Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma mintha picivel jobb időre ébredtünk volna mint tegnap. Az valami borzalom volt amit tegnap az időjárás művelt.Most úgy hallom nincs szél. A madarak is dalolnak szóval annyira nem lehet szar az élet odakint sem.
    Tegnap elugrottam tárgyalni. Nagyon jól sikerült. Érdekes hogy egyelőre nem panaszkodhatunk a munka miatt. Mintha kezdene beérni a sokéves nem tömegmunka készítés. Na nem mintha valami nagyon extra dolgot csinálnánk csak szimplán pontosan dolgozunk amivel mindenhol elismerést váltunk ki. Nagyjából ennyit teszünk semmi többet.
    A vga.-ra szereztem ramcsüniket amiket elvágtam és ráragasztottam a kártya tetején lévő feszstabokra. Most már talán hatékonyabban fog üzemelni az a 12-es venti amit oda állítottam ferdén hogy fújja a vga tetejét, az NB.-n levő bordát és a ramokat is picit. Így már egész jól alakulnak a hőfokok.
    Elkezdtem játszani az Arma2-vel de épp csak az elején vagyok még. tt mindenki írta milyen borzalmas gépigénye van de egyelőre high beállításon szépen megyeget a játék.
    Ma sokmindent nem tervezek csinálni. Megnézem a forma1-et és játszok az Armával.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    ÁÁÁ de fáradtan ébredtem! Tegnap este megnéztem egy filmet és 10 után aludtam el. Na ez meg is látszik a bucimon. Kicsit kialvatlan a fejem.
    Tegnap az édes semmittevésé volt a főszerep. Játszogattam picit és buzeráltam a gépet. Majd ebéd és forma1 nézés. Majd újra gépezés.
    Elfelejtettem lejegyezni hogy pénteken megvolt az évzáró ünnepség a biziosztással. Zsaninak nem volt kettese csak jobb osztályzata Imrust pedig tudtuk hogy el fogják kaszálni töriből és matekból. Megnéztem a bizonyítványokat és egy egy ölelés járt mindkettőnek. Egy hangos szó nem hangzott el. Imrus így is nagyon szégyelte magát. Ez van. Reméljük jövőre ha visszakerül a Zsani mellé a fejlesztő osztályba kicsiholnak belőle legalább egy elégséges szintet.
    Ma folytatjuk a cserépvágást. Remélem nem fog esni. A szél tutira pusztítani fog mert ott mindig fúj de remélem más nem fog szívatni minket.
    Belekezdtem az Arma2-be de már rögtön az elején elakadtam. Nem nagyon tetszik a játék. Még azért erőltetem..
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon szarul aludtam. Tegnapi napom nem volt túl jó. Kezdődött azzal hogy melóhelyen újra áztunk..Ennek nagyon nem örültem de muszáj volt dolgoznunk mert mostanában túl sokat állunk. Majd 11 körül felhívott mami hogy el kellene mennie barátnőéjért Sopronba. :Y Nem normális! Nem akartam elengedni mert tőlünk nagyon messze van de nem tilthattam meg neki. Olyan fél2 felé indult és este fél 10-re ért haza. Persze engem meg az ideg szétnyomott. Mondtam is neki hogy ez volt az utolsó ilyen eset... Fullra kihasználja a barátnője. Mintha csak egy taxit rendelne. Szól hogy ezt vagy azt kellene elintézni és már ugrik is. Ez nagyon nem járja. Persze ő ezt nem hajlandó észre venni. Teljesen kész vagyok tőle. Ma a tegnapi eset miatt adok neki egy kis gondolkodási időt. El fogom vinni a kocsikulcsot hagy értékelje át magában a történteket..
    Amúgy nem voltunk egész nap mi sem. A velux ablakok körül vágtuk be a cserepet. Ez volt az a tevékenység aminél a legkevésbé áztunk. Na nem maradtunk szárazak csak nem áztunk ronygyá.
    Úgy hallom most nem esik. Folytathatjuk az élek bevágását.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Komolyan mondom ez az időjárás teljesen kiborít! Már megint meg vagyok halva teljesen. Frontok jönnek mennek és az agyam meg szétrobban. A tegnapi nap is. Reggel szarrá áztunk és délután meg nem tudtam letüdőzni a levegőt mert kisütött a nap és elkezdett párologni az a töménytelen víz ami leesett. Teljesen kész voltam tőle.
    Az hogy elvittem a kocsikulcsot óriási vihart kavart. Már megbántam. Ennyit nem ért. Mami kiszámíthatatlanul reagál az ilyen eseményekre így inkább okos enged alapon nem csinálok ilyet többet.
    Tegnap vissza kellett ugranunk az előző munkánkhoz mert a kőműves urak kihúzták a kéményt és szétbarmolták a fóliát.Ezt kellett visszajavítani. Esőben tettük mindezt. Majd felütöttük a direkt elhagyott kant lécet és szellőzőrácsot és felütöttük a csatornatartó vasakat. Nagyjából enyit ténykedtünk.
    Ma szerintem megyünk vissza cserepet vágni.
    Az Arma2 játékot befejezettnek tekintem. Nem jutok vele egyről a kettőre. Bele is kezdtem a riddickbe. Az legalább tetszik.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma szinte fitten ébredtem ami meglepő dolog mert nagyon elfáradtam tegnap. Ilyenkor amikor úgy zuhanok be az ágyba az alvás is gyötrelem. Egyáltalán nem pihenem ki magamat.Már csak 2 nap a hétből és újra pihi..Mivel nem szednek szét bennünket a munkával ezért ami van azt beosztjuk.Nem keressük halálra magunkat de nem halunk éhen. Szerencsére még mindig keresnek bennünket így egész jó kilátásaink vannak az évre.
    Tegnap délelőtt bedobtuk a csatornát a kisebb tetőnél és átmentünk cserepet vágni a nagyobb munkánkhoz. Egészen jól haladtunk. Ma ha minden igaz befejezzük az összes cserépvágást. HURRÁ!! Holnap lekupozunk és szeretném azt mondani hogy végeztünk de ez nem igaz mert a ház egy részén szoknyát kell készíteni ami falábakon áll. Az még vagy 4-5 napos melo. A héten tehát a nagy tetőt befejezzük és visszarohanunk becserepezni a másik munkát. Nagyjából ez a terv.
    A riddickben szépen araszolgatok előre. Persze nagyon béna vagyok. Valahogy még könnyű fokozaton is bénázok rendesen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nyugodt álom utáni jó ébredésem volt. Szokásos reggeli teendőim után még gyorsan körülnéztem a fórumon és csak most írom meg a naplómat. Talán már felébredtem teljesen.
    Tegnap befejeztünk mindennemű cserépvágást és még bedobtunk 2 veluxot plusz egy tetőkibuvót a kémény mellé a kéményseprőnek.Az idő is jó volt. Ugyan reggel fújt a szél de dl körül már jó idő volt.Ilyet akarok télig minden nap..
    Mára már csak a kúpozás maradt. Remélem mihamarabb végzünk vele és egy összepakolás után befejezettnek tekinthetjük végre valahára ezt a tetőt is.
    Hétvégén pihi és nagy riddickjátszás lesz..NYAMI! Érdekes mert tegnap leszívta teljesen az energiámat délután valami. Olyan igazán jóleső kisülés volt. Nem is volt gond az alvással.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma picit korábban kivetett az ágy. Elég hulla vagyok de nem számit. Majd nap közben kipihenem magamat.
    Tegnap sajnos elmosta az eső a tervünket. Csak fele házat tudtuk lekúpozni mert jött egy eső és képtelenség volt megállni ezen a cserépen annyira csúszott. Hiába voltunk kikötve fel kellett adnunk a tervünket hogy befejezzük végre valahára ezt a munkát. Majd hétfőn. Remélem akkor végre nem lesz ilyen mocsok idő.Kikészít teljesen. Ma pihi és játék..Feltelepítettem a ghostbusters-t és nagyon bejövős. Érdekes hogy nagyon régen volt már ez a film amiből készítették ezt a játékot. Majd egyszerre nyomom ezt és a riddicket Az is nagyon tetszik. Jó hogy van pár olyan játék ami bejön nekem és így ki is használom azt az erőművet amit építettem...
    Ma lefotózzák mami és a gyerekek a kiscicákat és kiteszik hírdetésben az orvosi rendelőben. Biztosan elviszik őket. Már túl sok van belőlük...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fél4-kor felébredtem és csak forgolódtam. Azon gondolkodtam hogyan tudnám átépíteni a gépemet annyira hogy kiljebb tudjam hozni a szivattyúmat és a feltöltőtatályt . Nagyon közel van a vga-hoz és ez zavaró. Tegnap szétkaptam a vizemet és a használaton kívüli wrm blokkot kiszereltem a körből Sajnos nincs rá szükség mivel nem refnyákos a kártyám... Vennem kellett még csövet is mert épphogy elég lett. Picit feszól 2 cső ezért ma újra leengedem a vizet és teszek be helyette újat. De ha már amúgy is szétszedem a vinyókat valahová máshová elteszem és akkor a egész gép eleje üres lesz. Oda fogom betenni a szivattyút. Ezen még agyalnom kell
    Tegnap szinte semmi különös nem történt velem. A szám újra kisebesedett. Most egész sokáig kihúzta annélkül hogy kijött volna ez az átkozott seb.. A riddick-el szenvedek. Teljesen kiborít. Na most már csakazért is végig fogom tolni. Igaz az első rész után lehet beiktatom a ghostbusters-t. Elkezdtem azt is és egész jónak tűnik de mielőtt bele merülök mindenképpen kitolom a riddicket.
    Ma macskafotózást tart mami és nyomtatunk ár plakátot a rosszcsontokról.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit fáradtan de vidáman ébrdtem. Szerintem ahhoz a kevés emberhez tartozom aki örömét leli a munkájában. Na nem vagyok egy munka hőse de szeretem a munkámat. Ma végre befejezzük ezt a tetőt. Ha minden igaz fotókat is készítek. Na ez egyáltalán nem biztos..Már csak a kúpozás másik felét kell befejezni és készen vagyunk.
    Tegnap befejeztem a riddick első részét. Most tanakodok hogy azonnal folytassam e vagy inkább lazításképpen végigtoljam a ghostbusterst. Majd meglátjuk.
    A macsekokat lefotózta mami és feltette a gépre. Majd a sógornőm nyomtat képet és kiteszik rendelőben. Remélem hamar elviszik az összeset. Túl sokan vannak már..
    Délután a hajamat is levágta mami így most egy darabig elleszek.
    Reményeim szerint ma nem fog esni az eső...Rohadt egy dolog lenne.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit késve ébredtem mert nem aludtam valami jól.Tegnap este összebalhéztam mamival és ő elrohant a barátnőjéhez. Persze mi máson mint a pénzen. Szerintem nem keresek rosszul és ő is keresget azért Valamennyit. A kettőnk pénzéből pedig kényelmesen eléldegélhetnénk. Viszont sosem elég .Én nem havonta kapok pénzt hanem amikor adnak. Tehát össze vissza kapom a pénzeket hol többet hol kevesebbet. De azért csak ki lehetne kalkulálni mire költünk és mire nem..
    Na mindegy. Éjjel hazajött és reggel már tette a dolgát. Összekészítette a kajámat és főzött teát/kávét. Ültünk mint a tök kávéivásnál. Majd oldódik a feszültség..
    Tegnap végre befejeztük a tetőt. Erre ráment a délelőttünk és a délutánunk eleje. Majd átmentünk a másik építkezésre és hordtunk fel cserepet a tetőtérbe hogy ma el tudjuk kezdeni ott is a cserepezést. Mivel egy kis tetőről van szó remélem hamar benyomjuk. Jó volna holnapután befejezni.
    Készítettem pár fotót de most lusta vagyok feltölteni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egy hulla vagyok! Tegnap cserepeztünk picit és a maradék cserepet felhordtuk a padlásra. Gyakorlatilag elkészültem minden erőmmel. Ma cserepezünk. Sőőt! Nemcsak hogy cserepezünk de be is kell fejeznünk a cserepezést többé kevésbé. Jujj de fini lesz. Ráadásul dög meleget ígérnek és este moziba megyünk ha minden igaz. A jégkorszak 3-at fogjuk megnézni. A gyerekek odáig vannak érte és én is szívesen megyek rá. max elalszom a moziban.
    Sajnálom hogy növekedik az áfa mától. Már egész jól leestek a vga árak. Arról nem is beszélve hogy én a procimat 70 rugóért vettem és most az aprón 55 körül lehet venni tesztelt példányt is. Igazából ahogy nézegettem hiába mennek alacsonyabb fesszel magasabb órajelet alapfeszen nekik is vége van 3,8-3,9Ghz körül. Ez azt jelenti hogy ha feszt kell adni a procinak minden energiagazdálkodós funkció elvész. Én szép kényelmesen elvagyok 21x186-al (3,9Ghz) és idle-ben széen visszaveszi a feszt 0,9V-ra így 5W körül csócsál a proci DES szerint. Ha már 1,2vcore van akkor 15W körüli a fogyiérték idleben. Nem nagy szám de azért ez s valami..Na nem mintha a q6600-nál néztem volna mit kajál. ;]
    Ma nehéz és fárasztó napunk lesz. Ha a mait letudjuk akkor pár lazább nap jön.
    El kezdtem a riddick 2. részét. Nekem bejövős.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Mint egy nagyra nőtt meztelencsiga úgy kúsztam ide a géphez. Nem kicsit hulla vagyok. Az utóbbi napokban erősebb igénybevétellel zsákmányoltam ki a testemet én is és a nap is igencsak szívta lefelé az energiámat. Hát ez ma már keményen látszódik is. Tegnap cserepeztünk. Nagyjából végeztünk is. Délutánra gyakorlatilag nem lehetett megfogni a vörös színű cserepet. Kár hogy nincs egy hőmérőm mert érdekelt volna mennyire tud felforrósodni az az átkozott fedőanyag. Még szerencse hogy a másik tetőnél végeztünk már mert ott a fekete cserép még durvábban felizzhatott..Ma megyünk és egy félnyereg előtetőt fogunk hozzáépíteni ehhez a házhoz. Gyalult anyag felülről lambériázva. Szerintem ez amolyan laza levezető nap lesz. És a holnapi is.. :DDD
    Tegnap a nagy gépemet be sem kapcsoltam. Azon gondolkoztam hogy nekiállok spórolni még egy 4870-re és kipróbálom milyen a CF. Persze ez nem két nap alatt fog menni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok. Ez az időjárás teljesen kinyiffant. Napközben óriási hőség este pedig vihar. Ki érti ezt?
    Tegnap bejött az amire számítottam is. Az erősebb cserepezések után egy lazább nap következett. Nekiálltunk egy előtetőnek és csak addig jutottunk el vele hogy többé kevésbé felfúrtuk a falra a szelement ami a tetőt fogja tartani. A koszorúba fúrtuk és szinte minden lyuknál vasat fogtunk. Annyira boldogok lettünk ettől hogy azt el sem tudom mondani.Azért nagy nehezen befejeztük. Ma felállítjuk a külső lábakat és talán jut időnk pár szarufát rászabni. Talán..
    Megszereztem a coj 2-t. Az első része nagyon tetszett neki. Bele is kezdtem gyorsan. Lehet inkább ezt fogom gyorsan végigtolni a riddick második része előtt...
    Gondolom ma is lazább napunk lesz. Nem kapkodunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szét izzadva ébredtem ezen a reggelen. Fülledt éjszaka volt. A tegnapi hőségről nem is beszélve. Szeretem a meleget de ez azért már picit túlzás volt. Szinte csak lődörögtünk és alig haladtunk előre. Az előtető külső lábait állítgattuk de nem értünk vele körbe. A tervem az volt hogy csütörtökön felállítjuk a tartó szerkezetet és pénteken beszarufázzuk. Ehelyett lement a péntek is és még nincs kész az sem amit csütörtökre terveztem..Szóval így haladunk. Na ez nem is haladás hanem araszolgatás.
    Játszani sem volt kedvem amikor haza értem. Netezgettem majd tévénézés. Ma még nem tudom hogy alakul a napom. Valszeg kimegyünk mamához ahol fel van állítva a medence és lubickolni fogok a gyerekekkel egyet.
    A héten voltunk moziban csak el felejtettem lejegyezni. A jégkorszakot néztük meg. Szerintem nem volt egy nagy szám...
    Hétvégén pihi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fél4 óta fent vagyok. Úgy érezte a szervezetem hogy ennyi alvás elég volt neki. Mivel most van kellemes idő ezért jobban is érzem magamat ebben a hűvösebb szobában.
    A tegnapi napom a nagy semmittevésben telt. Pihizgettem szépen. Reggel játszottam picit a coj-al de nem sokat szerencsémre. Észre vettem már régebben hogy a hangkártya ami a lapon van ilyen érdekes pattogó hangot ad ki néha. Ez picit zavaró és gondoltam teszek fel friss drivert hozzá ami lehet kijavítja. Ez nem így lett viszont a coj hibázott tőle. Betöltés után egyszerűen kilépett a játék. Annyira örültem neki..Először nem is tudtam mi a baj. Vagy 3x újratelepítettem a játékot mire rájöttem hogy a legújabb 2.27-es realtek driver miatt van ez az egész. Persze a mentéseim mind oda lettek. Estére tudtam visszaharcolni magamat oda ahol már reggel is álltam..Nyami.
    Napközben mamánál voltunk. Fel van állítva a medence és csobbantunk egyet a gyerekekkel. Bevallom nem volt az a hú de jó idő ezért 10 per pancsi után ki is jöttem. Bezzeg egész héten a kukimról fojt a víz a melóhelyen erre hétvégén nincs hőség. Szép eset. Remélem ma hőség lesz és tudunk egy nagyot játszani a gyerekekkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Újra hétfő! Sálálálálá :) Oké hogy kell a pihenés. Na de 2 nap? Ez már sok nekem. Valahogy vissza kellene vezetni a 6 napos munkahetet. Az a baj hogy annyi munkánk meg nincs. Szerencsére jövő hét végén festenek anyósomék így ott tudok segédkezni.
    Tegnap a nagy semmittevésé volt a főszerep. Előrébb araszoltam a Cojban 2 pályát de semmi extra. Majd a mamánál fürcsi a gyerekekkel a medencében. Sajna egy év alatt akkorát nőttek hogy már simán lenyomnak a vízben. Hiába. Sok lúd disznót győz. A víz nagyon kellemes volt. El is voltam benne egy másfél órácskát Kicsit kifárasztottak a gyerekek és ki is jöttem. este még egy egészen pici játék majd tévénézés
    Ma folytatjuk azt az előtetőt amivel piszok lassan haladunk. Meg se merem jósolni ma meddig fogunk jutni vele. Szeretném ha ma állna már az oszlopsor és pár db. szarufa is rákerülne de ez egyáltalán nem biztos. Majd alakulgat...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Mostanra szedtem össze magamat 4 óta. Kezd hatni a kávé.. Tegnap valami iszonyatosan elfáradtam. Biztosan az a piszok meleg lehetett az oka ami egész nap fogyasztotta az energiánkat. Mára már jobb időt mondanak. Remélem ez nem abból fog állni hogy szarrá ázunk...
    Egészen jól haladtunk. Felállt a külső oszlopsor és a szarufák nagy részét is leszabtuk. Ma befejezzük a szarufázást és megállunk. A két tető közötti részt a kőműveseknek be kell vakolni és le kell színezni. Addig visszaugrunk a másik tetőhöz lambériázni. Még jó hogy több lábon állunk mert ilyenkor üldögélhetnénk itthon. Még van eg apróbb munkánk amit meg kell csinálnunk és utána belevágunk egy iszonyatosan elhuzódó ámde gyönyörű munkába. Egy újkori kastély szerű épület tetőjébe kezdünk bele. Na ott elleszünk pár hónapig.Majd utána ha minden igaz egy másik műemlék épület tetőjébe kezdhetünk feltéve ha megoldják a pénzkérdést mert 60 napra utalnának ami nálunk egyenlő az éhhalállal..Közben is akadnak kisebb tetők amiket meg kell csinálnunk úgyhogy nem fogunk unatkozni..
    Tegnap be sem kapcsoltam a nagy gépemet. Most olvasom hogy kikapcsolt HT.-vel jobban mennek a játékok. És úgy adott feszel esetleg többet is megy a procim. Hmmm. Már látom hogy hétvégén ezt fogom tesztelni. Bár nem biztos hogy így is fogom használni mert olyan jól néz ki a feladatkezelőben a 8 "mag"..A coj-t is kellene nyomnom picit. Jó volna ha a vga árak picit esnének még és akkor vennék még egy gigás 4870-et . Kíváncsi vagyok a CF.-re.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kezd hatni a kávé. Az agyam még bootol.. Úgy hallom ideért a hideg front . Piszok szél fúj odakint. Persze ezt az időt nem szeretem. Ma lazább munkánk lesz. Vagyis folytatjuk amit már múlt hét csütörtökön megkezdtünk. Tegnap végre valahára befejeztük az előtető szerkezetét. Ma a kőművesek vakolják és színezik így nem férünk oda. Tehát ma csak annyira rohanunk ki hogy felállítsunk két állványlétrát nekik és irány vissza a másik tetőhöz némi lambériázást befejezni. Lassan mindenhol elkészülünk.
    Tegnap lemondtak egy tetőt amit meg kellett volna idén csinálnunk. A srác nagyon sajnálja de a munkahelye inog neki és nem mernek belevágni. Szerencsére úgyis a fejem főtt tőle hogy mikorra tudnánk valahová bepréselni hogy az is meg legyen csinálva. Azt mondta jövőre csúszik. Azért egy előtetőt mindenképpen meg kell neki csinálni a bejárat fölé. Ez jó mert azt egy hétvégén össze dobjuk.
    Unokatesómhoz is el kell látogatnom valamikor mert ők is áznak egy helyen. Lehet ha ma korábban végzünk akkor hazafelé beugrunk. Persze mindenki a híradó alatt hív. Ezt nem értem... Össz-vissz. láttam az egészből 5 percet.
    Tegnap este picit játszottam a coj-al. Már túl vagyok a 6. pályán is. Tetszik a játék. Majd jó sokáig elhúzom.:)
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugodt éjszaka után ébredtem. Se vihar se hőség. Ezt már szeretem. Nemrég voltam 2 éves naplóíró és el is felejtkeztem róla. Már 80 ezer lekérésen vagyok túl amit nem is álmodtam. Igazából amikor belevágtam nem iis tudtam miről fogok írni mert annyira unalmasnak találtam az életemet. Gondoltam talán egy két ember ha kíváncsi lesz rá. Ehhez képest elég szép kis tábor olvas. Bajban is vagyok hogy ezen az ünnepi alkalmon mit is írjak. Hmmm. Se óriási orgia nem volt se nagy hőstett. Csak sima munka. ÁÁÁÁÁ!! most jut eszembe! Hőstett az volt. Igaz csak egy egészen apróka. Elmentem unokatesómhoz és kicseréltem a törött cserepet hogy ne ázzanak. :DD
    Na szóval ez is megvolt...Előtte befejeztünk egy elmaradt lambériázást és reggel pedig felállítottunk 2 állvány létrát a másik tetőnél a kőműveseknek hogy be tudják vakolni az előtető feletti részt. Ma megyünk ide vissza lambériázni és lécezni. Remélem a héten becserepezzük és elköszönhetünk ideiglenesen innen. Huhh. Mit is írjak még...?
    A gépem kikapcsolt HT.-val egy rövid LinX teszt alatt csontra fagyott 4 Ghz-en ami azt jelenti hogy be is fejeztem a tesztelést. Persze mindezt alapfeszen. Ha most is megvan a 3.9Ghz alapfesz+LLC-vel bekapcsolt HT.-val és a 4 Ghz nincs meg neki akkor inkább bekapcsolva hagyom az összes "magot". Itteni PH!-s tanácsra feltelepítettem a foobart és azzal mintha javult volna a hangkari pattogása. Semmi esetre sem vennék addig hangkártyát amíg nem tisztázódik mi miatt pattog a hang. Inkább vennék egy vga.-t...Coj-al nem játszottam tegnap.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Bealudtam.. Nem is emlékszem csörgött e az óra vagy csak spontán a belső ébresztőm jelzett hogy ideje lenne felébredni. Így hogy később ébredtem majd 3/4 órával minden csúszásban van. A kávé mellettem gőzölög de ihatatlanul forró még. Az agyam be sincs kapcsolva csak egy ujjal ütögetem a billt. de keresgéle a betüket.
    Tegnap nem tudtuk folytatni az előtetőt mert a kőmik nem végeztek. Sőőőőt! Mostanában nem is fognak végezni ezért kényszerből a lambériában lévő velux ablakokat burkoltuk körbe. Picit beszaratott minket a munkaadónk is. Vannak olyan munkák amit nem lehet teljesítményre kiszámolni és ott napibérben vagyunk. Ez mindenkinek jó de tegnap délelőtt felvetette hogy mi lenne ha a kőművesek bérét kapnánk ilyenkor. Na neeee!! Nekik semmilyen szerszámuk nincs csak a sima kéziszerszámuk nekünk meg milliónyi értékű gép van a csomagtartóban.. Ne vegyenek már egy lapra minket. Szinte semmi felelőség nincs rajtuk. Ha valami nem sikerül úgy akkor kennek még oda egy kis sarat de nekünk 2x is meg kell gondolnunk hol vágunk bele a fába mert azt nem lehet visszapótolni. Ezt ki is fejtettük neki és úgy tűnik beletörődött. Ha megmakacsolja magát akkor egy pillanat alatt nagy gondba kerültünk volna. Több hónapnyi munkánk esett volna ki. De estére tudtuk ezt csak meg. Addig aggódhattunk..
    Ma a kömik miatt nem tudunk menni. Szerintem már a neki állok mamánál a festést elkészíteni holnap pedig már festünk nála.
    Szép napot mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egy hulla vagyok. Éjjel fél1 és 2 között fent voltam és most hiányzik az az alvás. Nem akarok panaszkodni de nem szeretem ha nem tudom magamat kialudni.
    Tegnap délelőtt szinte semmit nem csináltam mert vártam hogy mami kialudja magát az éjszakai műszak után. Majd irány ki a mamához és a bútorokat tologattuk. Volt amit ki kellett vinni hogy tudjunk rendesen festeni. Majd miután középen volt minden a repedéseket lejavítottam. Volt egy kisebb rész ahol lepottyant a vakolat oda kevertem egy kis vakolót és azt is szépen visszajavítottam. Mára minden megszárad és lehet festeni. Meglátjuk meddig jutunk mert nem egy színű lesz a szoba hanem 2. Illetve a plafon fehér és egy bordürrel elválasztott 2 szín lesz. Na ezt nem tudom milyenek lesznek ezek a színek Fent a sarokban körbe kell ragasztani hungarocel díszszegélyt és a padlóra laminált parkettát teszünk. Nagyjából ez a mai és holnapi feladat.. Nem fogunk unatkozni szerintem.
    Nyugodt hétvégét mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Brutálisan hulla vagyok! Egyszerűen nem tudom felfogni ha ennyire fáradt vagyok akkor a belső órám miért nem hagy tovább pihenni. Képtelenség! Egyszerűen mélyálomban alszok majd a következő pillanatban megszólal egy hang hogy reggel van és vége...Szem kinyit agy bekapcsol. Pedig most hagyhatott volna még egy órácskát durmolni.
    Tegnap nagyon fárasztó volt. Kifestettük a nagyszobát a mamánál. 2x plafon fehérre majd az oldalát kétféle barnára. Mindkettő világos de az egyik az nagyon világos barna. Nyilván ez van felül. Körberagasztottam a hungarocel szegélyt és felnyomtuk a bordűrt is. Szóval festés ügyileg készen vagyunk. Ma a brico-ban kezdünk és megvesszük a laminált parkettát amit gyorsan leszórok majd visszapakolás. Egy olyan szekrénysort kell összeállítani ami már szét van esve a maga 30 éves korával. Na ettől félek a legjobban. Lehet a kezem közt fog szétesni. Az lesz az igazán nyami..2-re ha törik ha szakad végeznünk kell mert forma1 lesz!!!!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljesen szét vagyok hullva. Egy órája noszogatom magamat hogy fel kellene kelni de nagyon nehezen jött össze. Mindenem fáj.A tegnap nagyon betett. Reggel 9-re mentünk a bricoba és megvettük a laminált parkettát majd irány haza és neki is álltam gyorsan a lerakásának. Bármennyire igyekeztem egyszerűen nem tudtam befejezni a forma1 előtt.Persze közben miután leraktam a szekrénysor alatti részt rá kellett építeni azt az avitos szekrényt is ami elvett egy kisebb időt és volt egy 10 perces ebéd is. Végülis beüzemeltük a tévét és leheveredtem a készen lévő részre és onnan megnéztem a futamot.Utána befejeztem és körbeszegélyeztem. Még segítettem a nehezebb bútorokat behordani és felszereltem a lámpákat. Negyed7 után értem haza. Jól kifáradtam de legalább végeztünk.
    Ma nem is tudom hová megyünk. Valami lépcsőt kellene bezsaluznunk. Szerintem ma csak ténferegni fogok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ismét azzal kell kezdenem a naplóbejegyzésemet hogy hulla vagyok. Nem regenerálódtam még teljesen. Azért tegnap is dolgozni kellett és nem üldögélhettem csak úgy mert én fáradt vagyok. Egy kicsit bonyolultabb lépcsőt zsaluzunk. A tartóállvány szerkezetet megcsináltuk tegnap s elkezdtük ledeszkázni. Ma beborítjuk teljesen deszkával és talán az oldaltáblát is feltesszük. Nem kapkodunk vele. Még a holnapi napot is ki kell itt húznunk..
    Hazaértem és evés, fürdés után picit gépeztem majd tévénézés és alvás. A nagy gépet be sem kapcsoltam. A coj2-ben 7 részt megcsináltam már de megálltam. Majd ha picit pihentebb leszek akkor folytatom.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljesen kipihenten ébredtem ma reggel. Mintha elfújták volna a fáradtságot belőlem. Ez nagyon meglepett de örülök is neki! Már nagyon tele volt a farkam vele hogy ugyanolyan fáradtan ébredek mint amikor lefeküdtem. Már tegnap este jelentkeztek az első jelek mert mikor hazaértem a fürcsi és evés után volt kedvem játszani picit a coj-al. Előrébb is araszoltam 2 pályát. Már a 10. pályánál tartok. Tegnap valami piszok meleg volt. Megkezdődött az ígért kánikula. A lépcsőt nagy vonalakban elkészítettük. Picit még hagytunk ma délelőttre is nehogy túl hamar végezzünk. Délután pedig befejezzük az egyik tetőt amit szakaszosan csináltunk eddig. Majd meglátjuk mi lesz. Holnap el kell kezdenünk egy felújítást amivel igyekeznünk kell nehogy az eső kicsesszen velünk.Anyósomnál a hátsó szoba festése jövő hétvégére tolódik. Illetve ha a hétvégén én nem dolgozom akkor ezen a héten is valamit csinálgatunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    ÁÁÁÁÁÁÁ de rohadt meleg volt tegnap!!! Valami eszméletlen mennyiségű vizet leizzadtam. Nem volt olyan testrészem ami ne úszott volna a vízben. És mára is ez várható...
    Tegnap befejeztük azt a tetőt amit részletekben építettünk. Sajna képet nem készítettem mert nem volt nálam a fotómasinám. Majd elugrottunk és befejeztük a lépcsőzsalut. Végül elmentünk egy 3. helyre és állványt építettünk. Nagyjából ez volt amit elvégeztünk. Ma belevágunk egy közepes tető felújításába. Ebben a hőségben fogunk bontani. Nem is tudom mi lesz velünk...Na nem akarom sajnáltatni magamat mert már megéltünk pár forró napot életünkben a tetőn és volt pár iszonyat hideg pillanat is amikor belénk fagyott még a szar is. s ha a kettő között kellene választanom akkor inkább kisüljön a szemem mint megfagyjak...
    Tegnap konvertálgattam sógornőmnek avi.-ból dvd formátumba a kedvenc sorozatából pár részt. Még van kb. 100 rész amit át kell tolnom hogy meg tudja nézni. Szerintem ma reggel is elkészítek 2 lemezt neki. Lemezenként 3 rész fér rá..
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Merő izzadságban ébredtem pedig egy szobaventi folyamatosan pásztázott rajtam. Nagyon meleg volt az éjszaka. Tulajdonképpen semmi különös nem történt csak a nappali hőség kúszott át az éjjelre.
    Tegnap nekiveselkedtünk a tetőjavításos munkának. Ezek a nagyon nem szeretem munkák de muszáj ezeket is elvállalni mert esetleg ezek hozhatnak majd nagyobb munkát. Ilyenkor leszedjük a régi cserepet és átlécezzük a régi szarufázatot. Ahol kell megerősítjük és kiegyengetjük a síkot. Így egy valamivel szebb végeredményt kap a tulaj mint ami volt. Sajnos ez a tető eléggé le van harcolva és nehezebb a dolgunk vele mint általában. A hőség is roncsolta az amúgy sem túl vidám közérzetünket.hamar le kell tudnunk és tovább állni. Szerintem a jövő hetünk még rámegy erre a felújításra.
    Erősen nekiálltam spórolni egy új házra. Ezt ami van már szana szét szabdaltam. Teljesen beleszerettem a CM. HAF 932-be de valami irdatlan drága. Azért 37 rugó egy kuckóért nem valami olcsó. Mondjuk ebbe beletartozik 3db. 23centis és egy 14 centis venti is. És közben itt fehérváron esetleg el tudnám cserélni a 4870-es kártyámat egy 4870X2-re. Na ez is megfontolandó lehetne...Bevallom inkább a ház felé húz a szívem mert az X2-re még vizet is kellene vennem ami nem olcsóság. Majd alakul. Eddig még csak 10 rugó dugipénzem van így van időm átrágni mi a fontosabb. Mondjuk alkudozok egy 2x12 centis vizesradira is ami a mostani 2x12-es radival egy szendvicsbe pont jó lenne a HAF 932 tetejébe...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit bealudtam ma reggel. Ennek lehet a tegnapi iszonyat meleg az oka. Valami elképesztő hőség volt a tetőn. Minden izzott. A kukim tele volt rendesen tőle..
    Írnám hogy ma pihi de attól mert nem megyünk dolgozni nekem még munka van. Sőőt! Nem is akármilyen mert folytatjuk a lakásfelújítást a maminál. A mai terv az hogy teljesen ki kell festenünk a szobáját hogy holnap le tudjam szórni a szalagparkettát oda is és vissza tudjunk pakolni. Nem lesz egyszerű menet ez a hétvége sem. Hétfőre pedig újra tiszta hulla leszek. Na erről ennyit. Mármint a panaszkodásról.
    Rászoktam a nagygépre mert a kisgép piszok lassú lett valamiért. Itt legalább pörög minden..Konvertálgatok a sógornőmnek filmeket és közben netezek. Semmi játék már jópár napja. Eldöntöttem hogy felesleges nekem új vga mikor nem is játszok. Inkább a HAF 932-re mozdulok rá. El is gondoltam hogyan szedem össze rá a lét. Reményeim szerint 2 hét elegendő lesz rá. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Teljesen elaludtam ma reggel. Na nem most ébredtem csak most jutottam el addig hogy megírjam a naplómat. Éjjel fent voltam 2 körül és valszeg emiatt kumtam el a reggeli ébredésemet.
    A tegnapom nagyon huzós volt. Reggel kimentünk és kipakoltuk a szobát majd nekiveselkedtem a falat javítani. Először gletteltem majd egy részen annyira le volt hullva a fal hogy vakolnom is kellett. Mindez betartott majdnem délig majd nekiálltam a plafont teleragasztgatni hungarocelnégyzetekkel amit a tescoban lehet kapni. Miután ezzel végeztem átfestettünk mindent fehérrel és lefestettük 2 színre. Felül sárgás alul pedig zöld lett. Nekem annyira nem jön be de mama ezt akarta.. Mikor a tetejét megkentük én nekiálltam körberagasztani a hungarocel dekorcsíkot és ezzel le is zártam a napot. Negyed7-ig ténykedtünk ebből majdnem 4-ig teljesen egyedül dolgozgattam. A színezésnél jöttek kenni a többiek is. Mami éjszakás volt és neki aludni kellett mama meg mást csinált. Ennek marhára örültem.. Na mindegy. Ez van. Mára a bordűr maradt és a parketta. Gyorsan elugrunk reggel megvenni a praktikerbe és leszórom. Körbeszegélyezem és visszapakolunk. Lámpákat felszórom és annyi.. Nagyjából ez a mai terv.
    Remélem a vihar nem vitte el a javítos munkánknál a tetőt.. Szép eset lenne..
    Úgy látom a HAF 932 hiánycikk lett így van idő spórolgatni rá..
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit bealudtam ezen a hétfő reggelen. Tegnap nagyon elfáradtam. Tulajdonképpen kezd hiányozni a pihenő. Már a 2. hétvégém amin dolgozom és nem pihenek. Tegnap reggel fél9-kor elindultunk megvenni a parkettát. Praktikerben nem kaptunk csak a baumaxxba. Ot volt normális áron elfogadható laminált. Mire beszereztük és odaértünk a mamához 10 óra lett. Gyorsan felragasztottuk még a bordűrt és nekiveselkedtem Imrussal a parkett lerakásának. Mire befejeztük délután 5 óra közelébe értünk. Még gyorsan helyredobáltuk a bútorokat és felszereltem a lámpákat. Karnist is felszereltem és jöttünk is haza. 3/4 6-ra itthon is voltunk. Lefürcsiztem és ettem pár falatot. Szokásos híradó majd napló nézése és alvás. És már újra hétfő van. Mehetünk tetőt bontani. Ma megkezdjük a hátsó oldalt. Le kell bontanunk a székszelemenig és ki kell egyengetnünk a síkot. Majd visszalécezni és fentről a cserepeket rászedni. Nagyjából ez a mai terv...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit kezdek szétcsúszni. Egyre fáradtabb vagyok. Tegnap úgy gondoltam majd sodródok az árral és picit ráhagyom Zolira a munkát. Persze nem lustizok csak kikapcsolom az agyamat. Ez mondjuk két okból is lehetetlen volt. 1. mert nem ilyen vagyok. 2. mert a Zoli nagyon nem úgy állt a dolgokhoz. Senki nem szeret egy 70 éves tetőt helyrepofozni mert mindenki az Új tetőt szereti csinálni új anyaggal de néha ezt is meg kell tenni. Ez van. Most ezt kell szeretni. Még ezt a 2-3 napot ki kell bírni és fogakat össszeszorítva javítani.
    Nem is tudom mit írjak a munkáról. Cserepeket leszedtük a hátoldal feléről. A nagy vihart szépen megúszta a tető erre tegnap 5 után egy kis nyulgerinc felhőből beáztatta picit a födémet. Nyami...
    Ma már nagyját be tudjuk fedni.. Csak a bádogos végett kell várnunk picit.Majd meglátjuk még hogy alakulnak a dolgok.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ismét bealudtam! Nem hiszem el!! Már hiányzik egy kis pihi. Úgy néz ki holnap befejezzük és péntektől pihenek. Nem fogok csinálni semmit csak a gépemet babrálom.
    Tegnap nyögvenyelősen haladt a munka hidraulikus emelővel emeltük meg a székszelement középen és pótlábat tettünk alá. Kicsit féltünk hogy az 1934-ben készült szerkezet el fog roppanni de semmi nem történt. Ha nem kap vizet a fa rengeteget kibír. A ház eleje készült ekkor és a toldása pedig 73-ban. Érdekes hogy a 34-ben készült tetőrészen lévő 40-es kiadású hornyolt ívelt cserép olyan jó állapotan van hogy elképesztő. És a minősége is veri pár ma kapható cserepet. De ez 69 éves cserép!!! És most hogy átraktuk lehet hogy 30 évet még ki fog bírni gond nélkül. Ugyanez a 73-as részen levő tatai hornyoltra nem mondható el..Abból ki van spórolva az anyag.. Szóval tegnap a székig beléceztük és fentről lepakoltuk rá a cserepet. Ma még azt átlécezzük és kiegyengetjük. Majd beszegjük körbe az egészet és visszapakoljuk rá a cserepet. Ez a terv...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt!

    Szinte úgy pattantam ki az ágyból ma reggel. Ma befejezzük a javítási munkát!! ÁÁÁÁ! Ezt vártam már akkor amikor elkezdtük. Kicsit feltuningoltunk egy időseb tetőt mint én vagyok. De nagyon nem szeretem munka ez. Persze lehet nemsokára az embereknek csak erre lesz pénze a válság miatt és akkor nem lesz más választásunk és be kell vállalnunk ezeket is.
    Ha minden igaz kora délutántól PIHI csupa nagybetűvel!
    Mára hőségriadó van elrendelve úgy hogy reggel korábban megyünk egy órával minél kevesebbet legyünk abban a forróságban. Remélem a pénzen sem lesz keverés. Ha minden igaz ebből az összegből is picit lecsippentek a házprojektemhez:))
    Hétvégén ha nem lesz akkora a hőség picit tesztelgetek hogy kikapcsolt HT.-val meddig megy el a procim illetve esetleg nem tudok egy picit magasabb uncore-t elérni 21x191-en.
    Ezeket kitesztelgetem. Mondjuk péntekre tervezek egy nagy pancsolást is a mamánál a medencében. És hizlalom a seggemet! :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt!

    Nehezen ébredtem.. Az éjjel az ébresztett fel hajnali fél 1-kor hogy irgalmatlan szélvihar van. Fel is kellett kelnem és áttenni bukóra az ablakokat..Na persze ezek után alig bírtam visszaaludni. Most meg álmos vagyok..De ma PIHIIIIIIIIIIIII!!!!! Végre!
    Tegnap reggel korábban mentünk egy órával hogy biztos ami biztos korán végezzünk. Ahogy ezt én megálmodtam...Na persze. Reggel 6-kor kezdtünk és délután 3-ra végeztünk. Na ez a nem semmi. Megint jól elszámoltam magamat. A cserép épp csak elég lett és a kúpcsrép is darabra annyi volt amennyi szükségeltetett. De végre befejeztük. Egész pofás lett ahogy ki lett egyenesítve a sík Még ez a matuzsálem cserép is egész jól áll neki. Kapott új bádogszegélyeket és a kémények is új szegélybádogot kaptak. Szóval picit megszépült..
    Mától pihenek 3 napig. Hirtelen nem is tudom mit kezdjek magammal. Illetve egy dolgot tudok. "Gariba" ki kell mennem és meg kell reparálnom mamánál a parkettszegélyt mert 1 helyen feljött. Ezt tutira tudom. Még azt is hogy sógornőm gépét meg kell néznem mert nem ad képet. Valszeg behalt a vga. Ezt úgy fogom orvosolni hogy kihúzom a vga-t és átnyomom az integráltba a monitor kábelét. Persze megint én leszek az isten. :DDD Hiába...
    Húúúú! Jut eszembe! Hiszen végig kellene már végre nyomnom a COJ2-t. És a riddick 2. részét is. Hmmm. Na ennyi minden nem fog beleférni ebbe a 3 napba.
    Ma biztosan hulla leszek és nem nagyon mocorgok. Egy teszt fut a nagygépen de amíg le nem fut titok mi az. :P
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nagyon bealudtam. Ennek az lehet az oka hogy végre először volt elviselhető emberi idő a szobában. Még az sem érdekelt hogy éjszaka csinos kis vihar lehetett mert tiszta víz minden. Most nagyon pihent vagyok. :D
    Na itt jön az a rész ahol irnom kellene a tegnapi napról de sajnos olyan sok minden nincs. Először is Tegnap szinte az egész hajnalom és reggelem ráment arra hogy kipréseljem alapfeszen kikapcsolt HT.-val a 21x191-et a prociból. Már úgy nézett ki hogy rendben van a dolog aminek nagyon örültem volna de fél óra LinX után feladta a proci. Gyilkos egy progi ez a LinX. Mondjuk erre tervezték. Miután rájöttem hogy ez nem fog menni reggeliztem és elmosogattam. Majd közben elhatároztam hogy szétszedem a gépet és az alaplapról leszedem a HP.-t és újrapasztázom az NB.-t. Ez így is lett volna ha nem egy gumiszerű anyag lenne az ami átadja a hőt. Gondolkodtam rajta hogy esetleg leszedem és pasztát használok inkább helyette de a garivesztés miatt inkább letettem róla. Szóval szétszedtem majd összeraktam és nem történt semmi.Szerencsére túlélte a szerelést a lap... Utána elszaladtam a pénzért és miután hazaértem kimentünk mamához a gyerekekhez. Ebédeltünk és irány haza. Délután semmittevés következett. Nagyjából ennyi történt.
    Ma ezt fogom erősen folytatni. A COJ-hoz semmi kedvem nem volt. Talán majd ma..
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Juhéjjj!!! Megjavult a belső órám!!! :DD Fél4 óta fent vagyok és teljesen kipihenten. Nyami!
    A nagy gépet tesztelgetem. Valami nincs rendben vele. Az a 21x191 4 magos LinX megfeküdte a gyomrát a rendszernek. A sok kékhalál miatt a win7 kicsit lehalt. Érdekes dolgokat produkál. Na mindegy. Remélem összeszedi magát mert nagyon utálok újratelepíteni .
    Tegnap délelőtt el kellett mennem elintézni a dolgomat. Ez nagyon jól sikerült. Egészen feldobta a napomat. Majd kimentünk a mamához ebédelni és irány haza időmérőt nézni. SzegényMassa. Nagyon eltalálta az a rugó... Eszméletlen mik meg nem történnek. Remélem már minden rendben van vele. Majd belesek mindjárt itt az F1 topikba. Ők mindig naprakészek. Az edzés után picit neteztem és játszottam egy órácskát a COJ-al. 2 pályát nyomtam végig. Most a 12. pályarészen vagyok.
    Ma nem tudom mi lesz velünk. Lehet megyünk valamerre. Igaz ma futam van de mami szabadnapos és fini kirándulóidő van. Ezt még majd meglátjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kellemes fáradtsággal indul ez a reggel. Tegnap kalandparkban voltunk . ÓÓÓ! Nagyon királyságos volt!!! Itt voltunk. Először amikor odamentünk kérdezték milyen pályán szeretnénk menni és a könnyebbet választottuk. De elmentünk a hosszú és nehéz pályára is. Elképesztően jó volt!! MIndenkinek ajánlom aki 150 cm felett van. Mondjuk Imrus a rövid pálya 2. akadályánál feladta és visszament. A hosszúba bele sem vágott. Zsani becsületére legyen mondva végigcsinálta az egészet. Jó néha segíteni kellett neki egy két nehezebb akadálynál de amúgy ügyi volt nagyon.
    Gyerekek a pályán. Itt adta fel Imrus
    Zsani az egyik legfélelmetesebb résznél...
    Innen jobban látszik a nehézsége..
    Mami akcióban.. (az utána jövő csajszi sem volt rossz.. :P )
    Anya és lánya.
    Az életem nem könnyű ;]

    Miután végeztünk még a mellette lévő bobpályán mentünk egy kört. Isteni volt!! Hozzám Imrus csücsült be mamihoz Zsani. Mentünk volna még1 kört de nagyon sokáig kellett sorban állni..Nagyon kifáradtunk. Már ki is néztem hová megyünk legközelebb ilyen kalandparkba....
    Ma valszeg lépcsőzsalunkat fogjuk belevelezni és holnaptól vagy egy új tető vagy gipszkartonozás lesz a menü.
    Sógornőm gépét nagyon baráti áron át tudom szervezni LGA775-re. Nagyon fog neki örülni hogy egy jobb gépe lesz. Ennek én is örülök.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit késésben vagyok mert sógornőm gépét töltögettem. A rendszer fent van és remekül működik minden. Illetve majdnem minden mert valahogy meg kell oldanom azt hogy az IDE dvd író is müködjön. Ezt vagy úgy tudom elérni hogy szerzek egy olyan hosszúságú IDE kábelt ami a laptól felér az íróig majd le a vinyóhoz vagy vetetek egy SATA írót vele és nem kell hosszabb kábel. :D
    Mindenesetre szuper kis gépe lesz neki. Ennek nagyon örülök.
    Tegnap zsaluztunk és ma is ez vár ránk. Igazából nincs mit mesélni róla.. Pityu haverom is volt nálam este. Zsaluzási tanácsot kért tőlem. Igazából konkrét elképzeléssel jött hozzám csak ellenőriztetni akarta velem hogy jól álmodta e meg a zsalut. Többé kevésbé jól gondolta. Sokat nem beszélgettünk mert nagyon nem volt miről. Kicsit eltávolodtunk. Neki is megvan a maga baja és nekem is. Ez van. Tudomásul kell venni..
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma egész jól aludtam. Igaz egy picit beállt a nyakam de máris jobban van hogy mozgok. A kedvem is jó. vagyis nincs semmi bajom az élettel. Tegnap pedig volt egy két dolog ami balul sült el. PL. Nekitolattunk egy oszlopnak táltival és benyomódott a hátulja. Vagy másfél órát kalapáltuk mire ki tudtuk egyengetni úgy ahogy... Majd mikor hazaértem mami közölte hogy folyik a víz a kocsinkból. Lementem megnézni és kilyukadt egy cső. Szerencsére a tövénél pont ahol a bilincs szorítja így egy kis szigetelő szalag és a bilincs lukyra tételével orvosolható volt ideiglenesen. Majd mikor feljöttem észrevettem hogy a sógornőm új gépénél nagyon melegszik az NB. Ennek az az oka hogy hozzáért a passzív vga bordája az NB. bordájával. Tehát ez a borda is hőleadóként funkcionált. Gondoltam mit nekem elhajlítom picit ezt a bordát..Na igen. Sikerült is a dolog csak közben megsérült a vga.-n egy memó és kinyiffant a vga.. :(( Még szerencse hogy integr. vga.-s a lap. És szerencse hogy fut rajta a sims3. Majd szerválok másikat neki de most jó lesz így s neki...
    Gyorsan le is feküdtem mielőtt még valamit tönkre vágok.
    Amúgy egy kémény fedlapot zsaluztunk be majd megszereltünk egy szerszámos raktár ajtaját és egy apróbb lambériázást befejeztünk. Majd igyekeztünk hazafelé mert egy palajavítást meg kellett volna ejtenünk de a tulaj nem készült fel ránk egyáltalán.Szóval ez szombatra csúszott...
    Ma is zsaluzunk. Egy pár fokos teraszlépcsőt és valami ajtókat kell körbeszegélyezni.
    Ma visszaadjuk a gépet is a sógornőmnek. Már nagyon várja.
    Széép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit fáradt vagyok. A tegnapi meleg kicsit lemerített. Mára melegebbet mondanak de bírjuk. Inkább megfő az agyam mint essen az eső.
    Tegnap délelőtt megcsináltunk egy teraszlépcsőt ami 4 fokos volt. A lépcsőröl 2 irányba lehet lejönni ez kicsit bonyolította a helyzetet. Na nem túlzottan de mégis valamennyire. Beleszaladtunk a délutánba is vele. Majd utána elugrottunk a fatelepre deszkáért és lécért mert egy extra párkányzsalut kell készítenünk az egyik házhoz. De tulajdonképpen nem ezzel kell foglalkoznunk mert ma reggel faanyagot fogunk válogatni és nekikezdünk egy tetőnek. Gondolom feltoljuk szerkezetkész állapotig és a lécezésnél ketté vállunk és akkor egyikőnk zsaluzni fog másikunk meg tetőt készíteni.
    Tegnap bejelentették hogy Schumi fogja helyettesíteni Massát. Nagyon örülök neki! A kedvenc pilótám!!! Nagyon várom már hogy újra lássam őt küzdeni. Kíváncsi vagyok mit felejtett a nagy öreg.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nyugis álmom volt. A szobaventi egész éjjel tolta rám finoman a levegőt hogy ne süljön be a fenekem. Remélem aért nem fogok huzatot kapni. Bár nem az első éjjelen megy.
    Tegnap nyugis napunk volt. Reggel elugrottunk kiválogatni a faanyagot ami abból állt hogy egy bontatlan köteg 15x15-ös 5méteres fát felrakattunk a fuvarossal mert elfogadható volt a minősége. Majd kimentünk a munkaterületre. Megérkezett az anyag és lepakoltuk. Sajnos ott derült ki hogy 3x10A a biztosíték ami nem visz el szinte egy komolyabb gépünket sem. Közte a legfontosabb elektromos láncfűrész és gyalugépet sem. Ezt a dolgot később orvosolták. Nekiálltunk és leszórtuk a talpszelemeneket. Nagyjából ennyi fért bele a napunkba.
    Érdekesség hogy az itteni volt szomszédunk aki 2 hete költözött el oda költözött ahol készítjük a tetőt. Onnan pár házzal alrébb. Ezt persze nem tudtam. Kicsi a világ..
    Ma szintezzük a talpszelement és talán felállítunk pár szarufát is..
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Könnyen ment az ébredésem ma reggel. Semmi zavaró tényező. Illetve mégis. Nem kaptunk tegnap pénzt és ez picit bosszant. Semmi különös csak a szokásos építőiparos fizetési késedelem. Megígérem hogy holnap kapsz pénzt de amikor eljön a nap valahogy mégsem adom oda bármilyen indokkal. Ez van. Már meg sem lepődtem ezen. Úgy volt hogy holnap elmegyünk egy újabb kalandtúrára de pénz nélkül nem hiszem hogy menni fog a dolog.
    Tegnap kiszinteztem a talpszelement addig Zoli nekiállt a gyalult terasz szelemenjeit meggyalulta és kiszabta. A koszorúba bele bírtak tenni a kőművesek 7(!) centi szintkülönbséget. Ezt már nevezem.. Ez azért elég meredek..
    Mondanám azt hogy ma pihi de mennünk kell palát javítani. Megígértem. Ez egy nagyon utálatos munka. Főleg úgy hogy ez a pala ezer éves. Úgy fog törni alattunk mint állat. Na és persze azt is majd ki kell javítani..Remélem azért délnél tovább nem tart be ez a munka. Kicsit pihennék is. Délután meg kellene látogatnom apámat is. Jó régen nem találkoztunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit fáradtan és nyűgösen ébredtem. Azt hittem hosszabb lesz az éjszaka de tévedtem. Most hogy túltettem magamat ezen máris jobban érzem magamat.
    Tegnap délelőtt megcsináltuk a palajavítást. Ha van amit piszkosul utálok az a palázás. Nyilván ha nagyon muszáj akkor megcsinálgatom de nem szeretek ilyet vállalni. Most is csak azért tettük meg mert jövőre le lesz dobva ez a tető és teljesen újra lesz építve. Semmi másért..Ez egész délelőtt betartott .Gyors fücsi után elmentem ebédelni anyósomhoz majd kimentem meglátogatni apámat. Sajnos nagyon magányos és elhagyatott amióta a mostohaanyám meghalt. A helyzete sem túl rózsás. El kell adnia a házat amit felépített hogy az adósságait ki tudja fizetni. Ez van sajnos...Nagyon sajnálom de sehogy sem tudok neki segíteni. Most megígérném hogy sűrűbben rá fogom nyitni az ajtót de félek nem tudnám betartani ezt. Szomorú hogy egy élet munkája fog veszendőbe menni neki.
    Ma kalandparkba megyünk. Pontosan nem tudom hová. Ezt még majd meg kell néznem. Mivel nem kaptunk pénzt ezért a vésztartalékunkat fogjuk rááldozni. Mivel mami ezen a hétvégén van itthon és az idő is jó ezért nem várunk csodára. Ki tudja mikor lesz újra szabad hétvégéje és az idő is mikor lesz jó. Remélem mindenki jól fogja magát érezni. Imrust is rá probálom majd venni hogy legalább a gyerek pályán menjen végig. Mamát is elvisszük így nem fogja magát annyira kirekesztettnek érezni. Majd ő ijjászkodni fog legfeljebb...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kellemes fáradtsággal ébredtem és izomlázzal. A tegnapi kalandpark nagyon kimerített. De nagyon megérte!!! Itt voltunk. Valami elképesztően csodálatos hely! Végre nem olyan környezet ahol a szocreált újrafestették és erre hivatkozva jól lehúzzák az embert. A belépő nem vészes és abban lehet egy két dolgot kipróbálni. De a lényeg az maga a kalandpálya. Felnőtteknek 2ezer GYerekeknek meg egy ezres 4 teljes órára amiben bármit ki lehet próbálni. Természetesen adják a felszerelést. Hát ez valami ISTENKIRÁLY volt!! Gyerekek végigmentek egy gyerekpályán és a kékpálya felén. Én végigmentem a piroson és a feketén. Mami a piros felén és neki elege lett az egészből. A fekete pálya els fele nagyon durva de a közepéétől csak drótkötélpálya van amin hosszú csúszások vannak a lombok között. És van külön egy drótkötélpálya ami a tó felett megy át oda vissza. Azon 4 menetet mentem. ;] A feka pálya közepénél is fel lehetett menni rá így a drótköteles suhanást még egyszer lenyomtam és a piros pályán is volt drótkötél a tó felett azon is 2 kört mentem. Beájultam annyira jó volt. A tó feletti suhanásnál először csak úgy ülve mentem majd a végén már kiegyenesedve mint a nyíl belefeküdve a légáramlatba hogy minél kisebb légellenállásom legyen. A görgősor csak úgy süvített. ;] ÁÁÁÁ!! Ezt mindenkinek el kell mennie kipróbálni!! Rengeteg kiegészitő tevékeység is van. Ijjászat, horgászni lehet és még sok minden más. Gyerekeknek is van nagyon jó pálya. Imrus is végre végigment annyin mint a Zsani. Nyomtunk pár képet is. Mindjárt keresek...Most nézem hogy a tó feletti csúszásról van a honlap első lapján video. Mindez INGYENES!! Ha ezt szeretnéd nyomni 4 órán keresztül oda vissza a tó felett akkor ezt csinálod végig. Nekem sajnos csak 4 körre jutott időm mert letelt a 4 óra és nem akartam újabb 4 órát befizetni mert a többiek kifáradtak. Punnyadt banda... :DDD
    gyerkőcök a pályán.
    a fekete pályán küzdök.
    gyerkőcök megfáradva...
    anya segíti Imrust.
    Zsani a hős..:)
    mami a drótkötélen.
    Még biztosan visszatérünk ide. Van egy vendéglő is ahol számunkra horror árak voltak. Csak kávét ittunk ami 350 volt..
    Ma nem is tudom mit fogunk csinálni. A tetőt kellene folytatnunk de pénz nem volt így nem tudom mi lesz...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még ébredezem. Kávé kezd hatni és szépen beindul az agyműködésem. Az eddig leírt 2 mondatot 4x kellett javítanom mert betűt ütöttem el szóval még nem tökéletes a rendszer..
    Nagyon fáradt vagyok. A vasárnapi kalandpark tegnap jött ki rajtam igazán. a jobb alkarom nagyon fáj. Ez nem izomláz hanem túlerőltettem. Az is betett neki hogy amikor teljes erőmmel tartottam az egyensúlyomat nekicsapódott az egyik lengő akadály ami igencsak kellemetlen volt. Ott még nem is éreztem annyira de tegnapra kijött rendesen a fájdalom. Na mindegy. Majd meggyógyul.
    Tegnap folytattuk az új tetőt de le is állított a munkaadónk róla. Ez egy egyszerű nyeregtető amibe oldalról belecsatlakozok egy másik falábakon álló rész. Ennek a szelemensorát állítottuk tegnap fel. Lényegében ma kezdhetnénk szabni a szarufákat rá de be lett húzva a fék. A tulaj nem fizetett eleget és így felfüggesztettük a melót. Ma ha jól tudom gipszkartonozni megyünk. Ha minden igaz...Ez még majd eldől mi a fontosabb. Ez vagy a párkányzsaluzás.
    A éjszakai vihar megébresztett de nem tünt annyira súlyosnak a helyzet hogy felkeljek és becsukjam az ablakokat. Le is higgadt gond nélkül rövid időn belül. Most megint piszok meleg van.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Pont az óracsörgés előtt ébredtem fel. pp azon gondolkodtam hogy vajon csörgött e már a vekker amikor megszólalt. Még pár percig lustiztam majd nekiveselkedtem a mai napnak. Elég fáradt vagyok. Ezen a hétvégén szerintem pihizni fogok. Kicsit kezd hatni az hogy nem nagyon pihentem az elmúlt vasárnap. Mondjuk megérte a kalandpark szó se róla.
    Tegnap mégis a tetőt folytattuk.Reggel a fatelepen kezdtünk és válogattunk szarufának valót. Közben picit áztunk de nem vészesen.. Leszabtunk egy rahedli szarufát és ma állítani fogjuk őket. Ha minden igaz látványos lesz ez a mai nap. Persze bármi közbe jöhet de mégis úgy érzem ma jól fogunk haladni.
    A kisgépbe keresgélek vga.-t. Egy nem túl rosszat szeretnék venni bele ami nem drága. Egy 4850-re gondoltam 1 giga memoval. Vagyis 4830-ról indultam de láttam hogy van már 4850 is 28-ért az iponban így inkább olyat veszek. Vagyis inkább erősen gondolkodóba estem. Valamit mindenképpen szereznem kellene a héten.
    Még körbenézek itt a PH!-n is hátha találok olcsóbban nekem megfelelőt.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit meg vagyok zuhanva. Ez a hidegfront megtépázta rendesen a közérzetemet. Kelleni fog egy is idő mire helyre rázódok. Ez a egnapi eső most nagyon nem hiányzott az életemből. Az eső mondjuk soha de most tényleg rosszkor jött. Teljesen keresztül húzta a számításainkat. Úgy volt hogy az előre leszabott anyagot felállítjuk de mivel esett folytattuk az előregyártást egy sebtében összeütött fóliadarab alatt ami nagyvonalakban védett minket az esőtől. Nagyjából ki is töltöttük a munkaidőnket. 4-kor indultunk haza mert akkor már tényleg nem volt mit elkészíteni. Ma már állíthatjuk a szerkezetet. Elég nagy darabot fel is tudunk tolni belőle, feltéve ha mindent pontosan készítettünk elő. Ez picit izgi helyzet lesz amikor az első pár szarufát összerakjuk és megnézzük stimmel e. Remélem nem lesz gond.
    Vga vásárláson gondolkodom de teljesen határozatlan vagyok. Nem tudom mikor jön az új generáció. Nem szeretnék az utolsó pillanatban venni még ebből a szériából. Inkább vennék az újból. Csak az árát tudnám. Első időkben biztosan nem fogja megérni az árát...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    ..ajajjajj..ajjajjaj felkapott a vihar. Ez szól most a quimbitől a hangszoróból lágyan. Nyami. Nagyon bejövős ez a szám. Kicsit segít az ébredésben. Főleg hogy még éneklem is. Na ez a nem gyenge. Lejárt. Betolom újra. ;]
    Az ébredésem nyögvenyelős volt rendesen. Óracsörgés előtt fél órával már azon gondolkodtam hogy vajon csörgött e már. Majd miután megszólalt elaludtam. Ez kéééész...Fél5-kor riadtam.
    Tegnap szinte az összes előregyártott tetőanyagot felszórtuk. Egész tető formája kezd lenni a dolognak. Ma folytatjuk a szarufák állítását. Többé kevésbé fel is tesszük a nagytető részre az összeset. Van egy rész ahol egy nagy ablak lesz azt kihagyjuk. Az majd jövő heti melo már. Remélem ma lesz pénz. A munkaadónk is tudja hogy virítania kell de nem nagyon mozgatja magát. Sajnos ha nincs pénz akkor megáll a mutatvány. Csak azért nem megyek el dolgozni hogy ne nyomjon szét itthon az unalom...
    Már a sehol se talállak megy.. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit bealudtam. Ez tisztán annak köszönhető hogy hajnali 1 után a belső órám azt jelezte hogy reggel van. Fel is keltem és leültem a gép elé. Akkor néztem hogy hoppá! Ez még kicsit korai kelés volt... Vissza is feküdtem de nagyon sokáig nem tudtam elaludni.
    Tegnap folytattuk a szerkezet állítást. Pár fogópárt is feltettünk már rendesen beróva hogy nehogy össze nyomja majd a súly a szarufákat. Annyira nem volt látványos a tegnapi nap. Erre számítottam is. Talán majd a hétfői megint...
    Ma sok dolgom lesz. Délelőtt van egy kis dolgom amit el kell intéznem de negyed 12-re rohanok haza mert jönnek hozzánk tesztelni egy szerverlapot. Miután a teszt lezajlott kimegyünk anyósomhoz és meg kell javítanom a fűnyírót. A nyomtatót fel kell telepítenem a sógornőm gépére és megnézni miért dobálja ki őket a sims3.. Nagyvonalakban ez a mai napi teendőim listája.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még ébredezem annak ellenére hogy már 3/4 4 kor fent voltam. Megvártam az óracsörgést és felkeltem. Mielőtt valaki azt hinné hogy azért nem kapcsolom ki az óracsörgést hétvégén mert mazo vagyok az téved. Egyszerűen nem lehet kikapcsolni rajta. Ez egy ilyen hibás óra. Inkább csak a csörgés tájékoztató jellegű mint pl. ma is. Eljött a hajnali 4 óra és ha akarsz akkor kelj fel.
    Tegnap délelőtt Elintéztem a dolgomat ami nagyon széppé varázsolta a napomat. Majd hazarohantam és már jöttek is tesztelni. Egy 4 procis szerverlapot 32 giga memoval probáltak ki nálunk. Vagyis egy adás-vételi üzlet zajlott le. Kicsit zsufi volt a szobában de mindenki elfért. A tezt szépen lezajlott és gazdát cserélt a cucc. Mikor mindenki elment kimentem a mamához. Gyorsan ebédeltem és feltelepítettem a nyomtatót. Imrus már nagyon várta. 21 kép várt kinyomtatásra. Majd szétszedtem a fűnyíró kapcsolóját és megpróbáltam megjavítani. Mivel az érintkezők össze voltak égve ezért inkább leszereltem az egészet és egy nagy vízmentes kapcsolót szereltem fel helyette. Ez talán kibírja egy darabig.Ma délelőtt mami alszik. Addig elszöszölök itthon majd kimegyünk mamához és megköszöntjük mamit. Ma 36 éves. Ha jól emlékszem...
    Délutánra ha olyan az idő kiszaladunk Agárdra egyet pancsizni. Idén még nem voltunk fürödni sehol. Meglátjuk még. Egy hosszabítót is össze kell szerelnem mert nincs rendes kábelunk már. Elkoptak...
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák