Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • g0n21

    senior tag

    válasz fagyalllo #130050 üzenetére

    "szebben kidolgozott Fossillal egy kategória" Ha nem ismernélek, legalábbis az órákkal kapcsolatos ismereteidet, azt kéne hinnem ezen megnyilvánulásod alapján, hogy nem értesz az órákhoz :U

    Amióta a Swatch group kitalálta, hogy másképp viselkedik a nem groupon belüli gyártókhoz, azóta azért elindultak a gondolatok a gyártók fejében, és egyre inkább találkozhatunk manufakturális (in-house) werkekkel.
    Azt tegyük hozzá, hogy a Tissot, és a Certina nem nagyon fog ténylegesen in-house werkeket készíteni, legfeljebb dekorálni (le locle), mert nem ez a szerepük a portfólióban.
    Azt sem szabad elfelejteni, amit viszont itt sokan nem vesznek figyelembe, hogy az ETA szövevényesen 1793-ig (FHF), konkrétan pedig 1856-ig vezethető vissza. Szóval azokban a werkekben, amiket ők gyártanak, bizony ~160 év múltja, tapasztalata, és tudása van benne. Az, hogy a Tissot, Certina, Hamilton, Longines stb. a swatch group tagja, ezért nincs miért fejlesszenek, elég a tokot + dekorálni a werket, bár nem a legdicséretesebb, és említésre méltóbb dolog, de azért nem feltétlen szaroznám őket.

    A csoporton belül a luxus márkák fejlesztenek, azokat úgy is árazzák (Omega, Breguet, Harry Winston, Glashütte, Jaquet Droz, stb).

    Az IWC is operál saját werkkel, úgytűnik egyelőre nem éri meg nekik szembemenni egy SW-vel az alap werkek között, mert a kereslet alapján nem feltétlen érné meg. De az öröknaptáras komplikációjuk talán nagyobb mutatvány.

    A TAG-ról nem tudnék jót mondani, amióta a TAG szóval bővült a márka neve, nem tudom elismerni. Amióta meg a Seiko-1887 botrány volt, azóta meg végképp.

    Az mindig kimarad, hogy a Seiko sem áll egészen saját óragyártó lábon, mert profitorientáltság gyanánt létre jött a Seiko Group. Csak ott nem különböző óragyártók csoportosultak, hanem egy informatikai részleg félvezetőkkel és egyéb technológiai finomságokkal, valamint az Epson a projektorokkal, fénymásolókkal, satöbbi. Plusz az óragyártó Seiko.
    De van a csoporton belül szemüveglencse gyártó/tervező részleg is.

    Ehhez képest a Swatch group óragyártó lóf.szjóska :)

    Az önálló megőrülésekről, mint Patek, vagy AP, vagy Rolex ne is beszéljünk.

    Szóval a Seiko nagyon ott van a három-négy féle (7s,4r,6r,8l) hárommutatós werkjével / osztályával ezt értem, de mechanikus komplikációkban vérszegényebbek. (A spring drive, és a hi-beat egyértelműen top, nem arról beszélünk)
    Még az egyébként nagyon jól eltalált automata chronojukat sem nagyon küldik országon kívülre...

    [ Szerkesztve ]

    Kronometer.hu // nick: Gonzi // Cartier Santos 100 XL 1,8m // Cartier Ronde Croisiere 1,55m // Cartier Santos Dumont small ar-ac 1,7m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m

Új hozzászólás Aktív témák