Új hozzászólás Aktív témák

  • squir

    aktív tag

    Ha már megint sikerült elkanyarodni az óráktól és rendelésekkel-árakkal foglalkozni, akkor egy kis történelem óra:
    Szingapúr kereskedelmi szempontból Ázsia kapuja, a legfontosabb hajózási útvonalak oda futnak be a térségben. Ennek megfelelően óriási forgalmat bonyolít le, ami a városállamot a világ (ha jól emlékszem) 4. leggazdagabb országává teszi.
    Korábban is kereskedelmi központ volt, illetve még régebben "kalóztanya", aztán a brit keleti kereskedelmi terjeszkedés szilárdította meg a helyzetét.
    Ez ma sem változott. Mivel gyakorlatilag a teljes vagyonát a nemzetközi kereskedelemből szerzi, ezért gondolhatjátok, hogy magas közterhekkel nem fogják elriasztani az áruforgalmat. Sokkal nagyobb bevétel származik abból, hogy mindenki ott bonyolítja le a kereskedelmének jelentős hányadát.
    A Sky és a többi webáruház nem hivatalos viszonteladó a Seiko, Citizen, stb gyártóknak. Annak minden előnyével és hátrányával. Viszont minimál vámterhekkel kapják meg azokat az órákat, amiknek jelentős részét gyakorlatilag a szomszédban állítják össze (Japán sincs messze).
    Röviden ennyi. Idehaza magasabbak a terhek, messzebről jön (és kereskedelmi útvonalon, nem magánrendelésként) a holmi. A viszonteladóra vonatkoznak a Seiko, stb által meghatározott szabályok (ahogy Kvazy főnöke/kollégája korábban leírta és ismét köszönöm), a többi hely pedig a jó ég tudja honnan szerzi be, de valószínűsítem, hogy legalább egy-két központi raktáron-elosztón átmegy, amelyikeknek ugyan úgy rajta van a haszna.

Új hozzászólás Aktív témák