Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • r0by

    addikt

    válasz SirRasor #1789 üzenetére

    Ez így tényleg nem túl ízletes.
    Én úgy szoktam, hogy elkezdek pörköltszerűséget főzni, én pirospaprika nélkül csinálom, persze bő vízzel, lepje el jócskán a húst a víz. Ízesíted, ahogy szoktad (én sok borssal szeretem :) ), majd mikor megfőtt a hús, akkor belerakod a borsót. Attól függően, hogy mirelit vagy konzerv, főzöd míg meg nem puhul. Ha ez kész, akkor beleöntöd a rizst (sima kilós kiszerelésű rizs, bár ebből sem mindegy azért, hogy milyet), és kavargatod, hogy a rizs le ne égjen. Ez kb. 10-15 perc, majd a végén lefeded egy 10 percre, hogy megpuhuljon a rizs.
    Kb. 1 óra alatt megvan. Persze elsőre lehet, hogy nem lesz tökéletes, de minél többször csinálod, annál finomabbra fog sikerülni. Mi az utóbbi dőbe már cukkinit is tettünk bele :D

Új hozzászólás Aktív témák