Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rawulf

    őstag

    válasz pepe091 #37029 üzenetére

    A szülőnek jól meg kell indokolnia és az igazgató majd saját hatáskörben dönt erről.
    Amennyiben az igazgató elutasító határozatát a szülő nem fogadja el, akkor panaszt tehet a klebelsberg intézményfenntartó központnál.

    Például írsz egy ilyen kérelmet. ;]

    Totya694 : Én az iskoláról beszélek, nem a politikáról. :D

    [ Szerkesztve ]

    "Please state the nature of the medical emergency."

  • finest

    őstag

    válasz pepe091 #37029 üzenetére

    Srácok, nem olyan nagy dolog a kikérő. A szülő nyilatkozik, h igényel-e napközit. Ha igen, akkor is leírhatja, h mondjuk hétfőn, kedden négyig, szerdától-péntekig csak kettőig, vagy egyáltalán nem. Aki nem bírja elvinni haza négy kor a csimotát, azoknak ált. ötig egy összevont osztályban adnak felügyeletet. Az igazgatói engedélyeztetés új, mert eddig az osztályfőnök is elég volt erre. (Szubszidiaritás ohne, de amúgy is kifele tekintgetünk az EU-ból.)

    Egyébként szerintem is droidképző a dolog. Nagyon durva monotonitást jelent naponta 8 órát a suliban tartani mindenkit. Értelmes foglalkozásokra nincs pénz, pl. külön nyomtatni sincs pénz a sulikban. Olyan órát, amiből osztályzatot kap nem tehetnek be délutánra, mert akit rendszeresen kikérnek pl. sportra, hátrányba kerül. Szóval jóesetben szakkör lehet a suliban, ha a pedamókus visz hozzá (krétát :P) anyagot a saját pénzén, vagy összedobatják a szülőkkel. Mára elég nyilvánvalóvá vált, h a béremelés messze nem valósul meg az idősebb tanároknál, ráadásul óraszám és időkeret növelés is történt. A tanárokból is droidot csinálnak, mert a heti 32 iskolában töltött óra mellett nem jut idő regenerálódásra, önképzésre, feltöltődésre. Ami egyébként a tanári szakma lényege lenne, ezzel szemben mindent uniformizálnak; egységes tanterv, egységes tankönyv, óraszámok, "törzsidő" etc. Egész eddig éppen az egyéni és helyi, speciális igények kielégítéséről szólt minden, sőt pár éve még éppen Hoffmann Rózsa nyilatkozta, h az iskola van a gyerekért, és nem a gyerek az iskoláért. Akkor azt hittem, h nem így értette...

    [ Szerkesztve ]

    “Don’t shoot, I’m Globish.”

Új hozzászólás Aktív témák