Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz 5leteseN #7 üzenetére

    Ha megfelezed sem fog alapvető változásokat hozni. A mostani tizen-huszonévesek gondolkodásmódja nem alkalmas a komoly mérnöki munkák elvégzésére.

    Mondok egy példát - nem hálózatokkal kapcsolatban - egy átlag tipikus mai játékfejlesztő nem úgy kezdi, hogy pár hetet rááldoz az életéből arra, hogy megtanulja mondjuk a C-t, és az opengl-t (vagy bármilyen más modernebb apit, lényegtelen). Hanem százszor akkora belefektetett energiából, 4-5 éven át modolja a nyomorult minecraftot (mindezt azért, mert ő nem tanulja meg, mi az a polygon, hiszen az unalmas, ehelyett akár tiktok videókat is nézhet). Sőt! Ki is röhög, amikor azt mondod neki, hogy tanuljon meg programozni, vagy bármi 1+1-nél komolyabb dolgot tanuljon meg, és nem érti, hogy miért nem tud pénzt keresni. Miközben tök sok lájkja van, hogyhogy nem lett belőle milliomos, hogy lehet a világ igazságtalan?

    Egy ilyen hogy ültet rádiós jelre titkosított ethernet csomagot? Sehogy, már a kérdést se fogja érteni. De nem fogja érteni a TCP-t sem. Már a linuxot se fogja tudni firmwarevé összemodolni a hálózati eszközhöz, hogy a router forráskódjának fejlesztését megspórolja.

    Sőt, már az internet és a wifi fogalma közötti különbséget sem fogja érteni, nincs meg az alaptudás. Nemhogy hardvert nem tud kifejleszteni, vagy legalább összelegózni, hanem beállítani sem tudja.

    És ezek már az informatikusok, nem a mittoménmilyen liberális bölcsész. Persze senki se úgy születik, hogy ért a dolgokhoz, a baj az, hogy az igény sincs meg rá bennük, hogy legalább utána nézzenek annak, hogy mi az, amit meg kéne érteniük, meg hogyan működik, nyilván 30 másodperces tiktok videók alapján nem lehet még egy bilit se legyártani, nemhogy egy 5G chipet.

    [ Szerkesztve ]

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák