Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz dchard #112259 üzenetére

    "Senki nem írt ilyet. Attól, hogy egy switch tudja az IGMP snooping-ot, még nem lesz managelhető."

    Ennek valamelyest ellenmond, hogy az imént ajánlgatott model is az. De biztos van olyan switch is, ami nem menedzselhető, és fixen rendelkezik ezzel a nem kikapcsolható funkcióval. Nem ismerem az összes forgalomban lévő eszközt.

    "Az IGMP snooping nélküli switch-et kell kerülni, azt is csak IPTV mellett."

    Most ezzel visszatértünk az elejére.
    Lehet, hogy érdemes kerülni ha az ember maximalista, de kelleni semmiképp nem kell (aka muszáj). Hiszen működni fog, csak ahogy te is írtad, feleslegesen terheli a többi szegmenst. Amire írtam, hogy 2020 derekán azért 2*9 Mbit/s talán csak nem akasztja ki még a SOHO szegmenst sem a 10 GbE eszközök hajnalán. És akkor el is érkeztünk oda, hogy jön ez ide.

    "A wifinél sem kell semmilyen speciális megoldás az IGMP snooping-on kívül."

    Ha lenne eszközünk és lehetőségünk az ügyfelek között közvéleménykutatást végezni az IPTV és WiFi kapcsolatáról, akkor az alábbi két opció közül nem kérdéses melyik jönne ki nagyobb arányban.

    A, Nem, nem szeretném az IPTV "jelet" WiFi-n továbbítani, és inkább átkábelezem a lakást.
    B, Igen, nagyon jól hangzik, ha nem kell újrakábelezni a lakást!

    Erre vannak már a T-nek is jó megoldásai (bár még nem láttam, csak hallottam), és egyre több a 3rd party megoldás is (pl Mikrotik Audience). Utóbbit persze megfelelően konfigurálni is kell, ami nem ide tartozó téma.

    "2.4-es hálózatra is kitolják teljesen fölöslegesen ezt a 10-20megabitet"

    Ha a szabványoknak megfelelően működik az AP, akkor csak egy rövid burst ideig tudja kiküldeni (1,2). Szabványon kívüli MC2UC megoldások használatával pedig pontosan úgy működik spektrum tekintetében WiFi-n a multicast stream, mintha YouTube-ot néznél.

Új hozzászólás Aktív témák