Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joey04

    titán

    válasz sfefe #26 üzenetére

    Dehogy zsír. Eszméletlen rossz irányba megy az ios, ész nélkül pakolnak bele funkciókat amiket a droidból vesznek át, és butábban, bugosabban, és/vagy túlbonyolítva kerülnek be a rendszerbe. Nem tetszik a design sem amerre mennek, főleg amit a kijelzővel csinálnak. A cloud megoldások továbbra is lassan, bonyolultan működnek. A rendszer maga (még) megtartott valamennyit az előnyéből ha a user experience-t nézem, kezesebb, picit még fluidabb (nem kell egyetérteni, szubjektív vélemény), brutálisan optimalizált, ez az üzemidőn és pláne a készenléti fogyasztáson látható, a kamerához remek szoftvert tudnak írni, mert a hardveresen jóval gyengébb kamerákból point and shoot módban olyat hoznak ki, hogy tényleg csak pár csoda kínai veri, azok sem minden esetben. De az alap rendszeren felül minden hozzáadott extra app buta, elmaradott, vagy éppen túlbonyolított, legyen az maps, naptár, mail vagy podcast alkalmazás. A kiegészítők túlárazottak és szarok. Szeretnék is droidra váltani, ami miatt még agyalok, az pont az üzemidő meg a kamera, de maga a rendszer már nem hiányozna. Ezen felül 3 dolog hiányozna nagyon, az egyik a face id, a másik az imessage, előbbi csak akarat kérdése, hogy máshol nincs (kivéve honor), utóbbi meg nem azért hiányozna mert apple, hanem mert veszteségmentesen lehet küldeni képet videót. A harmadik az apple watch, mert ott még úgy érzem van pár év előnyük.

    Bármilyen politikailag kikényszerített változást ellenzek, akkor is ha nem az apple az elszenvedője. Ha google, ms vagy akár a meta van korlátozva, azt is ellenzem. Sem hardveres, sem szoftveres oldalról nem oké belenyúlni, lásd type-c. Nekem teljesen mindegy milyen lik van a telefon alján, viszont azt gondolom, hogy hagyni kell, hogy azt csináljanak amit akarnak, ha elég nagy szart hoznak össze, akkor majd a userek elpártolnak. Ha az apple micro usb-s telefont akar kihozni 1,5 milláért, akkor tegye. Majd nem veszik meg. Ha 120%-ot akar levonni a fejlesztőktől, akkor tegye. Össze kell fogni, és nem kiadni az alkalmazásokat ios-re, aztán majd néznek. Áthárítani a plusz költséget a userekre, hogy máshol fizessenek elő, ahogy azt ÉN is teszem. De ebből ne legyen vita, nem kell egyetérteni, csak azért írtam, hogy lásd, nem az apple védelmében írtam, hanem minden ilyen beavatkozást ellenzek.

    Ezzel a konkrét fejleménnyel kapcsolatban meg annyit jegyeztem meg, hogy logikus. Hát ha valamit muszájból kell csinálni, akkor természetes, hogy ahol lehet kiskapukat keresnek, gáncsolnak. Miért könnyítenének meg egy olyan dolgot, amit nem akarnak csinálni? Legyen az oka puszta pénz, vagy bármi. Szóval logikus. Ebbe nem hiszem, hogy bele lehet kötni.

    "Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

Új hozzászólás Aktív témák