Új hozzászólás Aktív témák

  • Swenk

    tag

    válasz AtaWrc #25837 üzenetére

    Szerintem tévedésben vagy. Nem a szervízmunka, a javítás összetettsége, bonyolultsága miatt szállítják a központi helyre a tv-t, hanem azért, mert országos szervíz, és nincs annyi utazó technikusuk, akik bejárnák kis hazánk címeit.
    Javítás heverőn:
    Sony szervíztől 2x jött ki szerelő: 1x megállapította az alaplap csere szükségességét, aztán megrendelte, és amikor készhez kapta az újat, ismét eljött és kb 20 perc alatt készen lett a tv. Igen, a francia ágyra leterítettem még egy plédet, és rá a tv-t. Ennél puhább hely nem kell. A port meg nem is értem. Amúgy belül minden tv poros ám, van ami nagyon./Hidd el,10 évig javítottam tv-ket, a legtöbbször a címen, csak nem képzeli bárki is, hogy minden nagy dög, csöves tv-t elszállítottunk volna, ha kell, hanem, mert ettől lesz szakszerű. Csöveket cseréltünk, kapcsolási rajzot böngésztünk, mértünk, forrasztottunk. Aztán jó lett.
    Vissza a heverőhöz: tudod, hogy zajlik le egy a tv alaplap csere?
    Hátlap le, alap panel rögzítő csavarjai, ki, alaplapi csatlakozók eltávolítása, alaplap a heverőre. :) Új, be a régi helyére, minden vissza. A legfontosabb most jön: laptopról a felszoftverezés. És kész. Mi a gond ezzel? A tv egy központi szervíz asztalán sem kapna nagyobb kényeztetést. Így előtted zajlik minden esemény, nem kell bizonyíték fotókat készíteni négy irányból, aggódni, hogy minden csavar visszakerül a helyére stb, vagy bizonyító eljárást indítani karcok ügyében. Náluk vagy nálam? :)
    A mai tv-éknek nagyobb réssze számítógép, mint elektronika.
    Belenézel, nagy üres felület, néhány panellel. A mai szervíz ezeket a paneleket egyben cseréli általában. Nem éri meg kiméregetni a szakadt, vagy zárlatos diódát, egyszerűbb az egész tápegységet kicserélni.

Új hozzászólás Aktív témák