Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Garold #67455 üzenetére

    Az lehet, hogy IPTV-re nem kényszerít, de hogy analóg kábeltv sem lesz náluk még két évig, az is erősen valószínű. Arról nem beszélve, hogy ahol DSL vagy optika van, eleve nincs más választás.

    A másik kérdés az, hogy vajon ez meddig marad így? Elnézve a telekom kábeles platformját a nagyobb városokban már most koppanás közelben van a DOCSIS (gyorsabb csomagok bevezetéséről szó nincs), ami elől az analóghoz hasonlóan a digitális kábeltv is eszi el a sávszélességet, ráadásul az analóggal szemben (ami "csak" irgalmatlan sávot evett meg), a DKTV modulátorokat át lehetne állítani DOCSIS-ra, így relatíve olcsón és fájdalommentesen lehetne vele kapacitást bővíteni. Ha ehhez hozzáveszem a telekom platform egységesítési törekvéseit nem nehéz megsejteni, hogy hová fog tartani a jövő a kábeles platformon.

    Egyébként a mondandóm lényege pont ez volt: ha a telekom a szerződésben nem vállal garanciát magára a technológiára is, hanem csak a kínálat és az ár szerepel, akkor simán mondhatja azt a hűségidő közepén is, hogy az IPTV mellé adott "ajándék" DKTV-nek most vége van, és csókolom. A tavaly őszi analóg lekapcsolásnál is nem egy embert ismertem, akiknek hűségideje volt még, és ennek ellenére ment a lecsóba a z analóg szolgáltatás.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák