Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aujjobba

    addikt

    válasz Birki #956 üzenetére

    Nyitsz CZK zsebet, EUR zsebet meg forintost.
    Mind mögött ugyanaz az iban száma van.
    Arra a zsebre írja jóvá konverzio nélkül, amilyen pénznemben utalsz rá.

    Ellenben forintot nem érdemes oda utalni, mert nemzetközi utalás, magyar cég nem fogja oda utalni - ingyen - a fizetést.
    Ha viszont már van rendes itthoni forint számlád, akkor a hozza tartozó kártyával ingyen fel tudod tölteni a HUF zsebet.

    Ha kártyával fizetsz, akkor alapesetben azt a zsebet terheli, amilyen pénznemű a költés.
    Konverzio ott csak akkor van, ha többet akarsz fizetni mint ami az adott zsebben van, például a CZK egyenleged 100 CZK de te 101-et akarsz fizetni. Ilyenkor abból vesz le, amelyiken rendelkezése áll az összeg, mondjuk az EUR zsebből ha ott van sok pénz.

    Ha itthon fizetsz akkor a HUF zseb fogy (ha van rajta annyi egyenleg).

    A CZK zseb nem magától nyílik, ezt itt hibásan gondolod. Nyitsz CZK zsebet, és ezután várd oda a CZK utalást. Máskülönben nem megnyílik a zseb, hanem konvertal egy másikra.

    #960: igaz, OFF, bocsi

    [ Szerkesztve ]

  • V/

    titán

    válasz Birki #956 üzenetére

    Az előző hozzászóló szerint igen, nem tudok ebben állást foglalni. Ha a leírtak szerint működik, akkor oda kellene regisztrálnod. De részemről ez nem javaslat volt.
    A konkrét működése a Revolutnak nekem elvarázsoltnak tűnik.

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz Birki #956 üzenetére

    Tényleg át lehetne menni a Revolut topicra, de mivel a TW-ra is érvényes, azért megemlítem, hogy vásárláskor abban a pénznemben megy a terhelés, amit a terminál küld. A terminálok pedig tudják, hogy mi a kártya elszámoló pénzneme, és ha nem figyelsz oda, akkor az eredeti pénznemről átváltja rossz árfolyamon a kártya pénznemére, ami Revolut esetén HUF, TW esetén pedig GBP.

    Így lehet olyan, hogy neked van EUR egyenleged, Szlovákiában vásárolsz, a terminál észreveszi, hogy a kártyád alap pénzneme HUF, a terminál kezelője helyetted elfogadja, hogy forintban menjen a terhelés, a terminál átváltja a saját árfolyamán forintra a terhelendő eurót, megérkezik a forint terhelés a Revolut kártyára, az pedig az eurós egyenlegedből vált forintot, és abból fizeti a vásárlást.

    Megtörtént eset, Revolut topic, talán most pénteken dobta be valaki.

Új hozzászólás Aktív témák