Új hozzászólás Aktív témák

  • Huma

    addikt

    válasz MichaelSD #284 üzenetére

    A harcrendszer az én kis darkos, fantasy szerepjátékomba kell. :)
    Olyan rendszert csinálok ahol egy rossz mozdulat, egy hibás döntés és már jöhet is a tartalék karakter.

    Alapvetően egy olyan világot képzeltem el ami középkorszerű. Istenek helyett a Hawk & Fisher sorozatban megismerhető kisebb istenek lesznek. Inkább bálványok, démonok, erősebb szörnyek és szellemi entitások akik képesek felruházni a híveiket hatalommal. Viszont akár halandók által is elpusztíthatóak. Persze igen kivételes esetben lehetséges majd ilyesmit véghezvinni. Ellenben egy vallásháborúban könnyedén megjelenhet a két fél istene személyesen is, hogy lerendezzék egymás közt a dolgot.
    Gyakori emberáldozatok, babonás népek. A varázshasználókat félik és üldözik a legtöbb helyen. A szörnyek ritkák lesznek benne. Csak néha bukkannak fel a babonák ködéből. Egy egy szörny egész vidékeket tarthat terrorban akár több emberöltőn keresztül is mire sikerül megölni.

    Szóval valami darkosat képzeltem el alapból.
    Amúgy a kalandjaimban nem szokott dominálni a harc. Igyekszem úgy megalkotni őket, hogy ésszel, csellel meg lehessen oldani vérfürdő nélkül is.

    doc: A Magus nem tipikusan high fantasy. Ott egy lövéstől vagy ütéstől meg lehet halni. Az epikus csaták elég ritkák. Persze lehet úgy is játszani ha mindenféle varázslattal és varázstárggyal feltápolják a karaktereket. De nálunk nem ez volt a jellemző. Legtöbbször a városőrséggel sem mertünk ujjat húzni, mert nem akartunk bitófára kerülni.

    szerk: És a világomban nem lesznek játszhatóak csak az emberek. Lesznek elfek is meg törpék, de csak mint valami legendás népség akik még az emberiség előtt uralták a világot.

    [ Szerkesztve ]

    Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Új hozzászólás Aktív témák