Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • assemble

    addikt

    Hali.
    Most ertesultem rola hogy a kornyekemen lesz ma egy par oras aramszunet.

    Optikai netem van es arra gondoltam, hogy megprobalom egy szunetmentes tapba belenyomni a modemet es router-t, amik mivel keveset fogyasztanak szerintem ki is birhatnak a par orat a taprol (ami amugy egy rendes pc-tol negyed ora alatt lemerulne kb) hogy igy arra a par orara is legyen netem es tudjam hasznalni pl feltoltott aksis laptoprol, telefonrol, tablarol. Szerintetek eletkepes lehet a dolog? Vagy az optikai halozat alapbol buko ha nincs aram?

  • assemble

    addikt

    válasz wmati #23715 üzenetére

    Jah. Gondolom attol is fugg hogy milyen SLA-juk van es hany kilences keszenletet garantalnak, de azt is el tudom kepzelni hogy az ilyen helyzeteknel azt nem szamolnak bele, mert rajtuk kivul allo okok vannak... Fene tudja :) Ha meg SLA-ban nincs nagy megkotes lehet h alapbol nem is bajlodnanak ilyenekkel.

  • assemble

    addikt

    válasz wmati #23717 üzenetére

    Na, az akcio eredmenye: mukodott a dolog.
    Viszont az UPS megadta magat 5 percen belul (mikozben csak a modem es router volt rakotve), multkor is gyanus volt h egy aramkimaradasnal 10 masodperc utan kikapcsolt a gep ami ra volt dugva, ugy tunik ez tenyleg ennyire szar, nem ertem miert, masfel eves FSP, szerintem van meg ra garancia szerencsere. De 5 percig mukodott legalabb :)

  • assemble

    addikt

    Hali!

    Egy ideje van muholdas (sat) csaladi csomagom (triple play-en vagyok naluk, xxl net + telo mellett), es neztem h +400 forintert van hd-val kibovitett valtozat, szoval meg is rendeltem, penteken kicsereltek a vevoegysegeket is es azota elvileg fogom a cuccot. (sima, nem interaktiv valtozat)

    Na most a problema, hogy a regi sd-s rendszeren sem volt tul jo a vevoegyseg, ezen az ujon a rossz szinte uj dimenziokat oltott. Az interfesz egyszeruen lassu, a csatornakon valo lepkedes egyszeruen tul lassu.
    Es most nem is csak arrol van szo, hogy aranylag sok ido amig egyik csatornarol a masikra valt (nem eppen spontan, 1-2 masodperc megvan minden egyes valtas) Egyszeruen az interfesz a lassu. Ha csak at akarom nezni, hogy hol milyen musor megy epp, erre egyszeruen nem talaltam gyors modot. A lepkedes lassu. Lehet olyat h mikozben az egyik adot nezem, a nyilakkal lepkedve az info savban meg lehet nezni h mas adokon mi megy, de amig ezek kozott lepkedik, az is tetu lassu.
    Listas nezetet az adokrol nem is talaltam, csak a musorujsagot a guide gombnal.
    De az ottani lepkedes kulonosen lassu, sokszor lenyomok 5 gombot, semmi reakcio aztan par masodperc mulva hirtelen gyorsan megcsinal mindent amit addig lenyomtam.
    Arrol nem beszelve h volt olyan adas ami neha szabalyosan beakadt 1-1 masodpercre. Ez mondjuk lehet h atmeneti volt, mert azota nem nagyon talalkoztam ilyennel.
    Mindenesetre ami a legjobban zavar, hogy egyszeruen nincs hatekony modja annak hogy megnezzem hogy hol mi megy (vagy legalabbis eddig nem talaltam), nincs mindig tobb percem arra hogy ezzel a tetu sebesseggel vegignyomkodjam a majd 100 csatornamat (plane h tobb is ki van listazva amik be sem jonnek). A regi sd-s vevon gombnyomasra tudtam valtani a mas adok infoi kozott igy gyakorlatilag pillanatok alatt at tudtam nezni h hol megy olyan ami engem erdekel.

    Egyebkent a HD adokon is a musorok legalabb 70%-a renduletlenul szarul nez ki (felskalazott sd), de errol mondjuk gondolom maguk az adok tehetnek, rossz tartalmakat sugaroznak.
    Es nem a konkret vevoegysegemmel van a gond, mivel 2 van nalam es mindketton ugyanolyan lassu/rossz az interfesz.

    Most az IPTV-n is gondolkozok, hogy ha nem is lenne minosegben jobb, ha a a vevoegyseg egy fokkal hasznalhatobb az talan mar megerne a plusz dijat. Csak nem teljesen tiszta hogy az meg akkor tenyleg kepes (hajlamos?) elvenni a sima net savszeljebol? 2 vevoegyseg kell raadasul nekem, ha azok egy idoben mennek, kevesebbet hagynak a "rendes netre"?
    Mert az ugy onmagaban elegge kizaro tenyezo lenne valszeg.
    Vagy ez kulon "dedikalt" csatornan megy optikai net eseten, es nincs ra hatasa? Youtube-on akadozo adasu iptv-krol is lattam videokat, az sem tul bizalomgerjeszto...

    Szoval van valami tanacsotok h mitevok legyek? :) Elore is thx.

    [ Szerkesztve ]

  • assemble

    addikt

    válasz SFAkos #36234 üzenetére

    Koszi. Hat ez nem hangzik olyan biztatonak. Kerdes, hogy optikai netnel is ez-e a helyzet, elofordulhat-e hogy leviszi a savszelt, plane mondjuk tobb vevoegyseggel... Meg a vevoegyseg kezelese is tenyleg nagyon kerdeses. Van egy tippem h a mostaninal csak jobb lehet, de inkabb ki kene probalnom talan valahol elotte...

  • assemble

    addikt

    válasz dchard #36236 üzenetére

    Marmint semmilyen sebessegcsokkenesre nem kell szamitani, vagy csak minimalisra?

    Most amugy probalgattam meg ezt a hd sat-ot (valamilyen huawei a vevoegyseg amugy), es volt hogy egeszen turhetoen viselkedett es tenyleg csak kisebb megakadasokkal tudtam a guide-ban, listakban viszonylag gyorsan lepkedni, nem volt messze lag mentes, de egeszen elviselheto volt. De aztan par perccel kesobb megint rossz lett, szinte folyamatos, nagyobb lagokkal, szinte hasznalhatatlanna valt a gyors lepkedes kozben. Egyszeruen nem ertem hogy mitol fugg, hogy milyen kedve van. Talan gyenge/valtozo a vetel es az is befolyasolhatja? Tenyleg nem ertem, de ez igy hosszutavon szerintem nem lesz jo...
    Beszeltem amugy thome-al is, es azt mondtak h szerintuk nem kellene h ilyen tobb masodperces megakadasok legyenek, esetleg megprobalhatok egy gyari resetet (amit amugy nem talaltam sehol a beallitasokban) es olyankor lehet h letoltene egy frissebb szoftvert (sztem amugy is letoltene ha lenne ilyen magatol, bekapcsolaskor, legalabbis az elozo igy csinalta). De mivel 2 keszulek van nalam es mindketto hasonloan rosszul szerepel igy amugy is szinte kizartnak tartom h a konkret vevoegyseg(ek) lenne(nek) hibasok, igy a gyari reset is szinte kizart sztem h barmit segitene.

  • assemble

    addikt

    Most hosszabbitanam a net husegemet es mondtak h vehetek kedvezmenyesen ilyenkor keszuleket (gondolom innen). Viszont ugy latom a legtobb dolog egyaltalan nincs piaci ar alatt. Van sztetek itt barmi ami tenyleg piaci ar alatt van es erdemes megvenni? (nem nagyon van kulonosen szuksegem most semmire, de ha valami tenyleg jo aron lenne akkor mar csak azert megvennem gondolom, max tovabbadnam) Egyelore a legertelmesebb dolog amit latok meg az 5000 forintos tartozek kupon, de azt se tudom mire hasznalnam ki...
    Egy eve egyebkent nem igy volt, akkor tenylegesen joval olcsobban lehetett igy hozzajutni keszulekekhez, pl 20 ezerert tudtam Nexus 7-et venni, aminek az akkori bolti ara 80 ezer volt. Most pedig majd minden cucc ami ki van irva konkretan meg dragabb is (vagy jelentektelenul, max nehany ezerrel olcsobb), mint mas boltokban.

  • assemble

    addikt

    válasz senki66 #36325 üzenetére

    2 STB melle igazan jarhatna 2 HD ado is, ha pedig nem jar (mint most), erre tenyleg jobban felhivhatnak az emberek figyelmet, mert en is csak nemreg tudtam meg.
    Igy is valszeg IPTV-re valtok mondjuk hamarosan, mert a mostani hd-s sat tv vevoegysege egyszeruen tragedia...

  • assemble

    addikt

    Hali, mostanaban jar le a husegem t-home telefon/net/tv-nel.
    Netbol 120-as optikai van 6k-ert, a telefonbol +250 forintert ajanlanak 5000 perc mobilhivast is tartalmazo csomagot ami jol hangzik Tv-bol muholdas csaladi hd van, amibol ra akarnak beszelni iptv-re, de plusz csatornat az nem nagyon tartalmaz - mondjuk ott motivacio lehet ha a setbox hasznalhato, mert a mostani settop box az olyan lassu szar, hogy naponta foldhoz vagnam, sokszor 10 masodpercig nem reagal a gombokra, vegiggorgetni - az iptv-nel gondolom csak jobb lehet a kerdes, de ugy hallottam, hogy azert az se instant reagal a gombokra messze, masodpercekig tart egy csatornavaltas, stb...
    Ebben van valakinek tapasztalata? Esetleg mas szolgaltatonal mas csomagok amik elonyosebbek lehetnek? Budaorson elek igy digi net itt peldaul nincs...

Új hozzászólás Aktív témák