Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkChild

    senior tag

    Üdv! Segítsetek nekem légyszi a döntésben :) Két Synology készülék között vacillálok (router vagy NAS). Leírom, milyen feltételeknek kellene teljesülni, aztán a két lehetőséget :)

    Tehát, torrent mindenképpen menne rajta, de csak minimális mennyiségben (kb. 10-20 fájl legfeljebb). Általában nem töltök nagy fájlokat, 8 GB-os MKV a maximum, bazinagy BDrip-ek meghagyom másoknak :) Ezeket a fájlokat aztán egy Androidos médialejátszó felé kéne továbbítani, preferáltan WiFi-n, de végső soron LAN-on is megoldható. Egyedül használnám, így max. 2-3 készüléket (laptop, mobil, media player) kellene kiszolgálnia és azokat sem egyszerre.

    Opció 1 (low budget megoldás): Synology RT1900ac router, amire rákötnék egy mobil vinyót. Arra mehetnének az adatok, amiket aztán az eszközöknek szétosztana. A médialejátszónak WiFi-n nyomná a kontentet, de a laptopnak LAN-on. Az legfontosabb kérdés az lenne, hogy torrent kliens mennyire fogná meg a vasat - képes lenne-e amellett a többi feladat ellátására (a médialejátszót kiszolgálni)? Az nem érdekel, ha a letöltési sebesség nem eget rengető, mint írtam, nem töltök nagy fájlokat, ki tudom várni, amíg lejön :)

    Opció 2 (drágább megoldás): Synology DS218play NAS. Ez az opció majdnem háromszor annyimba kerülne, mert vinyót is + gigabites switchet is vennem kellene (a WiFi-t meg továbbra is a DIGI-s ONT biztosítaná). Nyilván ez lenne az ultimate választás, de az az igazság, hogy attól tartok, nem lenne eléggé kihasználva a drága hardver. A nap nagy részében tétlen lenne a készülék, csak este kellene a media playert kiszolgálnia, meg mellette persze futna a Download Station. De a többi funkciójára nem igazán van szükségem. (Talán még a DS Note feature izgatott fel picit, de arról meg azt olvasom, elég sz*r az Androidos kliense és nekem az lenne a lényeg.)

    Bocs, hogy kissé hosszú lett. Leegyszerűsítve: elég lenne-e a fentebb vázolt feladatok kiszolgálására a Syno router kapacitása is, vagy ez már meghaladná a képességeit és ezért célszerűbb volna inkább a NAS-t választani...? (Ja, és nem akarom "mókolni" a készüléket, teljesen a gyári rendszerrel használnám.)
    Előre is köszi a segítő tanácsokat :R

Új hozzászólás Aktív témák