Új hozzászólás Aktív témák

  • Cyberslider

    őstag

    Végre bekötötték hozzánk is a DSL SOLO csomagot + a DSL telefont! Aki ilyenen töri a fejét mostmár tudok néhány konkrétumot mondani:

    A szolgáltatáshoz természetesen nekem is egy Home Gateway-t adtak. Tipusa Thomson ST 780i WL!

    A meglévő analóg vonal leváltása természetesen egy telefon megeresztése, valamint kb. 5 perc amíg ráengedik a központból a firmware-t. Innentől dsl telónk van.. Kb erre kell várni 1 hónapot jelenleg :)

    Teljesen meg vagyok vele elégedve, van minden ami kellhet a router részében. Wlan, wpa-psk2, tűzfal, szülői felügyelet (adott oldalakra vagy csak bizonyos oldalakra véd) port forward, stb..

    Ugye 4 portja van, de csak kettőre lehet gépet kötni. A másik kettő IPTV-re van korlátozva, ezek a portok nem működnek csak ha van IPTV. Emellett van egy USB port is természetesen. Wlan kikapcsolható, hátul főkapcsolóval ellátott, 18V-on működik.

    Két telefon kivezetése van. Hallottam legutóbb infókat arról, hogy csak az egyik aktivált, a másik süket, ezért csak 1 telefont, vagy ugyanazon a kivezetésen felfűzve lehet csak több telefont üzemeltetni róla. Tévedés. Mind a két port aktiválva van!

    Másik lényeges idetartozó dolog, hogyha a behúzott telefonkábel 4 eres, akkor vissza lehet forgatni a jelet ugyanazon a kábelen. Ezalatt azt értem, hogy nem kell a HGW-nek a főkábelre csatlakozni (és onnan kell hogy induljon a többi vezeték a telefonok felé) hanem ha megfelelő a kábel, és a kötés, lehet a ház legvégébe is telepíteni, és a telefonbemenetére vissza lehet kötni ugyanazt a kábelt ezáltal az eszköz előtt lévő telefonok is működni fognak gond nélkül. Most kötöttem be, és működik az összes teló remekül, semmit nem kellett kábelezni (falban mennek szép is lett volna!) :D

    A HGW webes felületén lehet látni az indított ill. fogadott hívások idejét, ill. a hozzá kapcsolódó telefonszámokat (kvázi hiváskijelzés) igy a számla ellenőrizhető. Ha belemásztok az adott számra kattintva nem kell meglepődni ha kicsörög a saját telefonunk, felvétel után az adott szám tárcsázása megindul :D Érdekes dolgok ezek :)

    Nem elfelejteni, DSL telefonról a fax szolgáltatás ill. vonalra kapcsolt riasztó nem működik!

    Hát kb ennyi egyenlőre megy minden szuperül, a telefon is és a net is stabil. Kopp-kopp.

    https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html

Új hozzászólás Aktív témák