Új hozzászólás Aktív témák

  • Satan_Claus

    senior tag

    Kicsit unatkozok, összehasonlítom a 2 gépet, hátha érdekel valakit :) '96 Carina E GLi 1,6 vs '94 Corolla XLi 1,3

    Carinának sokkal puhább a futóműve, bár sokan túl keménynek mondják :F . Fékezéskor bólogat is rendesen, de úthiba nem sok érződik. Szervokormánya kicsit érzéketlen, a Corollát sokkal jobb volt vezetni.
    A 3. fokozat kicsit karcosan kapcsolható, és úgy egészében nehezebb a váltás a Corolla egyujjas váltójához képest, ott nagyon picit az egyes volt nehéz. A sebváltó áttétele teljesen ugyanolyan, 3000-nél 105 km/h 5.-ben. Alacsonyabb fordulaton érdekes módon a Corolla nyomatékosabb volt, a súlykülönbség 125 kg.
    A műszerfal a Corollában vezető felé fordítva jobb volt, a Carinában a szellőzés gombjai jobban meg vannak oldva, nem a tologatós régi kapcsolók vannak benne.

    Felszereltség: Corolla: 4x elektromos ablak, riasztó, távirányítós kp. zár, klíma. Carina: ezeken felül ABS, 2 légzsák, állítható magasságú kormány és ülés, bőrkormány, bőrváltó, plüss, hifi. A hifi miatt mentem bele a cserébe ;]

    Hibák: Carinának nagyon hangos az önindítója, szerintem haldoklik, lehet, ezért nem indult reggel.
    Corolla: kiégett műszerfalvilágítás, halott akksi (generátor túltöltés), első futómű nem bírta az utakat, szabilizátor csere.

    Carina fogyasztásáról még nem tudok beszámolni.

    Védd az állatokat! Egyél embert.

Új hozzászólás Aktív témák