Új hozzászólás Aktív témák

  • DRPCDoki

    tag

    válasz Essejó #151911 üzenetére

    Technicolor router az 1. emeleten a szobámban: WiFi off. Erre a Technicolor router-re rákötünk 1 db IGMPs switch-et és a laptopomat, így még 2 db RJ45 szabadon marad a Technicolor router-en.
    A Technicolor router-re kötött IGMPs switch-be bedugjuk a 3 db hálózati kábelt, amelyek a 3 db Android beltéri egységhez mennek, továbbá rákötünk még egy hálózati kábelt, ami a mellettem levő szobába megy, ahol lesz egy WiFi router és fenntartjuk a lehetőséget, hogy átvigyünk oda egy Android beltéri egységet.
    A nappaliban így lesz egy kábelünk, ami az 1. emeletről a szobámból jön az IGMPs switch-ből, ami a Technicolor router-re csatlakozik. 1) Ha a nappaliba teszünk egy IGMPs switch-et és ebbe dugjuk a hálózati kábelt, ami a szobámban levő IGMPs switch-ből jön. Aztán a nappaliban levő IGMPs switch-be pedig bedugjuk a Huawei WiFi router-t és az Android beltéri egységet, akkor a) fog menni a TV az Android beltéri egységen és nem fog megállni és b) lesz net a WiFi router-en és nem lesz elárasztva multicast csomagokkal?
    2) A mellettem levő szobába megy egy hálózati kábel az IGMPs switch-ből, amely switch a Techincolor router-re van kötve. Létezik olyan router, ami ugyan azt tudná elérni nekünk, mint ami a nappaliban is van viszont a nélkül, hogy kellene még 1 db IGMPs switch is a mellettem levő szobába és ha igen, akkor megéri ilyet venni 2 eszköz helyett és ha igen, akkor tudtok ajánlani konkrét eszközt? Lényegében az lenne a cél, hogy a WiFi hálózatot ne árasszuk el multicast csomagokkal, viszont ha véletlenül rá akarunk kötni egy Android beltéri egységet, akkor azon menjen a TV adás és ne álljon meg - lehet, hogy soha nem fogunk ide átvinni Android beltérit.
    3) Működőképes és ideális lesz a fent leírt hálózat vagy volna, amit máshogy csinálnátok?
    4) Kell-e bármit konfigurálni bármely eszközökön, swtich-eken, router-eken és ha igen, akkor tudtok legalább iránymutatást adni vagy hogy merre kutakodjak vagy mire figyeljek, hogy minden stabil legyen, ne ütközzön, ne álljon meg a TV, ne legyen multicast csomag áradat a WiFi-ken?
    Eszközök:
    IGMPs switch lehetne pl. a TP-LINK TL-SG105E, valakinek itt ajánlották, vagy bármi egyéb, ami a célnak megfelel, ha tudtok ajánlani.
    Van ugye a Huawei B535-232, ez mehetne a nappaliba.
    Meg kellene egy eszköz a mellettem levő szobába gyenge WiFi antennákkal - mint pl. a Huawei-en levő 3.5 dBi-sek -, vagy ha kell külön az IGMPs switch oda is, mint a nappaliba meg a szobámba, akkor lehetne összesen 3 db IGMPs switch.
    5) Az IGMPs switch-ek meg a többi eszközökhöz, ahol centiméteres távok vannak milyen kábeleket javasoltok?
    Köszi. :)
    (Válaszként írtam, viszont bátran reagálhat bárki, aki képben van.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák