Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Skilly #21002 üzenetére

    Szia!

    Gondolom Unityvel fut az Ubid, mert az nem ismerem,de még annak a magas rendszer igénye sem lehet ok a lassúságra, viszont rengeteg más sw/hw oka lehet. Más DE- t nem használtál még?

    Meg kell vizsgálnod a meghajtót először a gnome-disk-utility- vel, itt a smart adatokat is meg tudod nézni, teljesítmény tesztet is tudsz végezni és megnézheted, mennyi helyed van még a rendszernek, bár a Linux nehezen fut ki a rendszerfuttatáshoz szükséges helyből.

    Valahol meg kéne keresned a rendszerrel induló programokat/ folyamatokat is, biztosan Unityben is van ilyen, mert meglepően sok dolog indul együtt a rendszerrel, ami akár lassíthatja is.

    Htop- ban vagy a Feladatkezelő- ben meg kell nézned, mik futnak esetleg indokolatlanul magas processzor használattal. Épp ma találkoztam a gvfsd-metadata nevű processzel, ami veszettül pörgette a procit épp ma frissült is a gvfsd, de a xapian-indexelő is csinálhat ilyet!

    Ha ezeket végigcsinálod, okosabbak leszünk, de WD Green 1 TB az elég esélyes, mint hibaforrás! Egyrészt nem rendszer HDD, hanem tárolásra fejlesztett, de maga a gyártó is azt írja, hogy napi folyamatos üzemre nem ajánlja! WD vinyóból a leggyakoribb meghibásodás a Greeneknél van!

    Off- hoz: nekem is APU- m van és nem kellett hozzá külön driver, bár Mint XFCE- n fglrx- et kell használnom a nyílt driver helyett, de Cinnamonon jó a nyílt is!
    Tűzfalnak felrakhatod a gufw nevű grafikus felületű alkalmazást, egyszer telepíted, bekapcsolod és utána nincs vele több gondod. Itt egy leírás hozzá.
    NTFS- t jól kezeli az Ubi, akkor nem kell a ntfs-3g.

    No, várjunk csak, hogy jön képbe az NTFS? :U

    ezeknek a terminal parancsoknak a kimenetét bemásolnád?

    sudo fdisk -l
    df -Th

    hirtelen ennyi jut eszembe

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák