Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz Dave1984 #142847 üzenetére

    Ha esetleg váltásra kerül a sor, majd oszd meg a tapasztalataidat :)
    Minden vállalkozás célja a profitszerzés. A multi jobb helyzetben van, mert a méretéből adódóan kedvezőbb feltételeket tud egy-egy megállapodás során kiharcolni (mert ugyebár más vállalkozásokkal állapodik meg, és ugye azok is profitot akarnak termelni, és minél több végfelhasználót érnek el, annál több lesz a profitjuk), és olyanokkal is tud tárgyalni, akiknek 1-1 kisebb vállalkozás - kis hal lévén - esetleg közelébe sem tud kerülni.
    Ráadásul a multinak kisebb veszteségek is beleférnek, mert tud hosszú távra tervezni, illetve más területen bepótolni a kieső bevételt. Azon felül pl. jobb eszközöket képes beszerezni olcsóbban, mennyiségi alapon. És jut átfogóbb, jobban rendelkezésre álló ügyfélszolgálatra/hibaelhárításra is (ha rászánják).
    Egy kisebb vállalkozás számára már kisebb veszteségek is akár a véget jelenthetik már középtávon, mert az leginkább spórolással tudja pótolni, ami előbb-utóbb a szolgáltatás minőségének rovására fog menni, ami az ügyfelek számának csökkenésével fog járni, ami bevételkiesést jelent... Könnyen halálspirálba keveredhet.
    Adhat jobb minőséget drágábban, de lehetőségekben sosem lesz képes versenybe szállni egy multival. Különösen ilyen árérzékeny piacon.
    Én csak ennyire akartam utalni a hozzászólásommal, de hát nem mindenkinek jöhet át :))

Új hozzászólás Aktív témák