Új hozzászólás Aktív témák

  • chab7

    addikt

    válasz chab7 #84 üzenetére

    Viszont így a maradék hajam tépem ki, úgy be tud akadni a rendszer. Pocsék az Ubi erőforráskezelése. Most pl egy krusader van megnyitva, egy vlc ablak, egy pidgin konferencia chat ablak, egy leafpad ablak és 2 chromium 5+1 füllel.
    Ha az egyik ablakon indítok egy youtube videot a másikon pedig egy google docs fájlt szerkesztgetek akkor a video, ami tv-re van kitéve, megakad a video miközben a gépen a dokumentumot szerkesztgetem. A gép pedig még nem fut 24 órája.
    Más rendszerekkel (pl lmde vagy a debian -igaz ez utóbbiban még nem sok időtapasztalatom van, de az lmde-nek az az alapja, tehát csak ugyanolyan lehet) ha több napja megy a gép és csak altatva-ébresztve van is akkor sem akadnak meg az ilyen műveletek - úgy hogy kétszer ennyi program van megnyitva (pl megy még skype deluge gwhere és még több megnyitott dokumentum amit időnként szerkesztgetek).
    Pedig tutibefutó lehetne az ubuntu (lubuntu) a "minden patentul megy rajta" tulajdonságával - hiszen én használni szeretném a rendszeremet, dolgozni rajta nem pedig az utolsó kis lelki dolgait is tudva mi hogy működik benne - ha nem kellene folyton újraindítgatni ezek miatt az akadozások miatt. Azt szeretném ha stabilan menne akár hetekig is. Anno a linux ilyen volt. Tudom a gépem már nem mai gyerek, de vannak distrok amikkel mégis megvalósítható lenne ez - de ahhoz meg mesterkurzust kellene elvégezzek mire mindent be tudnék állítani benne.
    (A windows sem alternatíva, hiszen annak idején pont ugyanezért jöttem át linuxra mert nem ment sok ideig stabilan a windows rendszer. Furcsa az élet fintora, most az azóta megszeretett megismert ubuntu is kezd ilyen lenni. Nincs más lehetőségem mint mégiscsak kitanulni a debian alapait??? :F

    Bocs a sok siránkozásért, de csak kellene valami megoldás vagy az ubi simább működéséhez vagy a debianon az ubihoz képest nem jól működő dolgokhoz.
    Esetleg valami más rendszer, ami nem túl régi, nem csak 3-an használják, tehát ha gondban vagyok van hova fordulni, de melyik ilyen?

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Új hozzászólás Aktív témák