Új hozzászólás Aktív témák

  • balkoger

    tag

    Tegnap estétől a C728-as felhasználók táborát gyarapítom, köszönöm a fórumtársak hozzászólásait, sok befutó volt éppen ezért, de a C728-as levett a lábamról.

    Felkészülten 15 különböző sample fájlal felvértezve érkeztem az Euronics-be, merthogy ott volt a Hisense u8gq ami elég jól le volt akciózva.
    Nálam elég hátrányos a helyszín, sarokban hátulról és oldalról is 240cm-es magas ablakok eresztik a fényt a TV-re, ezért elég erős fényerejű TV-t kerestem.
    Kb 8 éve használok nas-t, elég nagy gyűjteménnyel, komoly hálózattal, így a medialejátszás is nagyon fontos, Plex, DLNA, stb.
    A menürendszer átláthatósága-testreszabása és gyorsasága is fontos, hozzászoktam a LG webOs könnyű kezeléséhez, de ha az android kellően jó, akkor eltekintek a magic-remote-tól is.
    Hisense hangjával, a vidaa rendszerével és videók lejátszásával elvérzett, habár a képe nagyon szép volt.
    C728 minden teszten átment, az általatok tapasztalt lejátszási anomáliákat nem tapasztaltam, mindent lejátszott, kivéve a divx-et.
    Pack: SD divx ac3
    SD xvid ac3 sd tartalmaknál a felskálázás minőségére voltam kíváncsi
    720p x264 ac3
    1080p x264 ac3 és DTS
    1080p HDR x265 dts
    1080p BD x265 DD 7.1
    2160p HDR10 x265 DD+TrueHD
    2160p HDR10+ Hevc 52,3Mbps TrueHD Atmos 7.1
    2160p HDR10+ Hevc 76,3Mbps DTS-HD 5.1
    2160p HDR WEB VP9 DD Atmos 5.1 (HBO MAX, Netflix)
    2160p HDR10 x265 Dolby Vision 5.1
    4K MP4 DJI Osmo Action kamera saját felvétel
    Habár a TV Onkyo hangja jobb mint a társaké, azért belehalgattam pár soundbar hangjába, szerencsére a TCL RAY-DANZ-e is ki volt rakva, ez a 3.1-es jószág 540W-jával és Hans Zimmer Interstellar zenéjével kiadta amit hallani akarok, azután már nem is hallottam olyan szépen szólni a többieket, így méltó kombót alkotva hazavittem Őket.
    Tegnap a csatorna szkennelése bizony eltartott vagy 10 percig, végre lehet csatornákat teljesen szabadon rendezni ez el is vitte az időmet.
    Ma egész nap nyúztam, le is ment egy frissítés, saját DLNA-s lejátszójával is tökéletesen megy minden hálózaton, automatikusan felismeri a hang illetve HDR fajtákat, Én lan-kábellel csatlakoztatom a TV-t is, a legdurvább 4K-s tömörítetlen anyag is oda vissza tekerve kipróbálva, minden tökéletesen megy.
    Természetesen a plex-et is felraktam, mivel a nasson plex szerver fut, ott is minden röccenés nélkül megy, ehhez képest a 3 éves 4K-s LG tvm sokkal lassabb.
    A fényereje már kicsit tolakodó, egyből 50%-ra leállítottam, ma viszont napsütésben kellett a 100, de mennyire élvezhető !!! :R
    Az egyik fórumtárs által közölt tükröződés valóban jelen van, de nekem az LG-m is ugyanennyire tükröződött, vagyis ekkora besugárzásnál más TV sem tudja jobban megoldani, PL az oled-del nem jártam volna sehogy sem, mivel annak full fényes volt a felülete, illetve azt a részt kell árnyékolni aminek a tükörképe belekavar.
    Amit eddig furcsaságot tapasztaltam az a hang elcsúszása, amit lehet korrigálni, bizony valahol -50-et kellett beállítanom annyira késik a hang és az a fura, hogy minden csatornánál egyedi a beállítás, vagyis még rá kell jönnöm mi okozza.
    Aki gondolkozik a vételén ne habozzon, vigyen magával filmeket, izzassza meg, tesztelje le a TV-t és ha átmegy a vizsgán vegye meg, mert szerintem egy jó termék.

Új hozzászólás Aktív témák