb. az a dolga, hogy megmondja, hogy két ember közül azt fogják megtartani, aki meleg. Vagy tegyük fel, jelentkezik két személy egy állásra, az egyik hetero, egy kicsit, de csak egy kicsit jobban tudja ugyanazt a feladatot mint a meleg társa, akkor a meleg társát fogják felvenni.
    Ennek az egész lobbinak pont ez a célja, hogy ilyen módon is tudjanak érvényesülni a kisebbségükkel, vagy esetenként büntetlenül visszaélni vele, ha már tisztességes úton, teljesítmény alapján nem felelt meg az ember.

    A Kevin Spacey-t tönkretevő eset egy egyértelműen disznóság volt, mert egyrészt bizonyíthatatlan, el is évült, és ha igaz is volt, felmerül a kérdés, hogy ha valóban megtörtént, mi a frászért várt "Stamets" évtizedeket hogy ezt kipakolja?

    Másrészt ez elindított egy olyan trendet is, amivel bemondásra tönkre lehet tenni emberek életét. Arra egyébként meg kíváncsi lennék, ha mondjuk egy nő "zaklatott" volna egy férfit, akkor mi lenne? Elárulom, semmi, sőt még röhögnének egyet is rajta az emberek. Érdekes itt is, hogy a nőknek szabad dolgokat, míg a férfiaknak nem.

    Én viszont úgy gondolom, hogy a férfiak-nők és melegek-heterók egyenrangúak, én nem tartok közöttük ilyen jellegű, bármilyen különbséget.

    A lobbinak viszont egyértelműen az a célja, hogy felborítsa ezt az egyensúlyt.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

  • Kotomicuki

    senior tag

    válasz #65675776 #2019 üzenetére

    Bizonyos fogalmakat megfelelően körül- és le kellene írni és csak aztán tartalommal feltölteni, mert az általánosítás "bonyodalmakhoz" vezet.

    Rabszolgaság:
    - A muzulmán világban a feleségek azok, hiszen sok beleszólásuk - AZON az úton kívül - nincs a dolgok menetébe és gyakorlatilag adják-veszik őket - és mégsem szólal fel a saria ellen senki sem (vagy az gyorsan hal, azon a vidéken).
    - A "(munka)közvetítő" és "fejvadász"-cégek rabszolga kereskedők, hiszen a munkaerővel házalnak és belőlük húznak hasznot, sok helyütt állami támogatással - és mégsem szólal fel ellenük senki sem (vagy az gyorsan hal, azon a vidéken).
    - A diákmunka-szervezetek uú a gyerek-rabszolgatartás megtestesítői, hiszen kiszervezik és hasznot húznak
    a fiatalok munkavégzéséből, gyakran állami támogatással - és nem nagyon támadja őket a kutya sem (vagy az gyorsan hal, azon a vidéken).
    - a "fejlett demokráciában" az állampolgárok azok, hiszen semmilyen ráhatásuk nincs a dolgok menetére, ami a saját életüket is nagyban befolyásolhatná (választás? na, ne röhögtessél má') és hiába szólal fel ez ellen nagy ritkán vki az gyorsan hal, azon a vidéken.

    Sz'al, mindennek megvan a maga környezete és világa, amit a másikkal össze lehet ugyan hasonlítani, de fölösleges, mert azok csak a saját közegükben léteznek, ott "elfogadottak" és ha magát az alapot, melyből kifejlődtek, nem reformálod/változtatod meg, nem teszed azt mindenhol egységessé (diktatúra?), akkor újra és újra, akár más néven, de megint megjelennek.

    Gene Roddenberry a számunkra legfontosabbat átugrotta (azaz azt is idillbe helyezte): hogyan is válik majd a MI világunk egységes egésszé, szűnnek meg a törvénytelenségek, hatalmas különbségek és kerül minden egy idilli állapotba.
    Ő ennek a folytatását álmodta meg, amiben vissza-visszatérnek az átugrott dolgok - szerencsére: IS, mert több mindent megpróbált feszegetni (tér, idő, ilyesmik), több-kevesebb sikerrel és inkább az utóbbi miatt szeretjük a trek-ket.

    Tehát, a hologrammot is (VOY) segédeszköznek tervezte az ember (aki önmaga is sok-sok "emberi" gyengeséggel és hibával küszködött) aki, vagy ami segíti az embertársait bizonyos dolgokban és ezt nem lenézően, hanem egy (majdani) idilli kapcsolatot feltételezve cselekedte - még ha ez teljesen hihetetlen is az "első" Z-t ismerve.
    Az már más kérdés, hogy RB nem gondolt bele, hogy már az ókori görögök is a társadalom és az azt alkotó ember hanyatlásának tekintette a "csinálja meg más helyettem" hozzáállást, amit a mai, egyre inkább elrobotosodó társadalmunk sem tud (az a szomorú, hogy nem is akar) megcáfolni - lásd pl. Németország...

    Természetesen, be lett mutatva sokféleképpen a robotizáció és a hologrammok is a ST-ben (VOY - gyilkológépek a katonák helyett; öntudatra ébredő hologram, aki/ami kiírtja a "gazdáit", így "megoldva" egy problémá(já)t/feladatát; vagy a Doki fejlődése), de próbáltak megtartani egy "pozitív" határt, amin túl nem mentek és az azon túliakat a nézőkre bízták.
    Nem úgy, mint a mostani utódai(k), akik egymást taposva próbálnak kényszeresen megfelelni az álságos PC "elvárásoknak" és kéretlenül lenyomni az összes fellelhető kóros elmebajt és kártékony devianciát a néző torkán - és ezt nagyon nem szeretjük a mostani trek-kekben...

    Hhmm, hogyan is szokták ezt mondani: nem az a baj, hogy a szentségtörés (újra és újra) megtörtént, hanem az, hogy mindez kitudódott - és ez az álságos felfogás mindent csak a végromlásba vihet!
    Ha már felhoztad a természetet: pl. a farkasok is megölik/elüldözik azon falkatársukat, aki szembe megy a törvényeikkel.
    ...és miért teszik mindezt?
    Mert náluk (még) nincsen "érzékenyítés", vagy PC, ami elfogadtatná a közösség egészére nézve elfogadhatatlant: az egységes egésszel/természettel szembemenő bűnt, ami bomlasztja és ha idejében meg nem állítják (azaz választ nem adnak rá), akkor elpusztítaná a magát közösséget!

    A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák