Új hozzászólás Aktív témák

  • raider21

    aktív tag

    válasz Marci112233 #100410 üzenetére

    Inkább a VDSL2 -höz értek egy kicsit, mint érdeklődő laikus. Az ADSL2/ADSL2+ -ben vannak itt nálam jóval nagyobb "guruk" is.

    Itt a megoldás:
    A feltöltési irányban 0 db CRC és FEC hibád van. Viszont letöltési irányban gyarapszik szép számmal mindkettő. Okozhatja ezt kötéshiba, oxidáció, telefonkábel törése, sok vonali zaj az érpárok közötti áthalások miatt, ha sok az előfizető. Meg nálad ugye kvázi minimális vonali tartalék van, hisz maximális közelében ki van hajtva az igen nagy hurokhosszal bíró ADSL2+ vonalad; a vonal csillapítási értékei jó magasak, de a zajhatár értéke letöltési irányban igen alacsony szerintem, így nem meglepő a hibák magas száma.
    Ha letöltésben 8-10 Mbit/s -on lenne a vonalad maximalizálva, akkor lenne vonali tartalékod bőven, és jóval kevesebb vonali zaj keletkezne, ergo a CRC és FEC hibák száma is kevesebb lenne.

    Amúgy a CRC (nem javítható) hibák száma azért nem olyan vészes, a FEC (javítható) hibák száma megszaladt ugyan, de azért még ez a szám sem tragédia közeli érték. És mivel javítható hiba, ezzel nem is kell annyira komolyan foglalkoznod.

    [ Szerkesztve ]

    raider21

Új hozzászólás Aktív témák