Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz dchard #26972 üzenetére

    Hát de figy, most házhozfognak jönni a szerelők és ezért fontos a led dolog első sorban. Annak, hogy házhoz jönnek mindjárt megmondom miért örülök, de előbb a LED-ekről.

    Ha rendszertelenül villog, mert ma vagy holnap mondjuk felteszem az egyedi FW-t, mit fog mondani a szerelő? Vagy én mit fogok neki mondani? Mert ráfog nézni a modemre óhatatlanul. Ha nem mondok semmit, mert nem kérdez semmit, akkor nem fogja érteni, hogy miért nem úgy villog ahogy kellene, tehát azt fogja leszűrni, hogy lehet modem hibám van. Persze eddig nem hagynám elfajulni a dolgot, megmondanám, hogy nem lényeg a villogás, mert egyedi FW van rajta. Ettől függetlenül még lehet rákenné arra. Mondjuk szerintem errefelé 321B-s modemeket sem nagyon látok, 10-ből 9 embernek az van amit a szolgáltató ad.

    Na és, hogy miért jó, hogy jönnek. Remélem most nem ugyanaz a csapat lesz mint akik 2003 -ban voltak. Akkor lett a rézdrót átvezetve a netezős szobába, de finoman szólva is kifogásolható módon. Ahol a lakásba bejön a rézdrót az az első szoba -ott van a szűrő is, majd keresztül megy az előszobán, és ezután következik az a szoba ahol vannak a gépek.

    Tudom nem a legszerencsésebb ez így, de ezen változtatni nem tudok. Ez olyan 10 méter kábel.A gond ott van, hogy még anno a DIGI TV-sek fúrtak két lyukat még 2007-ben és áthúzták a koax kábelt a három szobán keresztül, addig 2003-ban a matávosok ezt nem lépték meg simán a két küszöbön megy el a rézdrót. Azóta már legalább kétszer voltak kint egyszer a Dialcom 1600-as modemet cserélték ADSL1-es 4 LED-es 360 R-re majd ezt cserélték szürke ADSL2-es 360R-re. Aztmondták, hogy náluk most nincs furógép és jól van az, pedig a rézdrótot mindig kiakarta muterom cseréltetni velük, illetve hát falon áthúzatni. Lehet akkor kevésbé volt motiváló számukra, hogy inviteles voltam.

    De az évek folyamán nem volt vele gondom, lehet most sincs komolyabb, de ezt már csak megakarom velük oldatni, hogy az ajtó nem csapkodja már a rézdrótot :)
    Nem tudom mennyiért csinálnák meg - mert gondolom ingyen nem fognak nekem fúrni :-) de megérné szerintem, tekintve azt, hogy itt még évekig ADSL technológia lesz.

    Szóval csak addig nem akarok vele kavarni, ameddig ideérnek... Bár lehet meg kellene játszani, hogy a szürke 360R-et fent hagyni hátha kicseréli feketére :D

    Egyébként az SNR Lockos dolog nem tudom mióta van, de nálam egy időben úgy volt beállítva a router, hogy kikapcsolást követően 5 perc múlva bontsa az ADSL kapcsolatot - ez már mióta DD-WRT-s a router nem megy, aztán volt az, hogy ameddig alszom, induljon újra a router, de már arról is leszoktam vagy másfél éve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák